Lina Bardi dibuixa 15/02/2019 — 26/05/2019 Fundació Joan Miró

Exposició temporal

Dates
 — 
Comissariat
Zeuler Rocha Lima

Aquesta exposició versa sobre el profund sentiment de connexió que l’arquitecta Lina Bo Bardi (1914-1992) va tenir amb el dibuix. Més que una eina de disseny, per ella el dibuix era un mitjà expressiu primordial alimentat per un fort sentit de la curiositat i el dubte. Malgrat que no va defensar mai que fos un llenguatge artístic independent, s’hi va abocar amb intencionalitat artística. Per ella el dibuix era alhora nom i verb, resultat i procés, objecte i relació.

Al llarg de la seva vida, Bo Bardi va conservar més de sis mil dibuixos i esbossos en els seus arxius personals a São Paulo, al Brasil. Aquesta mostra aporta llum a una petita però curosament organitzada selecció composta de cent d’aquestes imatges, que il·lustren l’ampli i ric espectre del seu pensament i la seva producció. Aquests dibuixos es complementen amb imatges de la seva obra constructiva i de la seva activitat com a dissenyadora d’exposicions.

Segons el comissari Zeuler Rocha Lima, l’exposició no pretén brindar ni una interpretació general dels dibuixos de Lina Bo Bardi ni una selecció del que es podria considerar erròniament com les seves peces més atractives des d’un punt de vista visual. La mostra, doncs, ofereix una genealogia concisa i un conjunt d’imatges que conviden el visitant a entrar en contacte amb la seva gran diversitat de dibuixos, així com a establir lliures associacions entre les múltiples facetes de la seva obra.

Davant la pèrdua de protagonisme de l’habilitat en el dibuix a mà en les arts en general i en la pràctica arquitectònica en particular, els dibuixos de Lina Bo Bardi continuen essent una constatació sempre refrescant de la importància i el valor permanents del pensament lliure i autèntic i de les mans destres i educades.

Venda d’entrades

Lina Bo Bardi, Estudi de pals per a l’exposició Caipiras, Capiaus: Pau-a-pique, 1984. Guaix, retolador, bolígraf i llapis de color damunt paper, 21,5 x 31,5 cm © Instituto Lina Bo e P. M. Bardi
003arqd0032_1542727622_550
Lina Bo i Carlo Pagani, Estudi del disseny d’interior d’una habitació infantil per a la residència Mondadori, 1945. Aquarel·la, guaix, llapis, tinta xinesa i llapis de color damunt cartolina, 37,7 x 53,8 cm © Instituto Lina Bo e P. M. Bardi

Seguiu aquesta exposició a les xarxes

#BoBardiDrawing

Les cases de Lina

A partir del 15 de febrer
Espai participatiu
Activitat gratuïta

Visites comentades

A partir del 23 de febrer
Català: dissabtes, a les 16 h
Castellà: dissabtes, a les 17 h

Visita en llengua de signes

Dissabte 6 d’abril, a les 17 h

Activitats relacionades

Consulteu les activitats relacionades amb l’exposició

Amb la col·laboració de:

  • Fundació Banc Sabadell