L’OBC presenta la nova temporada 2015-2016

L’OBC presenta la nova temporada 2015-2016

image003

 

 

 

 

El mestre Kazushi Ono debutarà com a director titular en un gran concert a la Sagrada Família obert a la ciutat

Al llarg de la temporada l’Orquestra interpretarà més de 80 obres simfòniques que abasten els últims 300 anys de la història de la música

Els grans solistes del moment com Joshua Bell, Alisa Weilerstein, Isabel Faust, Gautier Capuçon i Lang Lang acompanyaran l’OBC

Aquesta temporada donem la benvinguda al nou director titular de l’OBC per les properes 5 temporades, el mestre Kazushi Ono. En la seva primera temporada dirigirà obres magistrals com Daphnis et Chloé de Ravel en el concert inaugural i la Missa de Leonard Bernstein en el concert de cloenda de temporada. També ens presentarà la quarta de Brahms, la cinquena de Prokófiev i la tretzena de Xostakóvitx, entre d’altres. En els seus programes s’acompanyarà de grans solistes com el violinista Vadim Repin, el baríton William Dazeley o el pianista Jorge Luis Prats . Abans, però, el mestre Ono s’estrenarà com a director titular en un concert molt especial a la Sagrada Família en el primer concert de l’OBC dins del temple. El concert se celebrarà el proper 20 de setembre i s’hi podran escoltar obres de Vivancos, Mozart, Fauré i Takemitsu.

Una temporada per gaudir de les grans simfonies

L’OBC ofereix una temporada en què les simfonies més importants de tots els temps es podran escoltar programa rere programa. L’Orquestra interpretarà més de 80 obres simfòniques que abasten els últims 300 anys de la història de la música: des del Barroc fins l’actualitat passant pels grans autors simfònics del Classicisme, del Romanticisme i del segle XX. L’OBC interpretarà obres que no s’han sentit mai en aquest escenari i d’altres que mai ens cansarem d’escoltar. Gaudirem de la Tercera i la Cinquena de Mahler; la Primera i la Setena ‘Leningrad’ de Xostakóvitx; la Tercera, la Cinquena i la Novena de Beethoven; la Cinquena de Prokófiev i el seu aclamat Romeu i Julieta; la Quarta de Brahms, la Tercera de Schumann, La Meva Terra d’Smetana, L’Ocell de Foc d’Stravinsky, les Danses simfòniques de Rakhmàninov, La Patètica de Txaikovski o el Bolero de Ravel . La música simfónico-coral serà un dels plats forts de la temporada i per això l’OBC col·laborarà amb els principals cors del país i amb altres d’internacionals com el Cor Acadèmic Masculí de Helsinki.

Després dels èxits del Festival Rakhmàninov i el Festival Beethoven, aquest any celebrarem el Festival Gershwin. El virtuós pianista Alexei Volodin i l’Orquestra interpretaran diferents programes cada dia de concert amb obres com Rhapsody in blue, Concerto in F, suites de Porgy and Bess o Un americà a París.

Els grans solistes i directors amb l’OBC

Una temporada més els grans solistes del moment acompanyaran l’OBC en concerts irrepetibles. Entre ells s’hi troben alguns dels músics més aclamats arreu del món. En total ens visitaran 30 solistes: 18 d’instruments diferents i 12 de vocals. Un dels esdeveniments musicals de la temporada serà el concert que Lang Lang oferirà al costat de l’OBC interpretant a Mozart, Joshua Bell interpretarà la Simfonia espanyola de Lalo; Alisa Weilerstein el Concert per a violoncel i orquestra núm.2 de Xostakóvitx; Isabelle Faust el Concert per a violí i orquestra núm. 1 de Prokófiev; Gautier Capuçon el Concert per a violoncel i orquestra de Dvorák, el guitarrista Juan Manuel Cañizares el Concierto de Aranjuez del maestro Rodrigo, Vadim Repin amb el Concert per a violí i orquestra núm.2 de Prokófiev i el baríton anglès Wiliam Dazeley que serà el solista de la Missa de Bernstein.

Pel que fa als directors, Jan Willem de Vriend serà el Principal Director Convidat de l’Orquestra aquesta temporada. Després de la bona experiència que ha tingut aquest any dirigint el programa Water Music de Haendel i del bon enteniment amb l’Orquestra, Jan Willem de Vriend aprofitarà la seva especialització en repertori barroc per treballar amb l’OBC altres aspectes que complementaran la tasca del mestre Ono. Aquesta temporada dirigirà els programes Mozart Vs Haydn i La novena de Beethoven.

A més, per primera vegada, el mestre Jordi Savall es posarà al capdavant de l’OBC per dirigir un programa de Bach, Mozart, Salieri i Handel. Una ocasió única per veure el nostre músic més internacional dirigint l’Orquestra del país. També agafaran la batuta de l’Orquestra Pinchas Steinberg, Clemens Schuldt o Vassily Sinaisky, entre molts d’altres.

Una OBC de cinema i musicals

Una temporada més l’OBC vol acostar al públic les bandes sonores més emocionants. Aquest any, podrem veure la pel·lícula completa amb la banda sonora en directe de Gladiator i de Pirates del Carib. El tercer gran concert de cinema estarà protagonitzat pel binomi Tim Burton i Danny Elfman, recuperant fragments de pel·lícules com Alícia al País de les Meravelles, Batman, Pesadilla antes de Navidad, Eduardo Manostijeras, etc. I per Nadal la màgia de musicals emblemàtics com Sonrisas y Lágrimas,Oliver o La Bella i la Bèstia, pujarà a l’escenari de L’Auditori per reviure’ls en directe gràcies a l’OBC.

Abans i després del concert: Tornen les xerrades prèvies i els Afters

Després de l’èxit d’aquesta edició, la temporada 15-16 tornarem a oferir les xerrades prèvies que permeten aprofundir en tot allò que envolta les obres i els seus compositors, una hora abans de sentir el concert.

També repetirem l’experiència dels Afters, concerts inspirats en alguns programes de la temporada de l’OBC que es fan els dissabtes després de l’orquestra i que son gratuïts amb l’entrada de l’OBC. Una proposta que contribueix a fer del concert de l’OBC una experiència completa i que permet al públic de l’orquestra descobrir altres propostes musicals.

Héctor Parra, nou compositor resident

Héctor Parra serà el nou compositor resident de L’Auditori durant les dues properes temporades, una residència compartida amb el Palau de la Música. L’Auditori tractarà l’obra de Parra en diversos àmbits, des de la música simfònica, la música de cambra i la programació de Sampler Sèries. Aquesta temporada l’OBC n’interpretarà tres obres, una de les quals serà una estrena mundial sota la direcció de Kazushi Ono.

L’OBC és l’orquestra del país i té entre els seus objectius el de promoure i difondre la nostra música, la música catalana. Un any més aquesta ha estat una de les prioritats i al llarg de la temporada es podran escoltar una dotzena d’obres d’autors catalans, des de Ferran Sor, passant per Enric Granados (de qui commemorem el centenari de la seva mort), fins a autors actuals com Albert Guinovart, Joan Magrané, Josep Maria Guix o el mateix Héctor Parra.

El compromís social i educatiu de l’Orquestra

Aquesta temporada seguirem apostant pel projecte social i educatiu de l’Orquestra que considerem fonamental. Repetirem l’experiència del concert «Et toca a tu» on l’OBC comparteix escenari amb grups de persones en risc d’exclusió social i es treballa amb la música com a eina per la integració social. També continuarem amb els projectes educatius «Tocats per l’OBC» i «Clàssicament Joves», dues propostes enfocades a transmetre la passió per la clàssica als joves perquè es converteixin en melòmans i en els espectadors del futur.