L’Open Night il·luminarà el Poblenou el 16 de desembre amb activitats artístiques i creatives obertes a tothom

OPEN NIGHT

LA CITA AMB EL DISTRICTE DE L’ART I LA CREATIVITAT DE BARCELONA

16.12.2016 | 19H – 02H

 6684190_300x300

L’Open Night il·luminarà el Poblenou el 16 de desembre amb activitats artístiques i creatives obertes a tothom

 

  • Instal·lacions lumíniques i projeccions per donar llum a una nit especial al Poblenou
  • Windows Art Circuit, un recorregut per mostrar les intervencions d’artistes plàstics i il·lustradors en vidrieres de diferents espais
  • Espai URBAN CLUB, presentant música en directe, dj’s, actuacions i projeccions artístiques
  • Demostracions del moviment maker, el fenomen que permet a tothom pensar, dissenyar i auto-produir-se objectes a mida amb l’ajut de tallers i professionals multidisciplinaris

 

El proper divendres 16 de desembre de 19h a 02h, Poblenou Urban District celebra la tercera edició de l’Open Night, una nit de portes obertes per donar a conèixer de prop la comunitat creativa més gran de Barcelona. Enguany l’Open Night s’ha concebut com a aparador del talent del teixit cultural i innovador del districte amb més d’un centenar d’activitats especials gratuïtes o amb descomptes obertes a tothom.

 

A través d’intervencions lumíniques y projeccions es transformaran espais públics que s’il·luminaran física i simbòlicament per una nit.

 

També com a aparador del potencial creatiu del districte, la nova proposta Windows Art Circuit mostrarà al públic les intervencions d’artistes plàstics i il·lustradors en vidrieres de diferents espais.

L’Open Night també permetrà conèixer com treballa el moviment maker, el fenomen que creu que tothom pot ser creatiu pensant, dissenyant i produint els seus propis objectes. Sota el lema Made in Poblenou, un circuit per diversos laboratoris i coworkings relacionats amb la fabricació digital oferiran demostracions de fabricació robòtica, impressió 3D i tall làser, a més de productes propis dissenyats i fabricats localment de forma digital.

L’Urban Club, serà novament l’espai central de trobada de l’Open Night, amb música en directe, dj’s, actuacions i projeccions audiovisuals, que també oferiran molts altres establiments de restauració del Poblenou, amb creacions especials per aquella nit.

També es presentaran activitats culturals com exposicions d’art, conferències, multimèdia, demostracions i tallers o música en directe, així com propostes gastronòmiques com tasts i degustacions, còctels i menús especials. Aquest dia també es faran promocions especials als comerços.  

El programa complet de l’Open Night es podrà consultar ben aviat a través de la web de l’associació: www.poblenouurbandistrict.com. L’Open Night és possible gràcies a la participació activa de les entitats i establiments associats a Poblenou Urban District i compta amb el suport de San Miguel i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. 

 

 

POBLENOU URBAN DISTRICT

L’ASSOCIACIÓ QUE IMPULSA ELS DISTRICTE DE L’ART I LA CREATIVITAT A BARCELONA

 

Poblenou Urban District és una associació privada sense ànim de lucre, amb més de 150 associats, constituïda l’any 2012 per un grup d’empreses i professionals independents del sector creatiu, que es van unir amb l’objectiu d’impulsar l’oferta cultural i comercial de la zona i promoure-la com el districte de l’art i la creativitat de Barcelona.

 

Entre les entitats associades s’hi troben L’Auditori, Sala Beckett – Obrador Internacional de Dramaturgia, Museu Can Framis, Razzmatazz, BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, Museu del Disseny de Barcelona, La Plataforma, BD Barcelona, Piramidon, la Sala Beckett, Herraiz& Soto, IaaC | FabLab Barcelona i Story: WeProduce.

 

Poblenou Urban District publica semestralment un mapa, el darrer del qual aquest novembre, on es localitzen cadascun dels espais que formen part activament d’aquest nou districte de l’art i la creativitat, i també organitza una sèrie d’esdeveniments i circuits anuals l’objectiu principal dels quals és donar a conèixer la riquesa i qualitat del patrimoni artístic, cultural, històric, comercial i turístic del Poblenou. L’associació també fomenta les sinergies entre els seus associats, per tal que puguin intercanviar experiències o crear projectes conjunts, que donin encara més riquesa i potencial creatiu al barri.

 

 

ACTIVITATS DESTACADES

 

INSTAL·LACIONS LUMÍNIQUES

Intervencions amb llum i projeccions en espais públics del Poblenou, per il·luminar-lo física i simbòlicament el Poblenou durant l’Open Night.

Ubicació: Ben aviat desvelarem de la ubicació d’aquestes intervencions artístiques.

 

WINDOWS ART CIRCUIT (WAC)

Intervencions artístiques a vidrieres de diferents espais vinculats amb Poblenou Urban District realitzats per diferents artistes plàstics i il·lustradors consagrats i emergents, com a símbol del potencial creatiu del districte.

Ubicació: Ben aviat informarem dels espais intervinguts.

Participants: Una combinació d’artistes consagrats i emergents. Es farà un procés selectiu obert a artistes emergents.

Horari de les intervencions: 18-23h per veure l’execució  i fins els següents 5 dies per a contemplar-les. 

MADE IN POBLENOU: DEMOSTRACIONS DEL MOVIMENT MAKER

Made in Poblenou permetrà conèixer com treballa el
 moviment maker. Aquest fenomen considera que tothom pot ser creatiu pensant, dissenyant i produint els seus propis objectes. Diversos laboratoris i coworkings relacionats amb la fabricació digital faran demostracions de fabricació robòtica, impressió 3D i tall làser.Ubicació: Diversos laboratoris i coworkings relacionats amb la fabricació digital. Ben aviat informarem del llistat complet d’espais. 

 

III EDICIÓ DE L’URBAN CLUB

Espai cultural multidisciplinar en què es combinen swing, música en directe, concerts, sessions de DJ’s, projeccions audiovisuals, gastronomia i cocteleria.
BAU. Centre Universitari del Disseny de Barcelona (C/ Pujades, 118, Barcelona) 
Organització: Poblenou Urban District i BAU
Patrocina: Cervesa San Miguel 

—————————————————————————————————————————————-

> CAST                                                            #POBLENOUOPENNIGHT

POBLENOU URBAN DISTRICT

PREVISIONES | AVANCE PARA LAS AGENDAS

 

OPEN NIGHT

LA CITA CON EL DISTRITO DEL ARTE Y LA CREATIVIDAD DE BARCELONA

16.12.2016 | 19H – 02H

 

El Open Night iluminará Poblenou el 16 de diciembre con actividades artísticas y creativas abiertas a todos

 

  • Instalaciones lumínicas y proyecciones para dar luz a una noche especial en Poblenou
  • Windows Art Circuit, un recorrido para mostrar las intervenciones de artistas plásticos e ilustradores en vidrieras de diferentes espacios
  • Espacio URBAN CLUB, presentando música en directo, dj’s, actuaciones y proyecciones artísticas
  • Demostraciones del movimiento maker, el fenómeno que permite a cualquiera pensar, diseñar y auto-producirse objetos a medida con la ayuda de talleres y profesionales multidisciplinares

 

 

El próximo viernes 16 de diciembre de 19h a 02h, Poblenou Urban District celebra la tercera edición del Open Night, una noche de puertas abiertas para dar a conocer de cerca la comunidad creativa más grande de Barcelona. Este año el Open Night se ha concebido como escaparate del talento del tejido cultural e innovador del distrito con actividades especiales gratuitas o con descuentos abiertos a todo el mundo.

 

A través de intervenciones lumínicas y proyecciones se trasformarán espacios públicos que se iluminarán física y simbólicamente por una noche.

 

También como escaparate del potencial creativo del distrito, la nueva propuesta Windows Art Circuit mostrará al público las intervenciones de artistas plásticos e ilustradores en vidrieras de diferentes espacios.

El Open Night también permitirá conocer cómo trabaja el movimiento maker, el fenómeno que cree que cualquiera puede ser creativo pensando, diseñando y produciendo sus propios objetos. Bajo el lema Made in Poblenou, un circuito por diferentes laboratorios y coworkings relacionados con la fabricación digital, ofrecerán demostraciones de fabricación robótica, impresión 3D y corte láser, además de productos propios diseñados y fabricados localmente de forma digital.

El Urban Club, será nuevamente el espacio central del encuentro del Open Night, con música en directo, dj’s, actuaciones y proyecciones audiovisuales, que también ofrecerán muchos otros establecimientos de restauración del Poblenou, con creaciones especiales para aquella noche.

También se presentarán actividades culturales como exposiciones de arte, conferencias, multimedia, demostraciones y talleres o música en directo, así como propuestas gastronómicas como degustaciones, cócteles y menús especiales. Ese día también se harán promociones especiales en los comercios.  

El programa completo del Open Night se podrá consultar pronto a través de la web de la asociación: www.poblenouurbandistrict.com. El Open Night es posible gracias a la participación activa de las entidades y establecimientos asociados a Poblenou Urban District y cuenta con el apoyo de San Miguel y la colaboración del Ajuntament de Barcelona.

 

POBLENOU URBAN DISTRICT

LA ASOCIACIÓN QUE IMPULSA EL DISTRITO DEL ARTE Y LA CREATIVIDAD EN BARCELONA

 

Poblenou Urban District es una asociación privada sin ánimo de lucro constituida en el año 2012 por un grupo de empresas y profesionales independientes del sector creativo, que se unieron con el objetivo de impulsar la oferta cultural y comercial de la zona y promoverla como el distrito del arte y la creatividad de Barcelona. En la actualidad, la comunidad reúne a más de 150 asociados.

Entre las entidades asociadas se encuentran L’Auditori, Museu Can Framis, Razzmatazz, BAU Centro Universitario de Diseño de Barcelona, Museu del Disseny de Barcelona, La Plataforma, BD Barcelona, Piramidon, la Sala Beckett, Herraiz & Soto, IaaC | Fab Lab Barcelona y Story: We Produce.

Poblenou Urban District publica cada semestre un mapa donde se localizan cada uno de los espacios que forman parte activa de este nuevo distrito del arte y la creatividad, y también organiza una serie de eventos y circuitos anuales con el objetivo principal de dar a conocer la riqueza y calidad del patrimonio artístico, cultural, histórico, comercial y turístico de Poblenou. La asociación también fomenta les sinergias entre sus asociados, de modo que puedan intercambiar experiencias o crear proyectos conjuntos, que den todavía más riqueza y potencial creativo al barrio.

 

ACTIVIDADES DESTACADAS

 

INSTALACIONES LUMÍNICAS

Intervenciones con luz y proyecciones en espacios públicos de Poblenou, para iluminarlo física y simbólicamente durante el Open Night.

 Ubicación: Pronto daremos a conocer la ubicación de estas intervenciones artísticas.

 

WINDOWS ART CIRCUIT (WAC)

Intervenciones artísticas en vidrieras de diferentes espacios vinculados con Poblenou Urban District realizados por distintos artistas plásticos e ilustradores consagrados y emergentes, como símbolo del potencial creativo del distrito.

Ubicación: Pronto informaremos de los espacios intervenidos.

Participantes: Una combinación de artistas consagrados y emergentes. Se hará un proceso selectivo abierto a artistas emergentes.

Horario de las intervenciones: 18-23h para ver la ejecución de las intervenciones artísticas y durante los siguientes 5 días para contemplarlas.

 

MADE IN POBLENOU: DEMOSTRACIONS DEL MOVIMENT MAKER

Made in Poblenou permitirá conocer cómo trabaja el movimiento maker. Este fenómeno considera que cualquiera puede ser creativo pensando, diseñando y produciendo sus propios objetos. Varios laboratorios y coworkings relacionados con la fabricación digital harán demostraciones de fabricación robótica, impresión 3D y corte láser.

Ubicación: Varios laboratorios y coworkings relacionados con la fabricación digital. Pronto informaremos de la lista completa de espacios.

 

III EDICIÓN DEL URBAN CLUB

Espacio cultural multidisciplinar en el que se combinan swing, música en directo, conciertos, sesiones de DJ’s, proyecciones audiovisuales, gastronomía y coctelería.
BAU. Centre Universitari del Disseny de Barcelona (C/ Pujades, 118, Barcelona)
Organización: Poblenou Urban District y BAU
Patrocina: Cerveza San Miguel