L’Orfe del Clan dels Zhao (funcions a partir del 25 de març) Teatre Romea

image016

La companyia assaja a la Biblioteca de Catalunya la nova producció de La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi

Després del rotund èxit d’Incendis, Oriol Broggi i la troupe de La Perla 29 tornen al Teatre Romea per estrenar L’Orfe del Clan dels Zhao i ja han començat a assajar el muntatge que arribarà als escenaris a partir del 25 de març.

L’estrena oficial tindrà lloc el 27 de març.

L’Orfe del Clan dels Zhao, de Ji Junxiang, en versió de Voltaire, dirigida per Oriol Broggi narra la història de Zhao Wu, un orfe que venjarà la mort de la seva família, exterminada en una matança per una dinastia rival. Un èpic viatge de sacrifici que s’emmarca dins el gènere dramàtic “zaju”, que significa “venjança”. Aquesta fou la primera peça xinesa coneguda a Europa. James Fenton, adaptador de la versió britànica per a la Royal Shakespeare Company, va dir abans d’estrenar al Swan Theatre: “Estem davant d’una història de venjança, que en ocasions se la coneix com el Hamlet xinès, i realment està interpretada com a tal. Una peça de teatre més viva que mai, que muta i evoluciona constantment.”

La platea del Teatre Romea tornarà a experimentar una total transformació de la seva habitual disposició a la italiana i tindrà grades a quatre bandes amb un escenari central

Un espectacle 360°, grades a quatre bandes, terra, aigua i foc

Julio Manrique, Pablo Derqui, Ernest Villegas, Lluís Marco, Borja Espinosa, Marta Marco i la música en directe de Joan Garriga (La Troba Kung-Fú) conformen l’elenc que portarà a l’escenari aquesta història de venjança en un Teatre Romea que tornarà a adaptar-se als signes d’identitat dels espectacles de La Perla 29: escenari central, sorra, aigua, foc i una escenografia gairebé nua on el que importa és la història i com aquesta s’explica a l’espectador.