L’ORQUESTRA I EL COR DEL LICEU ACOSTEN A LA MERCÈ LES DANSES MÉS MEMORABLES DEL REPERTORI SIMFÒNIC I OPERÍSTIC (24 de setembre)

L’ORQUESTRA I EL COR DEL LICEU ACOSTEN A LA MERCÈ LES DANSES MÉS MEMORABLES DEL REPERTORI SIMFÒNIC I OPERÍSTIC

concert_merce

 

 

 

 

 

El concert gratuït, que es podrà veure el 24 de setembre a la Plaça Major de Nou Barris, inclou reconegudes peces de compositors com Txaikovski, Verdi o Brahms

 

El proper diumenge 24 de setembre a les 21h, l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu oferiran a la Plaça Major de Nou Barris un concert gratuït obert a la ciutadania amb una selecció de peces de Verdi, Dvorák o Txaikovski. Aquest concert, emmarcat en les Festes de La Mercè, rememora algunes de les danses més reconegudes pel gran públic, com la Dansa hongaresa de Brahms, el Vals de les flors del Trencanous o la sardana lliure simfònica Empúries de Toldrà, entre moltes d’altres.

Es tracta del primer concert que fan l’Orquestra i el Cor del Liceu després de cloure una magnífica temporada 2016/17 amb moments estel·lars com els del Cor liderat per Conxita Garcia a Il trovatore o a la Madama Butterfly del Festival de Peralada, amb l’aplaudiment unànime de la crítica especialitzada. L’Orquestra, sota la direcció del mestre Josep Pons, també emprèn una nova temporada després d’un any que ha deixat inoblidables empremtes en el públic i la premsa com les de l’Elektra d’Strauss o Le nozze di Figaro de Mozart.

El programa que oferiran l’Orquestra i el Cor del Liceu serà un recorregut per les danses més memorables del repertori simfònic i operístic, com la “Dansa russa Trépak”, la “Dansa dels Mirlitons” i el “Vals de les flors” de la Suite del Trencanous, Op. 71a de Txaikovski, la “Tarantella” de La forza del destino de Verdi o la Dansa hongaresa núm. 1 de Brahms. El programa es completarà amb altres reconegudes obres de Dvorák (Dansa eslava, Op. 72 núm 2), Verdi (“Dansa de les nimfes” de Macbeth), Txaikovski (Suite d’El llac dels cignes, Op. 20a), Toldrà (Empúries) i Borodin (Danses Polovtsianes).

El concert, de lliure accés, serà presentat pels Homes Clàssics d’El Suplement de Ricard Ustrell (Catalunya Ràdio), Albert Galceran i Pedro Pardo. Ells seran els encarregats d’introduir i contextualitzar els temes de les diferents obres que s’interpretaran. El concert de l’Orquestra i el Cor del Liceu se celebra per quart any consecutiu en el marc de la Mercè –malgrat que l’any 2016 es va haver de suspendre per la pluja al Moll de la Fusta- i ja ha esdevingut una tradició dins dels actes de la Festa Major.

Podeu consultar aquí el programa complet.

Convocatòria de premsa: Us convoquem diumenge dia 24 de setembre a les 21h a la Plaça Major de Nou Barris.