L’Orquestra Simfònica de Barcelona i la pianista HJ Lim afronten el repte d’interpretar 5 obres de Rakhmàninov en només 3 dies (7,8 i 9 de febrer)

Hyo_SunLim

Festival Rakhmàninov divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de febrer

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la direcció del titular de la formació Pablo González s’enfronta a un nou repte, un veritable tour de force al costat de la pianista coreana HJ Lim amb qui abordarà el Festival Rakhmàninov els dies 7, 8 i 9 de febrer a la Sala Pau Casals de L’Auditori.

Una de les particularitats dels concerts que oferirà aquesta setmana l’orquestra és que cada dia es presentaran obres diferents del compositor rus: divendres interpretaran els Concerts per a piano número 1 i 2, dissabte Rapsòdia sobre un tema de Paganini (juntament amb Sheherazade en aquest cas del compositor Rimski-Korsakov) i diumenge el Concert per a piano número 3 i les Danses simfòniques.

HJ Lim va començar els estudis de piano a Corea del Sud quan tenia tres anys i als dotze es va traslladar a França. L’any 2010 va interpretar a París les sonates completes de Beethoven durant vuit dies consecutius amb totes les entrades venudes. Els seus concerts més recents inclouen el debut al Royal Albert Hall amb la Royal Scottish National Orchestra, la Münchner Symphoniker i la Royal Liverpool Philharmonic. En recital, HJ Lim ha actuat a París, Nova York, Londres, Tòquio i Seül. Aquesta temporada té previstes actuacions al continent sud-americà amb la NDR Sinfonieorchester i Thomas Hengelbrock, i amb la Philadelphia Chamber Orchestra. Aquest febrer publicarà el seu segon CD d’obres de Ravel i Skriabin.