L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya comença l’any interpretant obres de Nielsen, Sibelius i Arvo Pärt (28 i 29 de gener)

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya comença l’any interpretant obres de Nielsen, Sibelius i Arvo Pärt

 premsadescarregues_img_new_DSC_9085

Per al primer concert del 2017 l’Orquestra comptarà amb el director Thomas Dausgaard i amb Boris Belkin com a solista convidat

 

 

 

 

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya inicia l’any convidant-nos a escoltar tres autors nòrdics: Nielsen, Sibelius i Arvo Pärt. Per al seu primer concert de 2017 a L’Auditori comptarà amb la direcció de Thomas Dausgaard, famós per l’originalitat dels seus programes, el seu repertori variat i la seva àmplia discografia, i amb el violinista Boris Belkin, una llegenda del virtuosisme rus que interpretarà Concert per a violí i orquestra en Re menor, op.47  de Jean Sibelius.

 

El Concert per a violí és l’única obra concertant que va escriure Sibelius, però ha esdevingut un dels concerts indispensables del segle XX. Es tracta d’una obra dificilíssima, només apta per als solistes més agosarats com Boris Belkin que va ser l’encarregat d’interpretar-lo en la pel·lícula sobre Sibelius dirigida per Christopher Nupen.

 

Thomas Dausgaard, que sovint dirigeix orquestres importants com la Filharmònica de Munic, la Leipzig Gewandhaus, l’Staatskapelle de Dresden, les simfòniques de Berlín, Londres o la BBC i la Philharmonia, dirigirà a L’Auditori la Simfonia núm.5, op.50 de Carl Nielsen, una obra de maduresa, impactant i intensa, estrenada el 15 de gener de 1922, fa exactament noranta-cinc anys i que actualment està considerada la seva obra més important. I per completar la mirada al nord l’OBC interpretarà Swansong del compositor estonià, Arvo Pärt, el més místic dels compositors contemporanis.

 

Gergiev dirigeix La Quarta de Xostakóvitx amb l’OBC i l’Orquestra del Teatre Mariïnski

 

La següent cita de la temporada de l’OBC serà el cap de setmana del 28 i 29 de gener amb un dels programes més esperats de l’any. El prestigiós director Valery Gergiev, considerat per molts el millor director d’orquestra del planeta, es posarà al capdavant d’una de les obres cabdals del segle XX: la Simfonia núm. 4 de Xostakóvitx.

 Per tocar la Quarta cal una orquestra monumental i per això el públic no tan sols gaudirà de la batuta de Gergiev, sinó que també tindrà el plaer d’escoltar els músics amb els quals el director rus treballa habitualment al capdavant de l’Orquestra del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg que compartirà faristol amb l’OBC en dos concerts únics.