L’Orquestra Simfònica del Vallès interpreta per primera vegada la Segona Simfonia de G. Mahler «La resurrecció» (6 i 7 d´octubre)

L’Orquestra Simfònica del Vallès interpreta per primera vegada la Segona Simfonia de G. Mahler «La resurrecció» 

 

db3e8b9c-598d-44dd-b7f5-47b1b0f33866

 

Divendres, 6 d’octubre,  21 h · Centre Cultural Terrassa
Dissabte 7 d’octubre, 18.30 h · Palau de la Música Catalana


Una música que paraules laiques han fet sagrada. La Segona simfonia de Mahler és un viatge inversemblant a l’inrevés: de la mort a la vida. Per fer-ho possible ens cal la paraula màgica damunt la qual s’ha fonamentat una religió en creu: resurrecció. El Cor Madrigal i la Polifònica de Puig-reig t’ho cantaran a l’epíleg de l’obra : «Moriré per viure». El mestratge de Víctor Pablo Pérez te’n garanteix una experiència vital única: adonar-te que abans de viure has d’aprendre a morir.

Els propers dies 6 i 7 d’octubre, l’Orquestra Simfònica del Vallès afronta un dels reptes de la temporada: interpreta per primera vegada la Segona Simfonia de Gustav Mahler (també anomenada «La resurrecció») i així donar continuïtat al cicle iniciat la temporada passada amb la Quarta Simfonia, amb Víctor Pablo Pérez també al capdavant.
El dissabte 7 d’octubre (18.30h) ho podrem veure en el marc de la 22ª temporada del cicle Simfònics al Palau, una coproducció amb el Palau de la Música Catalana i també es podrà gaudir un dia abans, divendres 6 (21h) en la 3ª temporada dels concerts simfònics de l’OSV al Centre Cultural Terrassa. Maria Espada, soprano i Anna Alàs i Jové, mezzosoprano seran les veus que acompanyaran al Cor Madrigal (Mireia Barrena, directora) i a la Polifònica de Puig-Reig (Josep Maria Conangla i Emmanuel Niubò, directors) en la imponent simfonia del genial compositor austríac.
El concert està dedicat al projecte social Música en Vena, una associació sense ànim de lucre dedicada a la millora de les estades hospitalàries de pacients, familiars i personal sanitari a través de la música en directe

La Segona de Mahler
«No se trata de tocar una sinfonía, sino de vivirla»

Breu comentari de l’obra i el seu autor

Simfonia núm. 2 de Gustav Mahler
L’escala monumental i la invenció temàtica, formal i textural de la Segona Simfonia -una de les composicions més llargues de la història de la música- van romandre en la música de Mahler durant dècades. Per això, aquesta obra és com una mena de catàleg del seu autor, del qual reflecteix la personalitat, les tècniques, les innovacions agosarades i els experiments, les relacions complexes amb el passat, les anticipacions del futur, les qualitats confessionals, així com la mescla de la nostàlgia i l’element popular amb la passió i les fantasies salvatges.
La Segona Simfonia es va estrenar a Berlín el 13 de desembre de 1895 sota la direcció del mateix compositor i, tot i la rebuda escèptica per part de la crítica, va arribar en pocs anys als principals escenaris d’Europa. Malgrat els enormes costos que comporten, les simfonies de Mahler segueixent essent programades avui dia arreu del món.
Albert Torrens, periodista i conductor «Assaig General» de Catalunya Música (extret del Programa de mà de La Segona de Mahler)

Concert dedicat a Música en Vena

Música a Vena (MeV) és una associació sense ànim de lucre dedicada a la millora de les estades hospitalàries de pacients, familiars i personal sanitari a través de la música en directe. Fa la seva feina des de fa 5 anys en 12 hospitals de la Comunitat de Madrid. A finals de 2016 inicia la seva activitat a Barcelona a l’Hopsital Clínic i actualment s’expandeix a Catalunya a través de convenis amb l’Institut Català de la Salut i altres centres com l’Hospital Clínic, l’Institut Guttman,  ASEPEYO de Sant Cugat del Vallès, Parc Taulí de Sabadell i a nivell musical amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, Conservatori Superior de Música del Liceu i Festival del Mil·leni.
En aquest temps, MEV ha realitzat més de 2.200 micro concerts. Col·labora amb més de 6.000 músics professionals i estudiants de conservatoris, beneficiant a més de 44.000 persones.
Més informació:
www.musicaenvena.com

… i properament: Concert Bandes Sonores
De Pel·lícula!

Divendres 17 novembre, 20.30 h · Teatre La Faràndula de Sabadell

Dissabte 18 novembre, 18.30 h · Palau de la Música Catalana


Una temporada més, els Simfònics del Vallès farem visibles els actors més invisibles del cinema: la música i la veu dels dobladors. Jordi Brau i Lluís Posada, posaran cara a les mil cares que més emocions reals ens han provocat a través de ficcions irreals. Poso per casos: obrirem en viu i en directe la capsa de bombons de Forrest Gump i des de la proa de l’orquestra sentirem cridar un cop més a Leonardo di Caprio “Sóc el Rei del Món”. Per recordar que el cinema sense música ni veu és com menjar sense sal.

Jordi Brau, actor doblatge
Lluís Posada, actor doblatge

Rubén Gimeno, director
Orquestra Simfònica del Vallès

Titanic, Pirates del Carib, Forrest Gump, Nacido el 4 de julio, La vida és bella i altres…