Música

L’Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya dóna el tret de sortida a la temporada 17-18 aquest cap de setmana a L’Auditori.

El mestre Ono inaugura la temporada amb l’Heroica de Beethoven i el virtuós Julian Rachlin interpretant el Concert per a violí i orquestra en Re major de Txaikovski

Screen_Shot_2017_03_20_at_16.07.03.1

 

Neix Amics de l’OBC una iniciativa ciutadana de suport a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

 

El cicle de cambra de l’OBC oferirà sis concerts relacionats amb els programes simfònics del cap de setmana

 

L’OBC referma el seu compromís social amb sis concerts dedicats a iniciatives que treballen amb persones en situació vulnerable

 

 

L’Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya dóna el tret de sortida a la temporada 17-18 aquest cap de setmana a L’Auditori.  El mestre Kazushi Ono ha escollit per iniciar el seu tercer any com a director titular de l’Orquestra la simfonia que va confirmar Beethoven com el millor compositor d’Europa: L’Heroica.

A més, en els concerts inaugurals dels dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre, l’OBC s’acompanyarà del virtuós violinistaJulian Rachlin per tocar el Concert per a violí i orquestra en Re major de Txaikovski, l’obra “impossible de tocar” —segons deien a l’època— que segueix sent un dels màxims reptes per als violinistes actuals.

Per desig exprés del mestre el concert començarà amb l’obertura d’Egmont de Beethoven, mort per expressar les seves idees i lluitar contra l’opressió, que s’ha afegit al programa.

 

 

Neix Amics de l’OBC

 

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya inicia temporada amb una novetat important: el naixement del projecte Amics de l’OBC. Es tracta d’una iniciativa nascuda des de la societat que segueix i estima l’orquestra i amb la qual l’OBC i L’Auditori s’ha involucrat de ple des del primer moment per fer-la possible.

 

Ser Amic de l’OBC permetrà tenir una relació única amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i entrar dins un cercle de persones apassionades per la música simfònica que volen viure més de prop el dia a dia de la nostra orquestra. Per formar part del cercle s’ha establert un sistema de micromecenatge amb aportacions a partir de 35 euros per temporada. Els Amics de l’OBC podran assistir a trobades post concert amb els membre de l’Orquestra, participar en activitats exclusives (assajos privats, presentacions, xerrades), gaudir de descomptes en altres concerts i activitats de l’Orquestra entre d’altres avantatges.

 

Una de les primeres activitats que es duran a terme és El Tercer Temps,  Un espai de trobada on es podran compartir, al voltant d’una copa, les opinions i sentiments del públic amb alguns dels protagonistes del concert. Com a prova pilot aquest primer trimestre de la temporada es duran a terme tres sessions

després dels concerts dels dies 14 i 28 d’octubre i 18 de novembre. El lloc de trobada serà al Bar Llanterna de l’Auditori uns quinze minuts després de la finalització del concert i tindrà una duració aproximada d’una hora.

 

Amics de l’OBC és un reflex de l’ampli suport que l’Orquestra rep de la ciutadania i es presentarà oficialment el cap de setmana a la mitja part dels concerts.

 

Torna el cicle de cambra de l’OBC
Amb el desig d’apropar-se a la ciutat i potenciar la música de cambra, l’OBC presenta un cicle de sis concerts que se celebraran els dimarts a les 20:30h a la Sala 2 de L’Auditori.

 

Després de recollir un gran èxit al Conservatori del Bruc la temporada passada, el cicle es trasllada a L’Auditori on diferents formacions de músics de l’Orquestra oferiran concerts de cambra amb repertori relacionat amb els programes simfònics del cap de setmana. Els concerts se celebraran entre novembre i maig i tindran un preu de 3 euros.

 

 

L’OBC referma el seu compromís social

 

Un any més l’OBC dedicarà alguns dels seus programes a aquelles persones involucrades en iniciatives socials que mereixen un plus de visibilitat. Formaran part d’aquest compromís social sis concerts de la temporada durant els quals s’establirà una relació més estreta amb col·lectius en situació vulnerable.

 

L’Orquestra, per mitjà d’aquest compromís, ajudarà a difondre les causes i les tasques dels projectes socials i es programaran intercanvis artístics, com l’assistència a assajos, per facilitar-los el contacte amb la música.

 

Per aquesta temporada 17-18 s’han escollit sis àmbits de treball: la Inclusió de minories ètniques, l’acolliment familiar, infància en risc, la integració social a través de la música, la igualtat de gènere i la salut mental.