L’ULTIM SOPAR / THE LAST SUPPER Cia Atresbandes (del 20 al 23 de desembre i del 27 al 30 de desembre) Sala HIROSHIMA

SALA HIROSHIMA

L’ULTIM SOPAR /
THE LAST SUPPER

Cia Atresbandes

Del 20 al 23 de desembre
i del 27 al 30 de desembre

 68d2b873-36c4-4e66-963d-85c5691b8b7d
Atresbandes presenta a Hiroshima L’Ultim Sopar / The Last Supper de la companyia belga/anglesa Reckless Sleepers 
L’Últim Sopar és una performance on els espectadors estan convidats a seure a taula amb els intèrprets per compartir amb ells els tretze «darrers menús» de tretze condemnats a mort. Alhora que les copes de vi s’omplen i els plats desfilen, els tres intèrpres presenten les darreres paraules de personatges cèlebres. Basat en històries reals o de ficció, que han tingut lloc en el passat o que es desenvoluparan en el futur, L’Últim Sopar és una performance elaborada a partir de cites de les últimes voluntats d’herois, heroïnes, estrelles o, fins i tot, criminals als que retre homenatge.

L’Últim Sopar és una adaptació de l’espectacle The Last Supper de la companyia belga / anglesa Reckless Sleepers. El seu director i autor del text, Mole Wetherell, ha estat l’encarregat de dirigir aquesta adaptació de la companyia Atresbandes. És un espectacle de text per a 39 persones on el públic està assegut en tres taules allargades (13 persones per taula com al darrer sopar de Crist) i se serveix aigua, vi i 13 plats en total que corresponen a 13 darrers menús de condemnats a mort i que els espectadors acaben compartint. Són plats molt diferents uns dels altres, des de fetge amb ceba, fins a un pastís de xocolata o una hamburguesa. A mesura que els cambrers van servint, els intèrprets van fent un recorregut històric interpretant les darreres paraules de grans figures de la història: Napoleó, Marilyn Monroe, Francisco Franco, Albert Einstein, Leonardo da Vinci…

Atresbandes és una companyia vinculada a la sala Hiroshima des de la primera temporada. La seva investigació hibrida la performance i el teatre, desdibuixa els límits entre personatge i realitat. La qualitat de les seves propostes la converteixen en una de les companyies més singulars de l’escena local.

Atresbandes neix de la trobada artística i personal de Mònica Almirall, Miguel Segovia i Albert Pérez Hidalgo. L’any 2008 els tres decideixen començar un projecte en comú a Barcelona. El grup creix i es desenvolupa sempre en el terreny del teatre contemporani i les noves dramatúrgies. Influenciats per una quantitat indigerible de disciplines i referents propis de la cultura occidental, el grup es caracteritza per un teatre on el procés de creació és fonamental. Una creació lligada a la personalitat i les vivències dels integrants de la companyia. La bona entesa és un dels vèrtexs d’aquest triangle, però també ho són el dubte i la incertesa. Treballen posant en qüestió tot el que els envolta. Aquest és l’únic motor que coneixen per apropar-se al teatre contemporani, i els ha portat a girar els seus espectacles àmpliament per l’escena internacional i nacional.Reckless Sleepers és una companyía belga / anglesa formada l’any 1988 i que pren el seu nom d’una pintura del pintor belga surrealista Rene Magritte. Va nèixer d’una voluntat de reaccionar al gran teatre dels grans espais que era justament massa gran per introduir les seves petites paraules i idees.

Louder Radio
The Last Supper – Cia Reckless Sleepers
Imatge Jordi Gual
SALA HIROSHIMA
TEMPORADA 2017/2018

Del 20 al 23 de desembre i del 27 al 30 de desembre, 20.30 h

L’Últim Sopar / The Last Supper, 
Atresbandes i Reckless Sleepers

Catalunya / Anglaterra. Noves escenes. Estrena.
Espectacle en català. 90 minuts.

Tot el material de premsa aquí 
Més informació i venda d’entrades: Sala Hiroshima