L’univers galàctic d’Star Wars torna al Palau de la Música Catalana amb el concert ‘El despertar de la música’ 16 i 17 de desembre

DISSABTE 16 de desembre · 12 h · SALA de CONCERTS del PALAU DE LA MÚSICA CATALANA – BARCELONA
DISSABTE 16 de desembre · 21 h · TEATRE TARRAGONA – TARRAGONA 
DIUMENGE 17 de desembre · 12 h · SALA de CONCERTS al PALAU DE LA MÚSICA CATALANA – BARCELONA

Les músiques de La guerra de les galàxies, la banda sonora que John Williams va compondre per a la saga l’any 1977, tornaran a sonar al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, i al Teatre Tarragona, de Tarragona ciutat, gràcies al concert El despertar de la música que tindrà lloc aquest dissabte 16 i el diumenge 17 de desembre a les dotze del migdia a Barcelona, i dissabte a les nou del vespre, a Tarragona (únic concert a la demarcació). Coincidint amb el cap de setmana de l’estrena mundial de l’Episodi VIII d’Star Wars, Els últims Jedi, que s’escau demà divendres 15 de desembre, el Palau de la Música ofereix dues sessions per recrear musicalment alguns dels passatges més celebrats d’aquesta sèrie de pel·lícules. Unes jornades dedicades a aquest univers galàctic que ha captivat milers de persones de diverses generacions arreu del món.

El públic podrà gaudir de la música èpica del genial John Williams i també de peces d’altres films del mateix compositor, com E.T., La llista de Schindler o Jurassic Park, interpretades per l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, sota la batuta del seu titular, Tomàs Grau. De fet, no és la primera vegada que el Palau i Camera Musicae sumen esforços en una iniciativa com aquesta: fa dos anys, coincidint amb l’estrena d’un altre capítol de Star Wars, el Palau ja va programar dues sessions que van penjar el cartell d’entrades exhaurides, en aquella ocasió confiant la direcció a l’experimentat Salvador Brotons.

Pel que fa a la producció d’aquest cap de setmana, des de dues hores abande cada concert tindran lloc en diferents espais del Palau una sèrie d’activitats adreçades als espectadors i aficionats. Així es realitzaran dos tallers, de maquillatge i de xapes, i s’instal·larà un photocall on el públic podrà fer-se fotografies amb els personatges més populars de la saga (activitats gratuïtes). També, tant dissabte com diumenge, es farà el taller de pintura Princesa Leia, adreçat al públic adult (de 9.30 a 11.30 h, activitat de pagament combinada amb l’entrada al concert), impartit pel col·lectiu Salir con Arte. I alguna sorpresa més…

A Tarragona el concert d’aquest dissabte s’acompanyarà com és habitual durant tota aquesta temporada de la xerrada introductòria Fòrum de l’espectador, a partir de les 20.30 h, a càrrec del president de Joventuts Musicals de Tarragona, Josep Maria Rota.

Sobre el programa  
Repertori
Star Wars. Main Title
La llista de Schindler. Theme
E.T. Flying Theme
Jurassic Park. Theme
Star Wars. Suite · Tema principal · Tema de la princesa Leia · Marxa imperial · Tema de Yoda · Sala del tron · Final · Star Wars. Rey’s Theme, d’Episodi VII · Star Wars. Batalla d’herois, d’Episodi III · Star Wars. Duel de destins, d’Episodi I

Intèrprets
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Sobre l’OCM
L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic atesa la seva tasca de divulgació de la música clàssica entre sectors molt diversos, fent especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com l’Auditorio Nacional de Madrid, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i el Teatre Tarragona, entre d’altres. En aquests dos últims equipaments, l’Orquestra desplega les seves temporades estables de concerts de producció pròpia.

Des del seus inicis, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2016-2017 el violoncel·lista Lluís Claret n’és l’artista resident. El mestre Salvador Mas inicia durant la temporada 2017-2018 el rol de principal director convidat que abans van exercir Jordi Mora i José Rafael Pascual-Vilaplana. L’OCM va iniciar el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell durant la temporada 2009-2010, vigent en l’actualitat.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae ha col·laborat amb directors com Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons, John Rutter, Diego Martin-Etxebarria, Josep Vila i Casañas, Xavier Puig, Manel Valdivieso i Virginia Martínez; i solistes com Stephen Kovacevich, Sabine Meyer, Patricia Kopatchinskaja, Alexandra Soumm, Asier Polo, Judith Jáuregui, Massimo Spadano, Rafael Aguirre, Núria Rial o Àngel Òdena, entre d’altres.

Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa. Ha enregistrat els discs Alba Eterna, Tempesta esvaïda, De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo.

Nova actualització! Web oficial: www.orquestracameramusicae.com
f0e7c41a-bbbb-4229-aefd-902ed60e2864 (1)