ActividadesActualidadCine y series

LYCHEE Film Festival 15 — 22.09.2017

20841854_1471470692921009_1052126509966430619_n

Sobre Lychee

Fa més de cent anys, el desenvolupament de la tecnologia cinematogràfica i la seva difusió des d’Occident fins a la Xina, va fer possible la primera pel·lícula xinesa, La Batalla del Dingjunshan.  El 1935, el director Zheng Chusheng va portar la seva pel·lícula, Song of the Fisherman al Festival de cinema de Moscou on va rebre un premi honorífic, marcant el debut del cinema xinès a l’escena internacional.

 

Amb les noves generacions, han seguit Yellow Earth, de Chen Kaige, o Red Sorghum, de Zhang Yimou, entre moltes altres pel·lícules destacades, que han estat presents en el circuit de cinema internacional, promocionant al cinema “Made in Xina” entre el públic d’Occident. Els seus successors, com Jia Zhangke, Lou Ye, continuen jugant un paper actiu dins del cinema mundial i segueixen sorprenent-nos amb obres trencadores.

La indústria del cinema xinès contemporani va pujant en consecutives onades de renovació cultural i comercial, però mundialment segueix sent difícil accedir a pel·lícules xineses de qualitat, amb el resultat que el coneixement del públic d’Occident d’alguna manera es queda en l’àmbit de les pel·lícules de Kungfu o de l’“Orient misteriós”. En aquest context, ens hem adonat que hi ha la necessitat d’una plataforma de comunicació dedicada i d’una bona promoció.

 

 

Així neix Lychee Film Festival entre el mar i la muntanya de la cosmopolita Barcelona. El fruit del lichi, que porta més de 2000 anys conreant-se a Xina, es va introduir a llocs tan llunyans com Tailàndia o Japó, ja a la Dinastia Yuan (1271 aC – 1368 aC). El festival pren el seu nom del fruit bell, dolç, fresc i sexy, que és el lichi (o Lychee, en anglès). Portarem una excel·lent selecció de pel·lícules xineses contemporànies, que sobresurten per sobre de les coetànies, i que representen el millor que ofereix el cinema xinès quant a art, tecnologia i narrativitat, per poder compartir aquesta festa visual amb cinèfils europeus.

El Lyche Film Festival consta de 3 seccions: la Secció temàtica( en què s’inclou la retrospectiva d’un cineasta) i la Secció oficial Cinema Contemporani, i la Secció oficial de curtmetratges animats.

A més de mostrar pel·lícules i invitar a productors, director i professionals del cine a relacionar-se amb el públic, també organitzem tallers i fòrums a fi de crear una plataforma per l’intercanvi intel·lectual i artístic.

 

Temàtica 2017

Soft Kung Fu New Wu Xia

 

La primera edició del Lychee Film Festival, portarà el títol de Soft Kung Fu New Wu Xia, destacaran tres pel·lícules del director Xu Haofeng, respectivament
El Mestre, La Identitat de l’Espasa, L’ ArquerLa Fraternitat de les Espases del director Lu Yang, Kung fu Hustle de Stephen Chow; y A Touch of Zen de King Hu. Totes elles mostren les últimes tendències en el cinema de Kongfu xinès i són representatives des del punt de vista tant artístic com tècnic. A més, creiem que la presència del principal ponent invitat, el director Xu Haofeng, impulsarà el dialèg entre cineastes i aficionats.

La secció oficial consta de pel·lícules fetes entre 2014 i 2017, i inclou Blind Massage de Lou Ye i Kaili Blues de Bi Gan.

 

 

 

 

Aquestes dues pel·lícules destaquen per la seva intensitat poètica. Altres seleccionades són: Al Fons del Cor de Xin Yukun, una pel·lícula de suspens; Tharlo, de Pema Tseden, que va ser estrenada mundialment en el Festival Internacional de Venècia; Agost de Zhang Dalei, guanyadora de Millor Llargmetratge al Golden Horse Film Festival (2016); i una pel·lícula d’humor negre dirigida per Yang Qing, Chongqing Hot Pot. Finalment, també cal destacar Els Van Goghs de XinaSoul on a String i Demà Segueix Igual, que tindran la seva estrena a espanya en el festival.

En la secció de curtmetratges d’animació es troben obres inspirades en la literatura tradicional xinesa. El Somni del Guerrero, País dels Insectes de l’Estiu, Serp Blanca, El Temple de Feng Xue Shan Shen i L’Assassina: La Precuela. Aquests 5 curtmetratges d’animació seran projectats en la Planta Noble de la màgica Casa Batlló.

 

 

 

Organització del Festival

 

Associació de Cinema de China i Espanya

Els membres del ACCE són productors xinesos i espanyols, dedicats a facilitar l’intercanvi, la comunicació i la col·laboració entre tots dos països, i al mateix temps oferir informació i serveis per a programes de cooperació internacionals.

 

Associació d’Empresaris de Wenzhou

L’Associació d’Empresaris de Wenzhou a Espanya va ser fundada el maig de 2016. Basat en el seu lema “Realisme, Dedicació, Pragmatisme, i Desenvolupament comú”, l’Associació es proposa heretar i promoure la cultura xinesa i unir als xinesos a Espanya, mentre que omple els buits en el comerç i la cultura de Xina-Espanya

 

Equipo

 

Interpretació simultània
Lilia Wu

Traducció de subtítols
Wu Dandan
Tan Yichen
Lin Jia
Zheng Xuan
Zhou You
Wei Jiaojiao

Revisió de traducció de subtítols
Alicia Relingue
Patrícia Ortín
Guillem Badia
Marc García
David Ferragut

 

Assessor honorari
Lam Chuen Ping
Supervisió del Festival

Ye Yansong
Raye
Direcció y Programació
Lin Yu
Coordinació i Comunicació
Adrian Devant
Ma Ke
Producció i Continguts
Kapo Chen
Comunicació i Premsa
Ilaria Gambarelli
Xiao Zun
Xarxes Socials
Anna Sala Branchadell
Fu Jingyi
Julia Frackowska
Coordinació Lychee Talks i Lychee Night
Ma Kexing
Zhan Sixiang
Disseny Gràfic i web
Juan Mejía
Ajudant de Disseny Trailer
Li Xiao