Malandain Ballet Biarritz, Cendrillon (La Ventafocs) divendres 19 de febrer .Teatre Auditori-Sant Cugat

Data
divendres 19 de febrer . 21:00 h

Durada
1 hora i 30 minuts

 archivo2-espectacles-632

Creat el 3 de juny de 2013 al Kursaal de San Sebastián. Estrenat a França, el 7 de juny de 2013 a l’Ópera Royal de Versailles.

El Malandain Ballet Biarritz, creat el 1998, és un dels 19 centres coreogràfics francesos que tenen com a objectiu la formació i sensibilització de públics a l’entorn de la dansa, a través de la difusió de les seves obres a nivell nacional i internacional. Dirigida, des dels seus inicis, per Thierry Malandain, aquesta prestigiosa companyia recolzala dansa a través de diferents iniciatives com ara els laboratoris de recerca coreogràfica.

Des d’una perspectiva plena de màgia, Malandain mostra una Ventafocs ara tràgica, ara còmica, que passa pel dubte, el rebuig, el sofriment i l’esperança.

 

El meu Ventafocs va néixer precisament per “escapar de la negror de les coses massa reals”, com deia Massenet, i per intentar sublimar el que és més ordinari. Com va ser el cas amb Magifique i Romeo et Juliette, l’espectacle s’ha muntat basat en el bon gust i gràcies a la humanitat i la màgia del conte, al luxe de la música i a l’humor de les escenes burlesques que compensen els episodis més onírics i trists. En definitiva, hem fet tot el possible per allunyar els núvols i “portar al món una estrella que balla”.

Thierry Malandain
 

Ballet per a 20 ballarins
Música
Serguei Prokofiev (Cendrillon op.87)
Coreografia
Thierry Malandain
Coproducció
Opéra Royal de Versailles / Château de Versailles 
Orquesta Sinfónica de Euskadi, Théâtre National de Chaillot
Opéra de Reims, Teatro Victoria Eugenia de San Sebastián
Estate Teatrale Veronese, Lugano in Scena
Teatro Mayor de Bogotá, Artevent, Regione de Veneto
Teatros del Canal de Madrid, Théâtre Olympia d’Arcachon
Espace Jéliote, Scène Conventionnée CCPO d’Oloron Sainte- Marie
i Malandain Ballet Biarritz