Marco Mezquida & Manel Fortià i Xavier Dotras Trio, aquest diumenge 11 actuen dins la programació de l’Hora del Jazz

L’HORA DEL JAZZ 2016

Diumenge 11 de setembre: Marco Mezquida & Manel Fortià i Xavier Dotras Trio

 
 

2016072610475974_300_411_1_0

 

Marco Mezquida & Manel Fortià i Xavier Dotras Trio, aquest diumenge 11 actuen dins la programació de l’Hora del Jazz

 
Aquest diumenge 11 de setembre continua la programació gratuïta de l’Hora del Jazz a la Plaça de la Vila de Gràcia.

A les 12h serà actuarà del duet explosiu Marco Mezquida & Manel Fortià, que l’any passat varen editar el seu primer treball conjunt My Old Flame; i a la 13h  Xavier Dotras Trio, que presentarà el seu sisè treball Paintings, un homenatge als pintors i a la pintura dels segles XIX, XX i XXI.

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 26 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu. El festival programa propostes diverses de l’actualitat de l’escena catalana, pujant a l’escenari el millor de l’escena jazzística del nostre país i obre el jazz a nous públics, a més dels habituals del festival.

 

Diumenge 11 de setembre

 

12h. Marco Mezquida & Manel Fortià

Marco Mezquida, piano

Manel Fortià, contrabaix

Marco Mezquida i Manel Fortià s’uneixen en aquest duet explosiu per transmetre a través del petit format la seva particular forma d’entendre la improvisació i interacció dalt l’escenari, alternant moments de freejazz amb melodies conegudes, grooves hipnòtics amb aires del flamenc i moments percutius amb balades minimalistes, per exemple.

No es tracta d’un duet de piano i contrabaix convencional, doncs, sinó que en un concert seu pot passar qualsevol cosa, tant des d’un punt de vista musical com instrumental, podent aparèixer en qualsevol moment colors i recursos tímbrics sorprenents, que fan que el viatge sigui encara més agradable i encisador per l’espectador.

“My Old Flame” (autoeditat, 2015) és el primer disc del duet, el qual recull algunes de les seves vivències en aquest llarg període de creixement personal, creació i complicitat constant.

https://manelfortia.com/projects/marco-mezquida-manel-fortia-duet/

 

13h. Xavier Dotras Trio

César Martínez, bateria

Toni Pujol, contrabaix

Xavier Dotras, piano

La formació Xavier Dotras TRIO ens presenta el seu 6è treball “Paintings” com a un homenatge als pintors i a la pintura dels segles XIX, XX i XXI. Després d’una experiència prèvia dins aquest camp (“Vincent”, Picap 2009, dedicat a la figura de Vincent van Gogh) el grup s’endinsa una vegada més en el món de la pintura amb aquest nou treball ple de colors, textures i formes, on s’hi poden veure referenciats pintors com Kandinski, Kokoschka, Chagall, Picasso, Matisse, Cezanne, Viladecans, Emil Nolde o el mateix Vincent van Gogh.

El trio aconsegueix, mitjançant el seu estil peculiar caracteritzat per la barreja entre el jazz i la clàssica, els ambients propicis per poder experimentar la pintura des d’un sentit no habitual: el de l’oïda.

www.xavierdotras.com