Maria Estuard (del 5 de maig al 5 de juny) Teatre Lluire de Gràcia

mariaestuard_esp_0

Maria Estuard

a partir de l’obra de FRIEDRICH VON SCHILLER
versió i direcció SERGI BELBEL

 

 

Gràcia

del 5 de maig al 5 de juny

Temporada 2015 – 2016

La memorable batalla de reines de Schiller, el drama històric i polític que obria el romanticisme del segle XIX, segons Sergi Belbel i amb Míriam Alamany i Sílvia Bel de protagonistes. Anglaterra i Escòcia, més que vigent.

Amb l’ajut de nobles del seu seguici, Maria Estuard, reina d’Escòcia i presonera al castell de Talbot per ordre de la seva cosina Isabel I d’Anglaterra, conspira per salvar la vida i recuperar el poder polític. Un enfrontament entre dues reines, dues religions, dues nacions, però també, i sobretot, entre dues dones amb poder.

Vint-i-cinc anys després del muntatge de Josep Montanyès al Teatre Lliure, amb les esplèndides Anna Lizaran i Maife Gil al capdavant, volem revisitar una obra cabdal de la literatura dramàtica europea. Sílvia Bel i Míriam Alamany seran Maria i Isabel, respectivament.
En un moment de convulsions polítiques, a casa nostra i a tot Europa, és bo reinterpretar aquells clàssics que ens recorden que la lluita pel poder (polític, social, religiós) ha estat sempre plena de conspiracions, males arts, jocs bruts i també això que ara anomenem ‘personalismes’. Dues grans dones, representants de dues grans nacions dins un mateix territori, s’enfrontaran acarnissadament per veure qui domina qui.
Plantegem una nova lectura del text de Schiller condensada només en set personatges i anant a l’arrel del conflicte, tant polític com humà.
Sergi Belbel

intèrprets Míriam Alemany / Jordi Banacolocha / Sílvia Bel / Àlex Casanovas / Carles Martínez / Fina Rius / Marc Rius

escenografia Max Glaenzel / vestuari Mercè Paloma / caracterització Toni Santos / il·luminació Kiko Planas / so Jordi Bonet

ajudant de direcció Antonio Calvo

producció Teatre Lliure

espectacle en català

15/05 col·loqui amb la companyia després de la funció

espectacle recomanat pel Servei Educatiu del Teatre Lliure

——————————————————————————–

seguiu #mariaestuard al twitter