MARÍA LA JABALINA (del 26 de febrer al 13 de març del 2016) La Seca- Espai Brossa

eec80dbc-a08f-4925-9d27-8858ea8c0382MARIA LA JABALINA

del 26 de febrer al 13 de març del 2016

Un homenatge a l’última dona afusellada pel franquisme.
Un àngel para alguns, un demoni per altres.

SINOPSI
MARÍA LA JABALINA és un espectacle creat a partir de la vida de la miliciana anarquista Maria «La Jabalina», nascuda en el Puerto de Sagunto i que va ser la darrera dona afusellada pel franquisme. Els documents i testimonis històrics permeten rastrejar la seva vida, desvetllant-se un periple vital propi dels personatges tràgics.

 

Després d’anys de lluita de classe i de combats al front de la Guerra Civil espanyola, acabà pressa i afusellada pel bàndol franquista. Durant la seva vida va ser considerada com un àngel lluitador, generosa i entregada a la causa anarquista per la construcció d’un món on tots fossin tractats iguals. Altres la van veure en l’extrem oposat, com un monstre assassí i sense principis morals, entregada a una orgia de mort i sexe.

A MARÍA LA JABALINA es produeix una fragmentació a partir dels diferents desitjos bons i dolents: per una banda les imatges que la veuen com un monstre, com les creades per Rebollo; i per una altra banda les imatges que la veuen com una àngel, creades per la seva mare, Isabel, i la seva germana, Carmen.

Text, direcció i interpretació
Lola López
Ajudant de direcció
Fèlix Vilata
Il·luminació R
aquel Escriche
Audiovisual
Giovanna Ribes
Realizació,utilleria i disseny gràfic
Damián Gonçalves
Quadres
Jaime G. de Haro
Textos
Manuel Girona, Rafael Alberti, Paca Aguirre, César Vallejo
Locutor radios
Lluís Miquel Company
Espai sonor
Miguel Alarcón
Sastreria
Paquita Ruiz
Fotografia
Juan Miguel Z.
Producció
Lydia García

MARIA LA JABALINA a la sala Palau i Fabre de La Seca – Espai Brossa el divendres 26 de febrer a les 21:30h., i estarà en cartell fins al 13 de març de 2016.