Mercat de la Terra a Barcelona. Edició «Aprofitem!» 10 d´octubre

Mercat de la Terra a Barcelona. Edició «Aprofitem!»

12063806_930948703609725_1654694030349124594_n

 

 

 

 

 

 

 

El proper dissabte 10 d´octubre, de 10h a 16h, Slow Food Barcelona organitza la 3era edició del Mercat de la Terra de la ciutat, al parc de les Tres Xemeneies, a la part baixa del Paral·lel, al barri del Poble-sec.

MERCAT de PRODUCTES LOCALS i de TEMPORADA – GASTRONOMIA Km0 – Espai SLOW KIDS – TALLERS de CUINA.

Es tracta de la tercera d’una sèrie de proves pilot per tal de consolidar aquest tipus de mercats a la ciutat, objectiu que el convivium d’Slow Food a Barcelona persegueix des de fa gairebé 8 anys.

Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.

Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula. Per aquest motiu, en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors: per una banda, el consumidor és més conscient de què significa viure de la pagesia; i per l’altra, es motiva els productors a fer-ho millor pel que fa a l’ús de tècniques que respectin el gust, la diversitat alimentària i el medi ambient.

Al llarg d’aquests darrers anys Slow Food Barcelona ha organitzat Mercats de la Terra ocasionals, com el de la Fira per la Terra, el de la Fira de Sant Ponç o el mercats del pagès mensuals organitzats per la Xarxa de Consum Solidari. L’objectiu, però, és aconseguir un Mercat de la Terra permanent com ja està implantat a Itàlia o altres llocs del món, organitzat d’una manera regular i que sigui replicable a la majoria de barris. A partir del passat 13 de juny, es farà realitat aquest objectiu, i des de l’organització es convida a conèixer aquest model de mercat que promou el retorn dels pagesos a la ciutat per nodrir-la, i això en un dels barris més dinàmics de la ciutat com el Poble-sec.

Organitza:
Slow Food Barcelona

Amb el suport de: Barcelona.cat

Col·laboren:
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec @AssociacioComerciantsPoblesecParallel
Centre Cívic El Sortidor
Centre Cultural Albareda
Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat
Domingo Recreativos