Mercat de Mercats 2015 (23, 24 i 25 d’octubre)

Mercat de Mercats 2015

#mercatdemercats

 

 

Mercat-de-Mercats-2015-300x240

 

 

 

 

 

La 6a edició de Mercats de Mercats tindrà lloc a Barcelona els dies 23, 24 i 25 d’octubre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. La fira gastronòmica aplega paradistes dels mercats barcelonins, restauradors i productors alimentaris i vitivinícoles catalans.

_____________________________________________________

Seguiu tota la informació de la fira, les activitats, els participants i les intervencions dels comerciants al blog de Mercats de Barcelona somdemercat.cat

_____________________________________________________

A la fira participen aquest any un total de 23 comerciants en representació de la xarxa de mercats barcelonins. (vegeu el llistat de paradistes i la seva ubicació a la fira a la secció “Paradistes”). A cada estand dels comerciants hi trobareu destacat un “producte estrella”, diferenciat dels altres amb una senyalètica pròpia i en què se subratllen les seves característiques. A més, cada producte s’acompanyarà de receptes amb la idea de donar tot el protagonisme al producte de mercat a totes les parades.

«Artistes de Mercat»

La novetat en l’edició d’aquest any és la creació de l’espai “Artistes de Mercat”. Una desena de comerciants de diversos mercats barcelonins participen en una xerrada en què us parlaran del que millor coneixen: els productes que tenen a la venda als seus establiments.

Cada comerciant ha escollit un tema, des de com gaudir del bacallà (d’Islàndia) al menjar de la tardor, amb les carbasses, bolets i castanyes com a protagonistes, l’aviram selecte, la xarcuteria, els ous frescos, els pebrots picants i els bitxos –tota una festa al plat!-, la cuina saludable per celíacs o els secrets de la carn picada i del pernil. Feu un cop d’ull a la programació de les xerrades, que tindran lloc durant els tres dies que dura la fira, a la secció “Artistes de Mercat”. Les característiques dels productes, els trucs i els consells centraran les seves aportacions. I si voleu saber una mica més, en aquest mateix blog us avancem més detalls de les seves xerrades.

Les aules de Gastronomia i de Tast han preparat sessions de cuina amb la participació de xefs i sumillers catalans de reconegut prestigi. I com ja és tradicional, durant la fira podreu fer un tast de tapes, «platillos» i racions elaborades per diversos restauradors.

Podeu consultar el preu dels tiquets en aquesta  página http://www.somdemercat.cat/ca/mercatdemercats

 

Convidat: la cuina peruana

Descobrir coses noves, aprendre’n i gaudir-ne sempre és un gran esdeveniment. Això és el que proposa Mercat de Mercats, que acull en aquesta nova edició una cultura gastronòmica procedent del continent americà: la cuina peruana.

A través de les activitats programades a les aules Gastronòmica i de Tast, podem conèixer les seves particularitats, el que compartim des de la cuina mediterrània (tomàquets, pebrots, patates o xocolata, que provenen d’Amèrica) i les tendències que apunta el Perú en la gastronomia, protagonista de l’escena gastronòmica internacional. Per exemple, a l’Aula Gastronòmica podrem assistir a les ponències sobre la causa limeña, amb la patata com a protagonista, o sobre els cítrics i el peix cru amb els populars cebiches peruans. El cuiner Gastón Acurio i la seva Pandilla de la leche de tigre (els millors elaboradors de ‘cebiche’ del Perú) hi seran presents.

Activitats lúdiques

Divendres 23 a les 13:30 hores i dissabte 24 a les 14:30 hi ha actuacions a l’espai de la fira amb «Música al carrer Ciutat Vella». Diumenge, 25 està prevista una ballada folclòrica a càrrec de Promperú a les 13:00, 14:00 i 16:30 hores. A partir de les 12 h hi ha l’actuacio de «Música al carrer Ciutat Vella».
– See more at: http://somdemercat.cat/ca/mercatdemercats#sthash.WeJQaOTa.dpuf