Moritz Feed Dog 2019 : El Festival tanca la seva programació i anuncia activitats paral.leles, convidats i horaris 28 al 31 de març

– Moritz Feed Dog tanca la seva programació amb les pel.lícules Halston, Jean Paul Gaultier: Freak and Chic i Peter Lindbergh – Women’s Stories

– Yellow is Forbidden serà la pel.lícula inaugural i Halston serà la pel.lícula de cloenda

– El Festival confirma la presència de Miguel Adrover, Dana Thomas, autora del llibre “Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano» i Roland Ballester, productor de Halston

– La cinquena edició de Moritz Feed Dog tindrà lloc del 28 al 31 de març a Barcelona

– Ja es poden consultar els horaris

– Moritz Feed Dog és l’únic festival dedicat al Cinema Documental sobre Moda 

5448_1_collage feed dog
El Festival Moritz Feed Dog, que se celebrarà del 28 al 31 de març, tanca la seva programació. Una programació realment àmplia que recull tota la complexitat i bellesa del món de la moda. A més, el Festival anuncia també activitats paral.leles i convidats.

Les noves pel.lícules confirmades són:

Halston
Frédéric Tcheng | Estats Units | 2019 | 120 min.
La de Halston és una història de ‘rise and fall’ de manual: com el noi que feia els barrets a Bergdorf Goodman va esdevenir el rei de la moda americana i després fou desnonat del seu tron.

Jean Paul Gaultier: Freak and Chic
Yann L’Hénoret | França | 2018 | 100 min.
Pot ser que Gaultier hagi abandonat les passarel·les, però ara triomfa amb un biopic en forma de cabaret que barreja totes les seves passions: els freaks, la moda, la música i l’espectacle.

Peter Lindbergh – Women’s Stories
Jean Michel Vecchiet | Alemanya | 2019 | 114 min.
Peter Lindbergh, el fotògraf rialler adorat per les supermodels dels 90, va créixer entre les bombes de la Segona Guerra Mundial. Les dones de la seva vida n’expliquen la història.

Aquest any, com ja ve sent tradició, el Festival convida tant a la reflexió i al debat com a gaudir de l’experiència que li és pròpia al món de les bones històries i l’audiovisual.

Moritz Feed Dog també anuncia els convidats que estaran a Barcelona durant el Festival:

– Dana Thomas, col·laboradora habitual del New York Times, és autora del llibre «Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano» i del best-seller «Deluxe: How Luxury Lost Its Luster».
– Roland Ballester, la carrera professional de Roland Ballester l’ha portat des de la gestió fins al desenvolupament de productes. Ha treballat per DreamWorks, per Disney o 20th Century Fox. Entre els seus últims treballs es troba la producció del documental Halston.
– Miguel Adrover, Calonge 1965, concep la moda com un mitjà d’expressió per a la seva creativitat, un llenguatge que el fascina per la seva capacitat de transmetre missatges i l’impacte que té en la societat. La seva obra i trajectòria han estat reconegudes amb el premi Perry Ellys, concedit pel CFDA (Council of Fashion Designers of America) al millor dissenyador novell al juny del 2000 i premi Nacional de Moda 2018. Algunes de les seves peces més emblemàtiques formen part de la col·lecció del MET.

A més el Festival confirma també les activitats paral.leles que tindran lloc al voltant de la programació:

Bellesa convulsa. Alexander McQueen & Leigh Bowery.
Aquest any és la primera vegada que una taula rodona està vinculada a dos documentals de la programació del festival. En aquest cas, posant el focus en el treball i la trajectòria de dos creadors l’obra dels quals ha deixat un profund llegat, per la seva capacitat d’expressar les seves idees, sentiments i obsessions a través del cos i de la moda. Mostrant una estètica nova, tan inesperada en ocasions, inquietant i sempre fascinant com meticulosament construïda. Tots dos pertanyents a l’escena londinenca i amb una forta personalitat que van plasmar a la seva obra i a les seves vides. A l’obra de McQueen es detecta com comparteixen certs codis i imaginari. Les seves divergències i coincidències i especialment la seva aportació a la moda i a la creativitat conviden al debat.

Hi participen:
Dana Thomas, autora del llibre Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano (2015).
Leticia García, directora de moda a Fashion&Art,
Ángel Vilda, director creatiu a Brain & Beast i director de departament de moda de l’IDEP (UAB).
Modera:
Noelia Collado, periodista de moda i cap de redacció de moda de SModa.

Teixir futur.
Recuperar una tradició tèxtil ancestral quasi en vies d’extinció pot reactivar econòmicament una comunitat especialment castigada pels esdeveniments històrics i polítics. Si la iniciativa, a més, es converteix en un cas d’èxit, l’experiència posa damunt la taula qüestions com la relació entre tradició tèxtil i cultura, la connexió d’aquestes tècniques artesanals amb la identitat i l’imaginari d’un poble o comunitat i el poder transformador de projectes petits, sostenibles i allunyats dels estudis de mercat i d’estratègies econòmiques.

Hi participen:
Miriam Ponsa, directora creativa de Miriam Ponsa.
Daniela Terzi, consultora de moda i especialista en marques nínxol.
Mercedes Fernández Martorell, doctora en antropologia cultural i social per la UB, autora entre altres de la recent publicació Capitalismo y cuerpo.
Modera:
Mar Rocabert, periodista de moda a El País i especialista en tendències.

Conversa amb Miguel Adrover. Sobre la creativitat, la bellesa i la segona vida de les coses.
El març de 2018 Miguel Adrover va presentar el seu últim treball a la galeria d’art Plaça Canal de Santany a Palma de Mallorca. Una mostra en què el creador exposava una selecció de l’obra en la qual havia estat concentrat en els últims temps, ja allunyat del circuit de les passarel·les. En aquesta nova etapa, la fotografia de gran format, a la manera de la pintura, és el testimoni d’instal·lacions artístiques de gran càrrega estètica en les quals Adrover recrea el seu bell i inquietant univers personal. Amb motiu del Premi Nacional de disseny de moda 2018, concedit pel Ministeri de Cultura, MFD proposa una visió de 360 graus a la trajectòria de Miguel Adrover amb el passi del documental dedicat a la seva vida de dissenyador i amb una conversa amb ell amb la seva obra més recent com a teló de fons.

Una ocasió d’or per poder parlar de l’evolució de la seva trajectòria creativa, en què es reconeixen els trets que caracteritzen el seu llenguatge, com un acurat sentit de l’estètica, la seva especial sensibilitat per donar una segona vida a les coses, teixits i objectes i en què la moda aflora com un poderós mitjà per expressar idees i emocions.
Modera: Charo Mora

El Festival va néixer el 2015, en un context en què la moda ha guanyat un merescut lloc en els museus i en les agendes culturals de les principals capitals internacionals.

La programació de Moritz Feed Dog proposa un recorregut a través de l’univers de la moda que posa en manifest la riquesa d’un fenomen que no pot explicar-se exclusivament des dels creadors sinó que s’ha de fer també des d’altres com són els fotògrafs, la crítica, la societat, els oficis i els seus artesans, la indústria i com sempre amb la mirada posada en la passarel·la més gran del món, el carrer.

Tota la informació a Moritz.FeedDog.org


_____________________________________________  castellano
Moritz Feed Dog 2019 : El Festival cierra su programación y anuncia actividades paralelas, invitados y horarios

– Moritz Feed Dog cierra su programación con las películas Halston, Jean Paul Gaultier: Freak and Chic y Peter Lindbergh – Women’s Stories

– Yellow is Forbidden será la película inaugural y Halston será la película de clausura

– El Festival confirma la presencia de Miguel Adrover, Dana Thomas, autora del libro “Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano» y Roland Ballester, productor de Halston

– La quinta edición de Moritz Feed Dog tendrá lugar del 28 al 31 de marzo en Barcelona

– Ya se pueden consultar los horarios

– Moritz Feed Dog es el único festival dedicado al Cine Documental sobre Moda 

El Festival Moritz Feed Dog, que se celebrará del 28 al 31 de marzo, cierra su programación, una programación realmente amplia que recoge toda la complejidad y belleza del mundo de la moda. Además, el Festival anuncia también actividades paralelas e invitados.

Las nuevas películas confirmadas son:

Halston
Frédéric Tcheng | Estados Unidos | 2019 | 120 min.
La de Halston es una historia de ‘rise and fall’ de manual: cómo el chico que hacía los sombreros en Bergdorf Goodman se convirtió en el rey de la moda americana y luego fue desahuciado de su trono.

Jean Paul Gaultier: Freak and Chic
Yann L’Hénoret | Francia | 2018 | 100 min.

Puede que Gaultier haya abandonado las pasarelas, pero ahora triunfa con un biopic en forma de cabaré que mezcla todas sus pasiones: los freaks, la moda, la música y el espectáculo.

Peter Lindbergh – Women’s Stories
Jean Michel Vecchiet | Alemania | 2019 | 114 min.
Peter Lindbergh, el risueño fotógrafo al que adoraban las supermodelos de los 90, creció entre las bombas de la Segunda Guerra Mundial. Las mujeres de su vida cuentan su historia.

Este año, como ya viene siendo tradición, el Festival invita tanto a la reflexión y al debate como a disfrutar de la experiencia que le es propia al mundo de las buenas historias y el audiovisual.

Moritz Feed Dog también anuncia los invitados que estarán en Barcelona durante el Festival:

– Dana Thomas, colaboradora habitual del New York Times, es autora del libro “Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano” y del bestseller “Deluxe: How Luxury Lost Its Luster”.
– Roland Ballester , la Carrera profesional de Roland Ballester ha abarcado desde la gestión hasta el desarrollo de productos. Ha trabajado para DreamWorks, para Disney o 20th Century Fox. Entre sus últimos trabajos se encuentra la producción del documental Halston.
– Miguel Adrover, Calonge 1965, concibe la moda como un medio de expresión para su creatividad, un lenguaje que le fascina por su capacidad de transmitir mensajes y el impacto que tiene en la sociedad. Su obra y trayectoria han sido reconocidas con el premio Perry Ellys, concedido por el CFDA (Council of Fashion Designers of América) al mejor diseñador novel en Junio del 2000 y premio Nacional de Moda 2018. Algunas de sus prendas más emblemáticas forman parte de la colección del MET.

Además, el Festival también confirma las actividades paralelas que tendrán lugar alrededor de la programación:

Belleza convulsa. Alexander McQueen & Leigh Bowery.
Este año es la primera vez que una mesa redonda está vinculada a dos documentales de la programación del festival. En este caso, poniendo el foco en el trabajo y trayectoria de dos creadores cuya obra ha dejado un profundo legado, por su capacidad de expresar sus ideas, sentimientos y obsesiones a través del cuerpo y la moda.

Participan:
Dana Thomas, autora del libro Gods and Kings: The Rise and Fall of Alexander McQueen and John Galliano (2015).
Leticia García, directora de moda en Fashion&Art.
Ángel Vilda, director creativo Brain & Beast y director departamento de moda de IDEP (UAB).
Modera:
Noelia Collado, Periodista de moda y jefa de redacción de moda de SModa.

Tejer futuro.
Recuperar una tradición textil ancestral casi en vías de extinción puede reactivar económicamente una comunidad especialmente castigada por los acontecimientos históricos y políticos. Si la iniciativa además se convierte en un caso de éxito, la experiencia pone encima de la mesa cuestiones como la relación entre tradición textil y cultura, la conexión de dichas técnicas artesanales con la identidad e imaginario de un pueblo o comunidad y el poder transformador de proyectos pequeños, sostenibles, y alejados de los estudios de mercado y estrategias económicas.

Participan:
Miriam Ponsa, directora creativa de Miriam Ponsa.
Daniela Terzi, consultora de moda y especialista en marcas nicho.
Mercedes Fernández Martorell, Doctora en antropología cultural y social por la UB, autora entre otros de la reciente publicación  Capitalismo y cuerpo.
Modera:
Mar Rocabert, periodista de moda en El País y especialista en tendencias.

Conversación con Miguel Adrover. Sobre la creatividad, la belleza y la segunda vida de las cosas.
En Marzo de 2018 Miguel Adrover presentó su último trabajo en la galería de arte Plaça Canal de Santany en Palma de Mallorca. Una muestra en la que el creador sacaba a la luz una selección de la obra en la qué había estado concentrado en los últimos tiempos, ya alejado del circuito de las pasarelas. En esta nueva etapa, la fotografía de gran formato, a la manera de la pintura, es el testimonio de instalaciones artísticas de gran carga estética en las que Adrover recrea su bello e inquietante universo personal. Con motivo del Premio Nacional de diseño de moda 2018 , concedido por el Ministerio de Cultura, MFD propone una visión de 360 grados a la trayectoria de Miguel Adrover con el pase del documental dedicado a su vida de diseñador y una conversación con él con su obra más reciente como telón de fondo.

Una ocasión de oro para poder hablar de la evolución de su trayectoria creativa en la que se reconocen los rasgos que caracterizan su lenguaje, como un cuidado sentido de la estética,  su especial sensibilidad para dar una segunda vida a las cosas, tejidos y objetos y en el que la moda aflora como un poderoso medio para expresar ideas y emociones.
Modera: Charo Mora

El Festival nació en 2015, en un contexto en el que la moda ha ganado un merecido lugar en los museos y en las agendas culturales de las principales capitales internacionales.

La programación de Moritz Feed Dog propone un recorrido a través del universo de la moda que pone en manifiesto la riqueza de un fenómeno que no puede explicarse exclusivamente desde los creadores sino que se debe hacer también desde otros como son los fotógrafos, la crítica, la sociedad, los oficios y sus artesanos, la industria y como siempre con la mirada puesta en la pasarela más grande del mundo, la calle.