Moritz Feed Dog (Del 10 al 13 de març)

 

FEED_DOG-2

 

Moritz Feed Dog

El festival

Del 10 al 13 de març Barcelona acollirá la segona edició de Moritz Feed Dog, el primer certamen d’aquestes característiques que se celebra a Espanya. Mortiz Feed Dog ha nascut amb la voluntat d’oferir una programació en la qual, igual que a l’altre Festival organitzat per Inedit Producciones, Beefeater In-Edit, prevalgui la qualitat cinematogràfica de les obres, des dels continguts a l’estètica. Una iniciativa que se centra en el gènere del documental i l’obra d’autor amb la moda com a temàtica, entenent aquesta disciplina com expressió cultural.

En aquesta línia, el hashtag escollit pel Festival és #lamodaéscultura.

Moritz Feed Dog proposa mostrar al gran públic la riquesa i la complexitat de la moda com a fenomen cultural viu i en transformació i com a reflex de la societat i de la seva història. Un projecte que té com a objectiu donar a conèixer el seu particular univers a través d’obres de provada qualitat cinematogràfica i d’interès tant per a especialistes com per a neòfits. En breu es donarà a conèixer la programació completa així com les extensions i activitats paral·leles.

El Festival ha nascut al 2015, en un context en què la moda ha guanyat un merescut lloc als museus i a les agendes culturals de les principals capitals internacionals. La programació de Moritz Feed Dog -coordinada per Charo Mora- proposa un recorregut per l’univers de la moda que fa palesa la riquesa d’un fenomen que no es pot explicar exclusivament des dels creadors. Tot i que aquests contribueixen a un relat des d’una certa mitologia, sempre fascinant i atractiva. De fet, la moda no es pot entendre sense ells, igual que l’art no es pot explicar sense els pintors o escultors o la literatura sense els novel·listes o poetes, i per això aquesta figura essencial gaudeix de la representació merescuda al certamen.

Una perspectiva que a Moritz Feed Dog comparteix protagonisme amb els fotògrafs –com a testimonis i intèrprets-, els grans noms de la premsa de moda encarregats de comunicar-la al llarg dels segles XX i XXI, el treball de figures que han trobat a la moda un llenguatge amb el qual canalitzar la seva creativitat i amb el qual traduir la seva personalitat, o les posicions crítiques referents al sistema de la moda i al seu futur. Sense oblidar l’ofici, el savoir faire i les seves tècniques ancestrals.

 

 

Més informació http://moritz.feeddog.org/

L’episodi de la moda en què l’objecte és el punt de trobada entre la mà, l’estètica i el temps. Per últim, el Festival no donarà l’esquena a la passarel·la més gran del món: la ciutat i els seus carrers, un dels ecosistemes més inspiradors per a la moda dels segles XX i XXI.