Mostra de Cinema Italià, del 12 al 19 de desembre

mcib_a3-_media_

La Mostra de Cinema Italià de Barcelona presenta la seva segona edició amb la idea de consolidar-se com a Festival de Festivals. Així, entre els dies 12 i 19 de desembre i de forma gratuïta, es projectarà a la ciutat una selecció del millor cinema italià vist aquest any als festivals de Cannes, Locarno, Venècia, Toronto i Londres.

A la inauguració (el dia 12 a La Pedrera) s’hi veurà el documental Indebito, que serà presentat pel seu director, Andrea Segre, i pel músic, guionista i protagonista del film Vinicio Capossela, que oferirà a més un concert en viu interpretant temes del seu últim treball, Rebetiko Gymnastas.

El gruix de la programació, però, serà als Cines Verdi. Allà s’hi podran veure obres com Sacro GRA, el documental de Gianfranco Rosi sobre el gran i transitat anell d’autopistes que envolten la ciutat de Roma. El film va aconseguir el premi a la millor pel·lícula a la darrera edició del Festival de Venècia.

Un altre dels plats forts serà la projecció de Miele, un film sobre l’eutanàsia que suposa el debut darrera la càmera de la coneguda actriu italiana Valeria Golino, que assistirà a la Mostra per recollir el premi CSCI d’Honor per tota la seva trajectòria.

Entre altres, també s’hi podrà veure Salvo, drama policíac dirigit per Fabio Grassadonia i Antonio Piazza, premiat a la Setmana de la Crítica de Cannes; Anni felici, de Daniele Luchetti; L’arbitro, de Paolo Zucca; o Viva la libertà!, una pel·lícula protagonitzada per Toni Servillo i dirigida per Roberto Andò. També hi haurà espai pels clàssics, amb una petita retrospectiva dedicada al cineasta Francesco Rosi.