Mostra de companyies residents La Central del Circ – Barcelona (9 i 10 de desembre)

EP (EXTENDED PERFORMANCE)

Mostra de companyies residents

La Central del Circ – Barcelona

 

20161111162135101_300_424_1_0

 

La Central del Circ obre les seves portes aquest cap de setmana amb EP (Extended Performance), la mostra de treballs en procés de creació de companyies residents

Aquest divendres i dissabte, 9 i 10 de desembre, es presentarà el treball de quatre companyies residents: La Fem Fatal, El lado oscuro de las Flores, Vivian Friedrich i Joan Lavandeira i Zirkus Morsa. 

Una oportunitat única per a gaudir d’una mostra del circ més contemporani que es fa a La Central del Circ i a Catalunya, en una vetllada on els artistes mostraran els seus treballs en procés de creació i podran interactuar amb el públic assistent.

 
 
 
 
 
 
Aquest divendres i dissabte, 9 i 10 de desembre tindrà lloc la quarta edició d’EP (Extended Performance), una mostra del treball de quatre companyies en residència de La Central del Circ on es presentaran, en una mateixa nit, les peces en les que estan treballant. L’EP neix amb l’objectiu de donar visibilitat a espectacles no acabats i en procés de creació, un moment molt íntim dels creadors al que habitualment no hi té accés l’espectador.

La mostra vol donar la possibilitat al públic d’apropar-se en profunditat al treball de les companyies residents a La Central del Circ. L’EP és un moment únic per a veure el treball dels artistes, coccions que s’alimenten a La Central del Circ i també és una oportunitat per a poder presentar en condicions tècniques òptimes una part o la totalitat de la seva creació.

La Central del Circ és un espai tancat al públic general, però alguns cops durant l’any obre les seves portes perquè tot el públic pugui conèixer de primera mà projectes que s’estan gestant a la casa o per veure de prop processos creatius presentats en diferents formats.

En aquesta quarta edició d’EP es presentaran treballs de les companyies El lado oscuro de las Flores (Bubble), Vivian Friedrich i Joan Lavandeira (I love my car) -que formen part del programa de residències de creació 2016 de La Central- i també de Zirkus Morsa (La fin demain) i La Fem Fatal, ambdues amb una relació molt estreta amb aquest centre de creació.

La Fem Fatal

En aquest EP La Fem Fatal presenta un treball embrionari, la primera proposta d’investigació amb el trapezi, apèndix del seu cos, i un màstil fora d’eix. Això és el punt de partida del que serà la seva propera creació llarga.

Intèrprets: Toni Gutiérrez i Asvin López

 

El lado oscuro de las Flores

Bubble, de El lado oscuro de las Flores és un enfrontament entre dos artistes de circ, una lluita de color gris, de cops i carícies des del més íntim, que desemboca en la corporalitat i l’expressió dels cossos. Una paradoxa que delira amb el fet de gaudir de la vida mateixa, reflexionant sobre la necessitat d’existir sol, però sense perdre tots els éssers estimats que ens envolten. 

Creadors i intèrprets: Ginés Belchí Gabarrón i Jesús Navarro Espinosa

Visió externa i acompanyament en la recerca de tècnica: Pau Portabella

Llums: Martina Lacueva Rodríguez

Col·laboradors: La Central del Circ, Cooperative de Rue et du Cirque 2R2C

Coproducció: Antic Teatre

 

Vivian Friedrich i Joan Lavandeira

La peça performativa I love my car de la psicòloga i artista de circ alemanya Vivian Friedrich i Joan Lavandeira conjuga el circ més contemporani, la dansa i les arts visuals. És una reflexió sobre les nostres relacions amb els objectes i sobre el significat que té necessitar els objectes a l’Europa Occidental del segle XXI. Fins a quin punt perdem la nostra personalitat? On està el nostre veritable ésser? 

Performance: Vivian Friedrich

Disseny sonor i disseny d’il·luminació: Joan Lavandeira

 

Zirkus Morsa

Com sobreviure en un món que sembla caure en qualsevol moment? Aquesta és la principal pregunta que intenta respondre la companyia alemanya Zirkus Morsa en el seu darrer espectacle, La fin demain. Dues persones, nàufrags encallats a la platja de la seva imaginació, es troben, es coneixen i arriben a confiar l’un en l’altre. Junts troben i perden l’equilibri a través d’objectes simples i aparentment innecessaris: una taula de fusta, un tub de cartró, una corda i una fusta flotant. Explorant els seus límits busquen un equilibri en comú. Aquesta peça creativa és una crida plena d’optimisme en aquests temps estranys. 

Idea: Zirkus Morsa

Artistes: Rosa Wilm i Moritz Böhm

Acompanyament artístic: Fabrizio Giannini (Compañía de Circo «eia») i Lân Maurice Nguyen (CRAC Arc en Cirque, Chambéry)

Músics: Florent Geffroy Rescan, Gauthier Ronsin i Laurent Bouchereau (Les Tahiti Miam Miam)

Vestuari: Fleur Peyforth

Escenografia: Zirkus Morsa, Société Sonoco i diverses platges d’Europa

Amb el suport de: Arc en Cirque -Centre Régionaldes Arts du Cirque (Chambéry), Compañía de circo «eia», La Central del Circ (Barcelona), La Maison du Cirque –Quimper i Elabo (Rennes)

 
 
   
 

EP (Extended Performance)

9 i 10 de desembre 2016, 20h

www.lacentraldelcirc.cat

Preu: 8€ – 6€, a la venda una hora abans de l’espectacle

Reduïda per a menors de 14, socis APCC i usuaris de La Central

Reserves (aforament limitat): info@lacentraldelcirc.cat – 933 560 890

Moll de la Vela, 2. 08930 Sant Adrià – BCN