Movistar LITERNATURA Festival de literatura i natura 20 i 21 d’octubre – Barcelona

Movistar LITERNATURA
Festival de literatura i natura

20 i 21 d’octubre – Barcelona

Neix Movistar LITERNATURA, el primer festival especialitzat en literatura i natura que tindrà lloc a Barcelona el 20 i 21 d’octubre
Movistar LITERNATURA és un festival pioner a l’estat espanyol que neix amb l’objectiu de donar visibilitat a una tendència editorial a l’alça i de crear un espai de trobada entre professionals del sector, autors, lectors i amants de la natura.

L’edifici i l’entorn del MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona serà el paratge ideal per acollir el festival Movistar LITERNATURA

Philip Hoare, autor de Leviatán o la ballena i El mar interior, primera figura internacional confirmada.

El festival combina presentacions, tallers, itineraris, xerrades i lectures per a totes les edats i crea una llibreria pop-up especialitzada.

Movistar LITERNATURA ha guanyat el Premi #festivalArtsy de la plataforma Movistar Artsy.

Arriba a Barcelona Movistar LITERNATURA, el primer festival de literatura i natura que tindrà lloc el 20 i 21 d’octubre al MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona. El festival neix amb l’objectiu de donar visibilitat a una tendència editorial a l’alça, com és l’augment de publicacions de llibres sobre natura, i arriba com projecte a guanyador del Premi Movistar Artsy a l’emprenedoria cultural que convoca bianualment Artsy, la plataforma de mecenatge cultural impulsada per Movistar.

Movistar LITERNATURA celebrarà la natura a través de la literatura i serà un punt de trobada estructurat en presentacions literàries, converses i activitats a l’aire lliure per estrènyer el vincle entre les persones i la natura. Un dels principals focus del festival serà el públic familiar amb la idea de sembrar la llavor de la consciència, el respecte per la natura i el foment de la lectura.

L’entorn natural on s’ubica Vil·la Joana (Vallvidrera, Parc Natural de Collserola) i la seva museïtzació vinculada a l’obra de Jacint Verdaguer (malalt, hi va morir el 10 de juny de 1902) són elements que sintonitzen amb el festival i el converteixen en el marc ideal per celebrar Movistar LITERNATURA. El festival aprofitarà l’entorn natural privilegiat per acollir-hi les experiències amb la natura i la calma de l’edifici serà el lloc òptim per les presentacions i les converses amb els autors, editors i ponents.

L’obertura del festival serà a càrrec del poeta Josep Pedrals, que s’encarregarà de conduir els primers assistents a través d’una passejada literària pel bosc des del Baixador de Vallvidrera fins al MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona.

Un nou hub de la literatura i la natura

El festival Movistar LITERNATURA és un nou hub de la literatura i la natura on posar en comú lectures i reflexions. Durant dos dies tindran lloc presentacions de destacats autors internacionals, converses entre agents del sector i ponents especialitzats, tallers, activitats i actuacions en viu per gaudir de la natura i retornar al vincle que hi tenim a través dels llibres.

Entre les primers confirmats destaca la presència de Philip Hoare autor de Leviatán o la ballena iEl mar interior que presentarà al festival el seu proper llibre El alma del mar (pròxima publicació amb Ático de los libros) en forma de lectura il·lustrada per Vorja Sánchez i acompanyat de l’actor de doblatge i locutor Carles Pérez.

Per altra banda, dins el cicle de converses i reflexió, el comunicador ambiental i ornitòlegAntonio Sandoval Rey abordarà la primera pregunta d’aquesta primera edició, “Què és la literatura de natura?”, i Gabi Martínez, destacat autor de narrativa de viatges, es preguntarà “La natura és anti-sistema?”, entre d’altres.

D’entre les activitats confirmades destaca el taller d’il·lustració d’animals i plantes que impartiràJoana Santamans per a persones de totes les edats que vulguin aprendre a dibuixar de la mà de l’autora del magnífic bestiari il·lustrat Vida (editat per Bridge).

I a més a més…

El festival Movistar LITERNATURA ha creat una llibreria efímera dissenyada especialment per al festival, que s’instal·larà de forma orgànica al pati de Vil·la Joana amb la intenció de mimetitzar-se amb l’entorn natural. Aquesta instal·lació serà un punt on visibilitzar i posar a l’abast del públic l’actual oferta editorial i un punt de venda on trobar els textos contemporanis i recuperar els clàssics. La Central serà la prescriptora de la selecció editorial de la llibreria del festival.

Els dos dies que durarà el festival, dissabte 20 i diumenge 21, el públic comptarà amb un espai gastronòmic per passar un dia rodó en un entorn immillorable.

Web

Movistar LITERNATURA
Festival de literatura i natura

20 i 21 octubre – Barcelona
MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona

Entrada gratuïta