Música

Música als Parcs celebra el 20è aniversari els capvespres d’estiu (del 25 de juny al 27 d´agost)

Música als Parcs celebra el 20è aniversari els capvespres d’estiu

musicaalsparcs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’edició d’enguany de Música als Parcs inclou 47 concerts, 17 de música clàssica, 20 de jazz, 4 a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona i 4 més a càrrec de formacions d’escoles de música o d’orquestres convidades: l’Escola Municipal de Música Eixample, l’Escola Municipal de Música Nou Barris, la Westholme School (Regne Unit) i l’Orquestra de Cambra del Centre d’Ensenyament Musical de Barcelona.

El concert que inaugura el cicle tindrà lloc dimecres, 10 de juny, i el protagonitzaran alumnes de l’Escola Municipal de Música Eixample: la Banda BENSONATS i el quartet de saxos KatSax. El concert se celebrarà al parc de la Ciutadella a partir de les 20.00 hores. També hi actuarà l’Orquestra de Vent Nou Barris de l’Escola de Música Nou Barris, ja que la participació d’escoles de música municipals al cicle vol reivindicar la tasca educativa d’aquests centres, que formen una gran part dels músics que en el futur cursaran estudis musicals superiors.

Del 25 de juny al 27 d’agost actuaran a Música als Parcs els intèrprets seleccionats pel jurat en l’edició d’enguany, tant en el programa de clàssica com en el de jazz. Els concerts els interpreten artistes escollits a partir d’una convocatòria oberta a músics i intèrprets joves, de fins a 35 anys, per oferir concerts de petit format. En l’edició d’enguany de Música als Parcs s’han presentat 158 candidatures, que optaven a protagonitzar un dels concerts que tindran lloc als espais verds de la ciutat els capvespres d’estiu. Es tracta de formacions de clàssica o jazz, de fins a un màxim de 4 músics, des de solistes i fins a quartets. Poden ser cantants o intèrprets de qualsevol instrument. Tots els músics tenen més de 16 anys i menys de 35 i realitzaran 2 concerts cadascun.

A més, també hi haurà actuacions de la Banda Municipal de Barcelona i un concert extraordinari per celebrar els 20 anys de Música als Parcs amb una actuació de l’Ensemble de Saxòfons i del Jove Cor Gospel del Conservatori Superior de Música del Liceu. Finalment, el divendres 4 de setembre a les 21.00 hores està previst el concert de cloenda, que tindrà lloc a les Glòries, a càrrec de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

Podeu consultar la programació del cicle aquí
https://www.facebook.com/MusicaParcs