Música per abrigar els vespres d’hivern (a partir del 2 de març)

Música per abrigar els vespres d’hivern

Cartellvepsresdigital

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El cicle Els Vespres d’Hivern aposta per artistes emergents que destaquen en el panorama musical actual.

El cartell d’enguany inclou quatre concerts a càrrec de PAVVLA, MARINA HERLOP, ROGER PUIG I JOANA GOMILA FOLK SOUVENIR.

El cicle tindrà lloc els quatre primers dijous de març al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

Barcelona, 27 de gener de 2017.

El cicle de concerts Els Vespres d’Hivern de la Universitat de Barcelona torna disposat a abrigar les nits de març. Després de l’exitosa acollida de la primera edició, l’hivern passat, i avalat per les onze edicions estivals, el certamen programa, ara, quatre concerts a càrrec de PAVVLA, MARINA HERLOP, ROGER PUIG I JOANA GOMILA FOLK SOUVENIR. Seguint el propòsit inicial d’aquesta activitat, tots ells són artistes emergents que destaquen en el panorama musical actual. Fidel a donar suport, fer conèixer i potenciar els projectes musicals que comencen a despuntar, el cicle aposta per l’obertura d’estils i el creuament de gèneres musicals, amb projectes d’alt rigor musical i una posada en escena intimista i propera.

Les actuacions tindran lloc els dies 2, 9, 16 i 24 de març, a les 20 h, al Paranimf de l’Edifici Històric, un espai singular i emblemàtic que atorga solemnitat i caliu a les actuacions. L’entrada és gratuïta però l’aforament és limitat i cal descarregar-la al web d’

Els Vespres.

Un cartell per a tots els gustos

El cartell d’Els Vespres d’Hivern inclou el pop càlid i suggeridor de PAVVLA, la virtuosa avantguarda de MARINA HERLOP, l’avantatjada cançó d’autor de ROGER PUIG i la revisió experimental de la cançó tradicional mallorquina de la mà de JOANA GOMILA FOLK SOUVENIR.

2 de març. PAVVLA

PAVVLA és el projecte musical de l’actriu i compositora Paula Jornet, que debuta amb el disc Creatures: una proposta íntima i personal, que balla a mig camí entre el folk, l’electrònica i el pop. L’artista, que desprèn potència, delicadesa àcida i caliu, ha commogut la indústria musical estatal i internacional.
9 de març. MARINA HERLOP

Es tracta d’una artista precoç que compagina els estudis professionals de música amb la composició personal i l’exploració i experimentació pianística i vocal. El concert li servirà per presentar el seu àlbum de debut: Nanook, una proposta musical avantguardista que posa en relleu el criteri estètic i talent que caracteritza MARINA HERLOP.
16 de març. ROGER PUIG

Entre la tornada pop i la filigrana progressiva, la psicodèlia i la cançó d’autor, les cançons de Pícnic al búnquer, el primer disc d’en Roger Puig, són estampes líriques que evoquen familiaritat i alhora desconcert surrealista amb una ironia còmplice i indispensable.

24 de març. JOANA GOMILA FOLK SOUVENIR


Aquest projecte col·lectiu de la cantant Joana Gomila i quatre grans músics amb inquietuds artístiques, reformula el cançoner popular mallorquí amb una proposta fresca i juganera. El resultat d’aquest treball és un projecte atrevit i experimental que revisa, amb amor, honestedat i respecte, la música tradicional balear.

 

Mireia Madroñero s’ha encarregat de la direcció artística i coordinació del cicle, que compta amb la producció de Bankrobber i el patrocini d’Estrella Damm.

 

Més informació i invitacions a 

ub.edu/vespres
#VespresUB
@VespresUB
www.facebook.com/VespresUB

 

Sobre la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona és la primera universitat pública de Catalunya pel que fa a nombre d’estudiants, uns 66.000, i a oferta formativa. Ocupa el primer lloc en producció científica de l’Estat, fet que la converteix en el principal centre de recerca universitari d’Espanya i un dels més importants d’Europa, tant pel nombre de programes de recerca com per l’excel·lència assolida en aquest terreny.

La Universitat de Barcelona és la institució d’educació superior líder a Espanya en els principals rànquings internacionals. A més, és l’única universitat de l’Estat espanyol que aconsegueix posicionar-se entre les 200 millors universitats del món a l’Academic Ranking of World Universities (ARWU)

més conegut com a rànquing de Xangai

. Als QS World University Rankings 2015-2016, també és la primera universitat d’Espanya i una de les 200 millors del món. A més, és l’única universitat de l’Estat que forma part de l’elit de les 100 millors universitats del món en 16 de les 42 àrees del coneixement, segons els QS World University Rankings 2016 by Subject.

Membre de les xarxes universitàries d’excel·lència més rellevants a escala internacional, com ara la Lliga d’Universitats de Recerca Europees (LERU), la Universitat de Barcelona ha estat escollida per liderar, a l’Estat, la nova comunitat de coneixement i innovació (KIC) centrada en vida saludable i envelliment actiu, EIT Health. La Universitat de Barcelona disposa de 301 grups de recerca consolidats i, segons un informe de BiGGAR Economics, sol·licitat per la LERU, té un impacte de 1.400 milions d’euros en el valor afegit brut (VAB) de Catalunya

 

 

que representa el 0,72 % sobre el total català

, i un impacte directe en 21.870 llocs de treball (dades de 2014).

 

 

www.ub.edu

Guia d’experts de la Universitat de Barcelona:

 

www.ub.edu/experts