ActividadesActualidad

Música, teatre, màgia i art urbà a les Nits d’estiu de CaixaForum Barcelona, CADA DIMECRES DE JULIOL I AGOST

CADA DIMECRES DE JULIOL I AGOST

 

noches_verano_es_600x400

Música, teatre, màgia i art urbà a les Nits d’estiu de CaixaForum Barcelona
  • L’Obra Social ”la Caixa” inicia el proper dimecres 5 de juliol la programació de les Nits d’estiu d’aquest 2017, que omplirà les vetllades dels dimecres de juliol i agost amb les millors propostes artístiques arribades d’arreu del món a CaixaForum Barcelona.
  • La programació musical serà un dels atractius principals de l’estiu, amb les actuacions del cubà Omar Sosa, Ignasi Terraza Trío, The Sey Sisters o els espectacles de música i teatre Les dones de Frank i There was a fiesta! At Carnegie Hall.
  • Les Nits d’estiu tornen a apostar per formats diversos, amb nombrosos espectacles participatius, teatre, música i màgia, com també activitats didàctiques i interactives.
  • L’EPP! Espectacle de Percussió Participativa serà un dels punts forts d’aquest estiu gràcies a una proposta musical participativa que combina els sons de la percussió vocal, corporal i d’objectes per crear un espectacle amb persones de diverses edats i diferents nivells musicals
  • CaixaForum Barcelona presenta, per segon any consecutiu, el programa Art in Motion, on quatre dels artistes seleccionats per al premi El pinzell de Cuixart 2017 pintaran obres creades per ells mateixos en directe acompanyats d’un discjòquei.
  • Els tallers enguany volen acostar la cultura hip-hop a través de l’anàlisi de les poètiques històriques per arribar al rap actual.
Barcelona, 15 de juny de 2017. L’Obra Social ”la Caixa” presenta una nova edició de les Nits d’estiu, la programació d’arts escèniques, música i arts urbanes que omplirà les vetllades dels dimecres a CaixaForum Barcelona amb les iniciatives artístiques més rellevants arribades d’arreu del món.

Aquest any, la música serà la protagonista principal del programa, amb concerts d’estils ben diversos que faran de les nits a l’antiga seu de la fàbrica Casaramona una cita ineludible. En la programació, que es prolongarà durant tot el juliol i l’agost, no hi faltaran tampoc les propostes de teatre, art urbà i màgia.

Durant aquests dos mesos, el programa oferirà un total d’onze concerts que acostaran figures emblemàtiques i espectacles de la música nacional i internacional, com ara Imaginant Miród’Ignasi Terraza Trío, on el pianista s’acompanya d’artistes de renom com el contrabaixista Horacio Fumero o la ballarina Nora Sitges per acostar-se a la pintura de Miró a través del jazz, la poesia i la dansa; Kayrece Fotso, cantant camerunesa que portarà la seva particular propostafolk-soul carregada d’emoció, i The Sey Sisters, que interpretaran temes del seu primer disc que fusiona l’esperit africà amb el gòspel i el funky.

La programació musical s’iniciarà el dia 5 de juliol amb un concert de l’artista cubà Omar Sosa, que fusiona un ampli espectre de les músiques del món i elements d’electrònica contemporània amb les seves arrels afrocubanes per crear un so urbà, fresc i original.

Per completar les propostes al voltant del fet musical, l’Obra Social ”la Caixa” prepara dues vetllades dedicades a l’electrònica amb la barreja de hip-hop explosiu de Babyfather, la música experimental de Varg, les sonoritats sensorials de Lawrence English i el pop eclèctic deCroatian Amor.

L’EPP! Espectacle de Percussió Participativa serà un altre dels punts forts d’enguany, a través d’una activitat que acostarà la percussió a partir de la creació de sons i ritmes produïts amb el cos i els elements més simples. Es tracta d’un espectacle participatiu en el qual els assistents, de perfils i edats molt diversos, hauran assajat durant tot el mes de juny i juliol per presentar un concert basat en les diferents possibilitats que ofereix la percussió corporal, vocal i d’objectes.

El programa d’enguany inclou una diversitat de disciplines artístiques que fan d’aquesta edició una de les més completes, amb propostes com La meva gran obra de David Espinosa; un muntatge de teatre d’objectes fet amb miniatures que reflexiona sobre les obres de gran pressupost, o la Nit de la màgia i l’ocultisme, amb propostes d’il·lusionisme i de màgia de prop que complementen l’exposició L7-L/Imponderable de l’artista novaiorquès Tony Oursler.

Per la seva banda, tindrà lloc la tercera edició de la Nit de swing, amb un programa d’activitats molt extens que inclou tallers de ball individual i en parella (jazz steps i lindy hop), sessions de pentinats i maquillatge vintage, una mostra de moda d’època i un concert i ballada amb Shakin’All i l’actuació de les White Chocolate.

També serà important la presència de muntatges que barregen teatre i música, com l’espectacleThere was a fiesta! At Carnegie Hall, amb banda sonora dels anys quaranta i cinquanta, o Les dones de Frank, un homenatge a l’artista americà Frank Sinatra. El taller Rapejant els clàssics, per la seva banda, investigarà el poeta interior de cadascú a ritme de hip-hop.

Enguany, a més, CaixaForum Barcelona torna a apostar per donar veu als artistes emergents d’Art in Motion, que permet observar com quatre dels joves nominats al premi El pinzell de Cuixart 2017 realitzen les seves obres en directe acompanyats d’un discjòquei.

Nits d’estiu 2017

CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. 08038 Barcelona

Espectacles
• La meva gran obra, de David Espinosa: dimecres 5 de juliol, a les 19, 20.30 i 22 h
• There was a fiesta! At Carnegie Hall: dimecres 5 de juliol, a les 20 h
• Nit de la màgia i l’ocultisme: dimecres 23 d’agost, a partir de les 20 h
• Les dones de Frank: dimecres 30 d’agost, a les 20 i a les 22 h

Art in motion
• Marina Capdevila: dimecres 12 de juliol, a les 20 h
• Fem Graff: dimecres 26 de juliol, a les 20 h
• Alberto de Blobs: dimecres 2 d’agost, a les 20 h
• Sebastien Waknine: dimecres 9 d’agost, a les 20 h

Concerts
• Omar Sosa: dimecres 5 de juliol, a les 22 h
• EPP!: dimecres 12 de juliol, a les 20, 21 i 22 h
• Nit del swing: dimecres 19 de juliol, a partir de les 20 h
• Cafè Saumell: dimecres 26 de juliol, a les 20 h
• Concert d’electrònica: Croatian Amor i Varg: dimecres 26 de juliol, a les 22 h
• Imaginant Miró. Ignasi Terraza Trío: dimecres 2 d’agost, a les 20 h
• Kareyce Fotso: dimecres 2 d’agost, a les 22 h
• The Sey Sisters: dimecres 9 d’agost, a les 20 h
• Concert d’electrònica: Babyfather i Lawrence English: dimecres 9 d’agost, a les 22 h
• Els matisos de la veu de baríton: dimecres 16 d’agost, a les 20 i a les 22 h

Taller/Lab
• Rapejant els clàssics: dimecres 30 d’agost, a les 20 i a les 21.30 h

Horari del centre
De dilluns a diumenge i festius, de 10 a 20 h
Dimecres de juliol i agost, obert fins a les 23.00 h

Preus
 Espectacles i concerts: 6 €
• Nit de la màgia i l’ocultisme i Rapejant els clàssics: 4 €
• Art in Motion i Nit de swing: gratuït

50 % de descompte per a clients de ”la Caixa”. Places limitades.

Venda d’entrades
www.CaixaForum.com/agenda
Entrades també disponibles a CaixaForum en horari d’atenció al públic

Servei d’Informació de l’Obra Social Fundació ”la Caixa”
Tel. 902 223 040
De dilluns a diumenge, de 9 a 20 h