NABUCCO’ INAUGURA LA TEMPORADA D’ÒPERA DEL LICEU (dimecres 7 d’octubre )

NABUCCO’ INAUGURA LA TEMPORADA D’ÒPERA DEL LICEU

21630858131_c8d9b69655_b

 

 

 

 

 

 

 

El muntatge compta amb la direcció musical de Daniel Oren, la direcció escènica de Daniele Abbado i la interpretació d’Ambrogio Maestri

El proper dimecres 7 d’octubre el Liceu inaugura la seva temporada 2015/16 amb l’òpera Nabucco de Verdi, un intens drama d’ambició i poder, que compta amb la direcció musical de Daniel Oren i la direcció escènica de Daniele Abaddo. L’espectacle, que es podrà veure del 7 al 22 d’octubre, compta amb un repartiment amb grans veus entre les quals destaquen les dels barítons Ambrogio Maestri -que va cantar el rol d’Scarpia a Tosca la temporada 2013/14- i Luca Salsi en el rol de Nabucco, rei dels babilonis. Completen el repartiment les sopranos Martina Serafin i Tatiana Melnychenko com a Abigaille, Vitalij Kowaljow i Enrico Lori com a Zaccaria, Roberto de Biasio i Alejandro Roy com a Ismaele, i Marianna Pizzolato com a Fenena.

Nabucco és un drama líric en quatre parts amb llibret de Temistocle Solera, basat en l’Antic Testament i l’obra Nabucodonsor de Francis Cornue i Anicet-Bourgeois. L’espectacle ja s’ha pogut veure al Teatro alla Scala i la Royal Opera House Covent Garden, teatres coproductors, conjuntament amb el Lyric Opera of Chicago i el Gran Teatre del Liceu. L’Orquestra del Gran Teatre i el seu Cor juguen un paper clau en aquesta producció. Va pensiero, el cor dels hebreus, és una de les peces més representatives de l’òpera i un dels seus símbols universals.

L’opressió i la manca de llibertat del poble hebreu és el tema central d’aquesta òpera, un dels primers èxits de Verdi. El protagonista Nabuccodonsor conquista Judea mentre que la seva filla Fenena, enamorada d’un hebreu, intenta alliberar el poble oprimit enfrontant-se a la seva germana Abigaille. En aquesta versió, Daniele Abbado reinterpreta l’opressió babilònica dels hebreus situant la trama al segle XX durant els anys de l’Holocaust i el genocidi jueu.

El Teatro alla Scala va acollir l’estrena d’aquesta òpera el 9 de març de 1842. Al Liceu no va arribar fins el 1851 i des de llavors s’hi ha representat 64 vegades. L’última vegada que es va veure al Gran Teatre va ser la temporada 2005/06 en versió concert; en versió escenificada feia més de 20 anys que no es representava al coliseu de la Rambla.