Nacho Abad reflecteix la seva experiència com a periodista i criminòleg a La verdad está equivocada ( a partir del 2 de desembre)

a24d7e0a-40b7-4fc0-ad73-ce899b6e9984Nacho Abad reflecteix la seva experiència com a periodista i criminòleg a La verdad está equivocada, la seva primera novel·la

•L’autor aprofita el seu exhaustiu coneixement del funcionament policial i judicial per construir una novel.la negra addictiva

•Abad fa picades d’ullets a coneguts casos judicials reals
•El periodista fa una valenta denuncia de l’excessiva influència dels mitjans de comunicació en alguns veredictes

ÉS VERITAT QUE TOTS SOM INNOCENTS FINS QUE ES DEMOSTRI EL CONTRARI?

 

El 2 de desembre arriba a les llibreries La verdad está equivocada, la primera novel.la del periodista Nacho Abad. En ella explica la historia de Guadalupe i Valentín un matrimoni que ho té tot per ser feliç: instal·lats en la seva luxosa finca, esperen el naixement del seu primer bebè. Però el que sembla un conte de fades és a punt de convertir-se en un malson.
Quan ella desapareix sense deixar rastre, totes les sospites es dirigeixen cap a Valentín. Començarà llavors una frenètica recerca en la qual les oportunitats de localitzar amb vida a Guadalupe, diabètica i embarassada de vuit mesos, es redueixen per minuts.
La pressió de l’opinió pública –ell és fill d’un gran torero i ella, una escriptora de fama- condicionarà tot el que ocorri a continuació. Mentre els mitjans presenten a Valentín com un assassí des del primer moment, la policia lluitarà per trobar (o fins i tot fabricar) proves que inculpin al presumpte culpable.

Nacho Abad construeix una història addictiva i plena de girs inesperats en la qual batega una pregunta de fons: Som de debò innocents fins que no es demostri el contrari?
Després d’informar com a periodista sobre molts dels crims i successos més mediàtics dels últims anys, Abad reflecteix en aquesta trama de ficció – -en la qual el lector trobarà algunes picades d’ullet a casos reals- els detalls ocults sovint no apareixen en els mitjans.

“Pensa-ho. Pots confiar en mi o no. És la teva decisió. Posa-ho en la balança i tria. Et miro i veig a una bona persona. Vull ajudar-te. Només si m’expliques la veritat puc fer-ho. Som policies, més tard o més d’hora ho esbrinem tot. Si la teva dona no apareix haurem d’investigar la seva vida i la teva. Obrirem tots els armaris, posarem llum en les ombres i traurem tota la merda que hàgiu escombrat cap a les cantonades. Dels dos. Teva i seva. Merda que, potser, gens té a veure amb aquesta desaparició.”

L’AUTOR:
Nacho Abad és periodista i criminòleg. S’ha especialitzat en informació de successos, al programa d’Ana Rosa (Tele 5) i actualment en Espejo Público (Antena 3). També ha presentat els programes nocturns Rojo i negro (Tele 5) i La diana de (Antena 3). Ha informat sobre els principals successos de la crònica negra dels últims anys. També escriu a La Razón.