Neix el segell de música clàssica SEED, associat a una iniciativa empresarial d’emprenedoria que aposta pel management i la comunicació d’artistes joves amb clara projecció internacional

Neix el segell de música clàssica SEED, associat a una iniciativa empresarial d’emprenedoria que aposta pel management i la comunicació d’artistes joves amb clara projecció internacional

 

21f5bc67-190b-4c84-8c09-ea735f5b610d

 

  • El segon disc del Quartet Gerhard, Portrait, obre el segell que compta amb la producció musical de N Music Production i que aposta per un format de llibre – disc de factura acurada
  • Els debuts com a solistes del violinista Joel Bardolet i del pianista Carles Marigó, propers llançaments del segell

 

 

 
Barcelona, 24 d’octubre de 2016.- Els músics del Quartet Gerhard*, el violinista Joel Bardolet i el pianista Carles Marigó han presentat aquest dilluns, 24 d’octubre, en el marc d’un dinar de premsa el nou segell discogràfic de música clàssica SEED. Ho han fet al costat de la seva fundadora, la periodista i gestora cultural Rut Martínez i del productor musical de SEED, Santi Barguñó (també fundador del segell de música contemporània N – Neu i cofundador de N Music Production). S’escau també que el Quartet Gerhard participa aquest vespre, a dos quarts de nou, en el cicle Intèrprets Catalans del Palau de la Música, on interpretaran algunes de les peces enregistrades en el seu segon disc, titulat Portrait i editat per SEED (concretament, el segon quartet del compositor vallenc Robert Gerhard).
 
També hi han assistit el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, atès que els artistes d’aquest nou segell compten amb una intensa activitat fora de Catalunya; i el director de l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, Antoni Roviras, equipament que ha acollit l’enregistrament de Joel Bardolet (SEED 002) i que inicia d’aquesta manera una nova etapa com a espai apte per als enregistraments discogràfics.
 
SEED editarà dos discos més aquesta temporada: el debut com a solista de l’esmentat violinista Joel Bardolet, titulat Intertwined Paths, un disc de to marcadament contemporani; i l’àlbum del pianista Carles Marigó, Moments, on contraposa els moments musicals de Schubert i Rakhmàninov amb les seves pròpies improvisacions.
 
Sobre els llançaments discogràfics
 
SEED 001 PORTRAIT – Quartet Gerhard
Presentacions: 24 d’octubre de 2016 a Barcelona, 6 de febrer de 2017 a Madrid i 12 de febrer a Girona

GERHARD: Quartet per a corda núm. 2 (1960-1962)
RAVEL: Quartet en fa major, op. 35 (1903-1904)
MENDELSSOHN: Quartet en mi bemoll, op. 12 (1829)
Bonus track – TOLDRÀ: Nocturn (1920)

Veure l’avançament següent: https://youtu.be/oTtLl8tqfpo
 
SEED 002 – INTERTWINED PATHS – Joel Bardolet
Presentacions: 18 de desembre a L’Atlàntida de Vic i febrer de 2017 a Basilea. Avançament: 20 de novembre de 2016 a La Pedrera

KURTÁG-TELEMANN, intercanvi entre ‘Signs, messages and games’ i Fantasie núm. 7 per a violí sol
OLIU, El inabastable perfil per a violí i piano
PÄRT, Spiegel im Spiegel per a violí i piano
TRÜMPY, Intertwined paths per a violí sol
PIANELLI, J2728A per a violí i cello (tocat amb el mateix autor)

SEED 003 – MOMENTS – Carles Marigó
Presentació: 21 de maig de 2017, en el marc de la seva residència a La Pedrera

Moments musicaux, D.780
Franz Schubert
vs
Moments musicaux, Op.16
Serguei Rakhmàninov
vs
Música del moment (improvisació)
Carles Marigó
Bonus track: improvisació a sis mans en col·laboració de Juan de la Rubia i Marco Mezquida
 
 
Sobre SEED
 
Recollint l’experiència exercida durant anys en l’àmbit de la producció, la comunicació i el management d’artistes de perfil divers, neix SEED amb la voluntat de plantejar un seguiment integral dels seus artistes, un autèntic acompanyament a la tasca que desenvolupen.
 
SEED és una iniciativa empresarial de caràcter singular que aposta pel treball desplegat en estreta col·laboració amb els seus músics, fet que explica el perquè de la creació d’un segell discogràfic propi, no subjecte als requeriments del mercat actual i amb voluntat d’apostar per una distribució internacional que sintonitzi amb el perfil dels seus artistes –tots amb una marcada activitat concertística fora de Catalunya. El segell surt ja amb distribució a Suïssa a través de Musikontakt.
 
SEED compta amb el lideratge dels seus promotors encapçalats per Rut Martínez, directora de l’agència, periodista i gestora cultural. Ha treballat també en el camp de les Relacions Públiques -per a empreses públiques i privades- i s’ha especialitzat en la comunicació estratègica de projectes culturals, principalment vinculats al sector musical.
 
Sobre el Quartet Gerhard
 
Considerat un dels joves quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com a un dels majors valors humans.
 
Guanyadors dels concursos de música de cambra ‘El Primer Palau’ de Barcelona, Premi 25 anys de Catalunya Música i Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, el Quartet Gerhard va obtenir el premi de Joventuts Musicals d’Alemanya en el Campus Internacional de Música de Weikersheim (The most convincing newcomer ensemble).
 
Finalitzats els seus estudis a Basilea amb Rainer Schmidt (Hagen Quartet), continuen perfeccionant-se sota la tutela d’Eberhard Feltz, a Berlín. Han treballat amb mestres de prestigi reconegut com Ferenc Rados, András Keller, Gerhard Schulz, Valentin Erben, Heime Müller, Oliver Wille i András Schiff.
 
El Quartet Gerhard ha participat amb gran èxit en esdeveniments com la temporada de música de cambra Stadt-Casino de Basilea, el festival de quartets de corda de Bordeus, el Mozartfest de Würzburg, el festival de Wissembourg a França, les temporades estables de cambra de L’Auditori de Barcelona i del Palau de la Música Catalana i els festivals de Torroella de Montgrí, Pau Casals del Vendrell i festival de Música y Danza de Granada, entre altres.
 
Cal destacar les seves recents actuacions al festival de Música de Davos (Suïssa), en tant que residents, i a la Schubertíada de Vilabertran. Aquest 2016 han estat convidats als festivals d’Aix-enProvence, Verbier (Suïssa) i Orlando (Holanda), i preparen l’enregistrament del seu segon disc, amb obres de Mendelssohn, Ravel i Gerhard.
 
Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Radio Nacional de España) i la SWR2 (Alemanya), entre altres.
 
El Quartet Gerhard el formen:
LLUÍS CASTÁN COCHS // violí
JUDIT BARDOLET VILARÓ // violí
MIQUEL JORDÀ SAÚN // viola
JESÚS MIRALLES ROGER // violoncel
 
Sobre Joel Bardolet
 
El violinista vigatà Joel Bardolet va realitzar els seus estudis superiors amb Eva Graubin a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Allà va rebre el mestratge i la influència sobretot dels membres del Quartet Casals i del director Salvador Mas. Després d’aquest període a l’ESMUC, i gràcies a la preparació que va rebre de Vera Martínez Mehner, va ser admès per estudiar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa Muriel Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical.
 
En finalitzar aquest màster, i amb ganes de digerir tots els anys d’estudi, va passar per un període de creació personal i va destinar molta energia a l’ensenyament, una de les seves grans passions. L’abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik Basel, amb Rainer Schmidt. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el segon concert de Bartók amb la Basel Sinfonie Orchester.
 
Ha rebut el mestratge de músics com Vera Martínez Mehner, Maurice Fuks, Erich Höbarth i Andras Keller. En l’actualitat és freqüent el contacte pedagògic amb Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Rony Rogoff i Ferenc Rados. Des de ben jove, ha mantingut una estreta relació musical amb el director Jordi Mora, potser la influència més important en la seva música, que el porta a col·laborar-hi en les orquestres Bruckner Akademie Orchester i Orquestra Simfònica del S.XXI, com a principal concertino convidat.
 
A part d’aquestes formacions estables, col·labora en projectes esporàdics que l’han portat a compartir escenari amb músics de renom com Silvia Simionescu, Cédric Pescia, Muriel Cantoreggi, Sebastian Klinger (primer cello de la Bayerische Rundfunk) o Johan Van Iersel (primer cello del Concertgebouw), en festivals com el d’Aschau, Cully Festival o el Basel Kammermusikfest.
 
La seva activitat com a solista va iniciar-se amb el Doble Concert de Bach amb l’Orquestra de Vic quan tenia només 13 anys. Més endavant ha tingut l’oportunitat de tocar els concerts de Bach, Mozart, Dvořák, Txaikovski, Sibelius i Vivaldi amb directors com Jordi Mora, Xavier Puig i Tomàs Grau i amb un debut especial al Palau de la Música Catalana, l’any 2009, interpretant el concert de Txaikovski. L’any 2014 interpreta el concert de Sibelius a la Herkulessaal de Munic, amb la Brückner Akademie Orchester.
 
El seu interès per la música contemporània l’ha portat a treballar amb compositors com Rudolf Kelterborn, Hannes Seidl o Michel Roth i a enregistrar dos CD’s de música contemporània, de futura edició, amb obres dels compositors italians Orazio Sciortino i Marco Nodari. Enamorat de la pedagogia des de ben jove, ha ensenyat primer en diferents escoles de música i s’ha dedicat més recentment a les classes particulars adreçades a violinistes i grups de cambra formats per alumnes joves i també professionals.
 
Actualment és membre de Cosmofonia Ensemble, Camerata432 i és el concertino titular de l’Orquestra Camera Musicae. També és concertino convidat a l’Orquestra de Cambra I Tempi de Basilea i en orquestres de caire més pedagògic on exerceix de primer violí i dirigeix els assajos parcials. Bardolet va interpretar durant la temporada 2014-2015 el Doble Concert de Brahms en el marc d’una gira de concerts amb la formació Camera Musicae, i ha participat en les edicions de 2015 i 2016 dels festivals de Wissembourg i d’Aschau, on ha compaginat actuacions com a solista i també la música de cambra. També ha tocat les Quatre Estacions de Vivaldi com a concertino – director, amb diversos concerts a Catalunya i Alemanya.
 
Ha enregistrat per a la Bayerischer Rundfunk, Radio Suisse 3, RNE i Catalunya Música.
 
En Joel toca un violí François Pique de l’any 1793.
 
Sobre Carles Marigó
 
Nascut l’any 1986, Carles Marigó és llicenciat en interpretació musical en l’especialitat de piano a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya). Va cursar la titulació amb Vladislav Bronevetsky i va aconseguir matrícula d’honor a piano i al projecte final de carrera.
 
Becat pel Consell Nacional per la Cultura i les Arts (CoNCA), va ampliar la seva formació en el Conservatori de Moscou (Tchaikovsky Moscow State Conservatory), amb Irina Plotnikova, on l’any 2013 va obtenir el diploma en el Posgraduate Performance Course amb les màximes qualificacions.
 
Ha rebut classes de mestres com Nelson Goerner, Elsa Púppulo, Elisabeth Leonskaja, Barry Douglas, Christian Sacharias, Paul Badura-Skoda, Jacques Rouvier o María Jesús Crespo, entre d’altres.
 
Ha rebut formació també en les matèries de jazz i improvisació de música clàssica amb músics com Xavier Dotras, Albert Bover, Ignasi Terraza, Juan de la Rubia i Emilio Molina. A partir de 2013, en Carles ha entrat a formar part de l’equip de professors de l’IEM (Instituto de Educación Musical). Dirigit per Emilio Molina, l’IEM es basa en la improvisació com a sistema pedagògic.
 
Ha rebut premis en concursos nacionals i internacionals, tant de piano com de composició (Eugènia Verdet, Ciutat de Manresa, Ricard Viñes, Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, Rius i Virgili, entre d’altres). Ha participat en festivals com a solista i en grups de música de cambra a Espanya, Portugal, Holanda i Rússia.
 
Carles Marigó és un músic polifacètic; la seva inquietud l’ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arranjador i educador musical, en projectes de música clàssica, jazz, funk, música tradicional, pintura i teatre, girant sempre al voltant de la interpretació, la creativitat i la improvisació musicals.
 
Actualment compagina la feina concertística amb la d’educador. És professor al Conservatori Superior de Música del Liceu i cap de departament de piano al Conservatori Professional del Liceu. Alhora, ha finalitzat els estudis de Màster Avançat en interpretació a l’ESMuC, centre d’on és professor d’improvisació.
 
Sobre Rut Martínez, directora de SEED
 
Periodista i gestora cultural. Llicenciada en Periodisme per la UPF (va cursar de manera prèvia els estudis d’Història a la UdG i estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori del Liceu de Barcelona), ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació local, comarcal i nacional (premsa escrita, ràdio i televisió).
 
Ha treballat en organismes com l’ESMuC (Cap de Relacions Externes i Promoció 2005-2009), el Taller de Músics, el Consorcio para la Promoción de la Música (A Coruña: Orquesta Sinfónica de Galicia/Festival Mozart), la Fundació CIMA (Centre Internacional de Música Antiga Jordi Savall), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (direcció general de Promoció Cultural i departament de la Presidència) o el segell KML Recordings, entre altres. 
 
També ha treballat en l’àmbit de les Relacions Públiques -en organismes públics i privats-, i s’ha especialitzat en l’assessoria en comunicació estratègica, la representació artística i la producció executiva de projectes específics per a formacions i artistes de perfil divers. 
 
Com a freelance, col·labora en la gestió i promoció de diversos projectes culturals, principalment vinculats al món de la música, així com en diversos mitjans de comunicació.
 

* Premi ‘El Primer Palau’, Premi 25 anys de Catalunya Música, Premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, Premi de Joventuts Musicals d’Alemanya en el Campus Internacional de Música de Weikersheim –The most convincing newcomer ensemble– i reconeguts recentment en l’última edició de la Irene Steels Competition de Berlín.

 

Descarregar imatge: D’esquerra a dreta (davant): Miquel Jordà, Rut Martínez, Judit Bardolet i Carles Marigó. D’esquerra a dreta (darrere): Santi Barguñó, Jesús Miralles, Lluís Castán i Joel Bardolet.