Neix Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que tindrà lloc el 10, 11 i 12 de juny a Barcelona

Utopia Photo Market

 

CAT / CAST

 20160415102432520_300_418_1_0
 

Neix Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que tindrà lloc el 10, 11 i 12 de juny a Barcelona

67 fotògrafs participaran a la primera edició del mercat, que serà una bona oportunitat per comprar fotografia de qualitat directament als autors i per descobrir (i tafanejar) el treball de molts fotògrafs del nostre país.

Una completa programació, amb originals activitats relacionades amb el món de la fotografia, convertirà aquest mercat en un esdeveniment singular i únic a Barcelona, on tindran cabuda activitats pensades tant per a professionals, com per a amants de la fotografia i públic en general. 

L’Utopia Photo Market és un projecte, sense ànim de lucre, que neix amb la voluntat de donar suport i visibilitat als fotògrafs del nostre país, i la d’apropar i fer accessible la seva feina al gran públic.

El mercat tindrà lloc a Utopia 126, un nou i gran espai industrial del Poblenou, i comptarà amb la participació d’altres artistes, personalitats i creatius de la ciutat.

Neix a Barcelona l’Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que tindrà lloc el 10, 11 i 12 de juny a l’espai Utopia 126 del Poblenou. El mercat sorgeix amb la voluntat de donar suport i visibilitat als fotògrafs del nostre país. Hi participaran un total de 67 fotògrafs de totes les tècniques i estils, a més d’escoles, editorials, botigues i impremtes.

El mercat permetrà comprar fotografia de qualitat directament als autors, fent-la accessible al gran públic. També serà un bon lloc per descobrir nous talents i trobar productes relacionats amb el món de la fotografia, com fotollibres i d’altres objectes i gadgets.

Entre els participants, trobarem noms amb una destacada trajectòria com Lucía Antebi, Samuel Aranda, Israel Ariño, Ariadna Arnés, Jordi Bernadó, Maite Caramés, Jordi Guillumet, Roger Grasas, Paola de Grenet, Manolo Laguillo, Fernando Moleres, César Ordóñez, José María de Orbe, Mònica Rosselló o Carlos Ventós, entre d’altres. I també nous talents com Coke Bartrina, Anna Bosch, Mireia Bordonada, Eli Garmendia, Tamara López Seoane, Eugeni Gay, Guillem Valle, Ainhoa Valle o Berta Vicente. Podeu veure tots els fotògrafs participants aquí.

L’Utopia Photo Market comptarà amb una completa programació d’activitats al voltant del món de la fotografia, que convertiran el mercat en un espai per a la trobada i l’entreteniment. En aquest sentit, durant tres dies, a més de gaudir d’exposicions, conferències, projeccions taules rodones amb professionals del sector, el públic assistent també podrà participar a tot tipus d’activitats com una subhastaintercanvi de fotografies, sortejos de càmeres i un divertit photocallentre d’altres

Els visitants també tindran la possibilitat de fer-se retratar in situ per grans fotògrafs de diferents estils o inclús per l’artista Javier Mariscal, entre moltes altres propostes que donarem a conèixer en les properes setmanes.

.

LA INICIATIVA

Utopia Photo Market és una iniciativa d’Utopia 126 Montse Abbad.

Utopia 126 és el nou projecte professional de Quique Camín i Oscar Vallés, fundador i director de producció de la productora audiovisual Ovideo respectivament. Aquest nou projecte va néixer a mitjans del 2015 ubicat en un gran i singular espai industrial del Poblenou. A Utopia 126 combinen la producció audiovisual (126), que produeix projectes publicitaris i cinematogràfics; i Utopia, un projecte que acull, genera i facilita projectes culturals, artístics i socials, sense ànim de lucre.

Montse Abbad també va ser sòcia fundadora d’Ovideo i, més tard, es va especialitzar en televisió. Ha estat directora de TVE Catalunya, de La 2 de TVE i directora de continguts de TVE. Actualment és productora executiva de diversos projectes.

La directora de continguts del projecte és Amanda Vich (exdirectora de l’Espai Mallorca de Barcelona) i Armand Carrillo és l’adjunt de direcció de continguts. El director d’art és Antxón Gómez, molt conegut pel seu treball a les pel·lícules d’Almodóvar, que ha dissenyat tot l’espai del mercat conjuntament amb l’arquitecta Merche Alcalá.

Aquest projecte no hagués estat possible sense la complicitat de Fundación Foto Colectania, Photografic Social Vision, Wer-Haus, Ediciones Anómalas, The Folio Club, El Observatorio, Galería Valid Foto, Galería Tagomago, i els fotògrafs Manolo Laguillo, Fernando Moleres i Samuel Aranda. Valid Foto també és una de les empreses col·laboradores del mercat, juntament amb Hotel Alma, Fujifilm i Olympus.

 
 
 
   

UTOPIA PHOTO MARKET

10, 11 i 12 de juny 2016

Espai: Utopia 126 (Cristóbal de Moura, 126)

Poblenou. Barcelona

www.utopiaphotomarket.com