Neixen 2 impales de cara negra al Zoo de Barcelona

Neixen 2 impales de cara negra al Zoo de Barcelona

impales-1024x692

 

 

 

 

 

 

 

Un parell de cries d’impala de cara negra acaben de néixer al Zoo de Barcelona. Es tracta d’una subespècie greument amenaçada, de la qual només queden uns mil exemplars en llibertat.

El primer naixement va tenir lloc diumenge, 28 de juny, al Zoo de Barcelona i el segon es va produir dimarts, 30 de juny. Es tracta d’un mascle i una femella, que es troben en bon estat de salut.

La impala de cara negra és la subespècie d’impala més amenaçada i es troba a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). De fet, es calcula que no queden més de 1.000 exemplars en llibertat, la major part dels quals es troben als parcs nacionals d’Iona (Angola) i d’Etosha (Namibia). Els zoos de Pretòria, Lisboa i Barcelona participen en un stud book internacional, un programa de cria coordinat pel zoo lisboeta.

La impala negra és un antílop esvelt amb un pelatge de color lleonat, la part ventral i les natges blanques, la cua blanca amb una línia negra i més línies negres longitudinals a la cara, que són les que li donen el nom. Són molt àgils i ràpides, qualitat que els serveix per fugir dels depredadors, i poden arribar a fer salts de 9 metres de longitud i 3 metres d’alçada. Els mascles es diferencien de les femelles perquè tenen unes banyes en espiral que poden arribar als 92 centímetres en els exemplars adults.