NEUS CATALÀ, UN CEL DE PLOM (del 6 al 31 de juliol) Sala Muntaner

NEUS CATALÀ, UN CEL DE PLOM

cartellWEB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NEUS CATALÀ, UN CEL DE PLOM

La vida de Neus Català (1915), la darrera supervivent catalana del camp d’extermini de dones de Ravensbrück, és la història viva d’un segle i d’una lluita constant.

 Quan va ser capturada i deportada als camps de Ravensbrück i de Holleischen va conèixer l’infern, però també la solidaritat i la germanor sense límits: «Envoltada de dones amigues i de dones desconegudes que patien el mateix destí que jo, em sentia sola i a la vegada em sabia acompanyada. En la nostra immensa solitud ens teníem les unes a les altres.» Va sobreviure a l’horror dels camps de concentració gràcies a la força moral i a la solidaritat entre companyes. Quan van ser alliberades, es van prometre no oblidar.

 Si conviure amb l’horror és insuportable també ho és intentar sobreviure’l i intentar viure amb una suposada “normalitat”, sobretot quan la majoria de les persones del voltant manifesten constantment la voluntat d’oblidar el passat. Neus Català, fidel a la seva incansable lluita per la memòria, va escriure el llibre De la resistencia y la deportación: 50 testimonios de mujeres españolas.

Els seus records, novel·lats per Carme Martí al llibre UN CEL DE PLOM amb una sensibilitat i una intensitat extraordinàries, són autèntiques lliçons de vida convertides en una llarga història

 

Durada: 70 minuts aproximadament

Una producció de  Festiva Grec de Barcelona i Sala Muntaner.

 
 
 
Direcció: 
Rafel Duran
 
Autor: 
Carme Martí
 
Intèrprets: 
Mercè Arànega
 
Preus: 
Dimecres i dijous 18 € , De divendres a diumenge 20 €
 
Data estrena: 
6 de Juliol del 2016
 
Data final: 
31 de Juliol del 2016