Teatro

«NINGÚ ÉS UN ZOMBI» El musical social sobre el bullying i l’amistat a partir de l´1 d’octubre al Jove Teatre Regina

El proper 1 d’octubre el Jove Teatre Regina compleix 30 anys dedicat a la producció i exhibició d’espectacles per a infants i joves. Quin millor moment per a innaugurar una temporada familiar amb 6 estrenes, arriscant amb propostes que amplien les franjes d’edat superiors ( a partir dels 10-12 anys), afiançant la 2a Temporada estable de Teatre per a Adolescents (a partir dels 14 anys) i donant el tret de sortida amb l’estrena d’un musical social que ens parla del bullying i l’amistat?

 

«NINGÚ ÉS UN ZOMBI»

 

b6893e75-1b8b-4231-9447-2039e0371d4f

«Waldemar Ics, de deu anys, arriba de Polònia a una escola catalana on, degut a la seva particular condició de mort vivent, serà rebutjat i perseguit, especialment per un company (sense nom) que comprendrà massa tard que  l’amistat veritable no entén de diferències socials o culturals, de vius o de morts. Que l’afecte, en definitiva, traspassa el llindar del temps. L’arrelament del Wally i la seva família -tres tietes zombis de  mig segle de vida- en una vella casa dels  indians provocarà un xoc entre dos mons dispars condemnats a no entendre’s….»

 

Una adaptació teatral de la exitosa novel·la juvenil de JORDI FOLK,guanyadora del PREMI BARCANOVA DE LITERATURA 2013

 

“Ningú” és un al·legat contra la intolerància, les  diferències de raça, classes socials o idees. És també una reflexió com les deficiències psíquiques i físiques esdevenen, sovint murs infranquejables  que cal derruir.

 

I si els zombis, o sigui els diferents,  fossin els bons i els humans els dolents?  Quin d’ells seria doncs aquell que tingués el cor més gran?  I si això passava en una petita escola del nostre país? Un espectacle àgil, tendre i divertit que et deixa amb la pregunta: “Què faig jo per aquells que són diferents, o que, fins i tot, creiem que no són ningú?»