Nits d’Història i Llegenda al Palau Requesens (dievendres i dissabtes de tot l´any)

Nits d’Història i Llegenda al Palau Requesens

2g

Què són les Nits d’Història i Llegenda al Palau Requesens

Activitat de divendres i dissabtes, tot l’any

És una activitat que es du a terme al Palau Requesens, seu actual de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres, durant les nits de divendres i dissabtes i combina una ruta nocturna, una xerrada de divulgació històrica i una atractiva proposta gastronòmica inspirada en l’època de la construcció de l’edifici. Tot plegat, en un dels més excepcionals Palaus privats construït al llindar de la muralla de Barcelona.

La vetllada comença amb una original visita guiada al barri gòtic de la ciutat. Una sorprenent manera de descobrir l’altra cara del passat, la història que s’hi vivia de nit i de portes endins.

La nit continua amb un menú inspirat en la cuina catalana dels segles XIV al XV: una cuina rica i refinada considerada la primera del món cristià. El sopar se serveix al Tinellet del Palau.

En acabar, un expert en història ofereix una breu xerrada.

Activitat de divendres i dissabtes, tot l’any. Visita guiada per la Barcelona gòtica a la que segueix un sopar d’inspiració medieval i una xerrada de divulgació històrica sobre la vida i costums de l’època medieval .

cuina catalana medieval, segles XIV – XV

La cuina medieval catalana era rica i refinada, incloïa un repertori sorprenent de salses i era considerada la primera del món cristià pel frare franciscà Francesc Eiximenis (Girona 1327-Perpinyà 1409) i per diversos autors italians.

El menú de Nits d’Història i Llegenda al Palau Requesens és una creació de Miquel Guimerà, xef executiu de Paradís Gourmet.

Menú de la Virreina
Entrant

Milfulls d’albergínia i pollastre amb salsa de mel

Segon plat

Jarret de vedella amb poma dolça, canyella i taronja

Postres

Pastís emborratxat amb sopa d’ametlles

Celler

Vi blanc verdejo Castell d’Argars D.O Terra Alta

Vi negre Xènius D.O Penedès

Cava brut nature Alday

Aigua i cafè

Menú Vegetarià Entrant

Amanida de codony amb poma confitada i vinagreta de fruits secs

Segon plat

Graellada de verdures amb oli de brases

Postres

Amanida de fruites de temporada i del bosc

Menú Infantil
Entrant

Macarrons de prínceps i princeses

Segon plat

Carn màgica de vedella amb patates del regne

Postres

Gelat de les fades

Hora

L’hora d’arribada al Palau Requesens és a les 19:45h. A partir d’aquest moment s’efectuarà el registre d’entrada per tal d’assignar a cada assistent el grup en el que farà la ruta. Durada de la ruta 50 minuts aprox. Seguidament es serveix el sopar dins la sala del Tinellet del Palau Requesens. A la finalització del sopar es realitza una breu xerrada de divulgació històrica.

Preu

ACTIVITAT AMB EL 5% DE DESCOMPTE

 

Per assistir a l’experiència Nits d’Història i Llegenda al Palau Requesens cal fer prèviament la reserva i el pagament.
Reserves: enviar un mail a info@catacultural.com

Els assistents hauran de triar el menú en el moment de fer la reserva.

Límit horari de la reserva: 14:00h del dia del sopar

Recordeu
Portar calçat còmode per a poder realitzar la ruta nocturna ja que molts dels carrers són empedrats i tenen lleugers desnivells.

En cas de pluja intensa, la ruta pel barri gòtic es cancel·larà però la resta de l’activitat es desenvoluparà amb normalitat. En aquest cas, es facilitarà un tiquet que permeti realitzar aquesta ruta en una altra ocasió. La validesa d’aquest tiquet serà d’un mes a partir de la data reservada.

.