‘NORMA’, AMB SONDRA RADVANOVSKY I TAMARA WILSON (se’n faran set funcions entre el 8 de febrer i el 17 de febrer de 2015) Gran Teatre del Liceu

‘NORMA’, AMB SONDRA RADVANOVSKY I TAMARA WILSON

normaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Se’n faran set funcions entre el 8 de febrer i el 17 de febrer de 2015

Norma, l’òpera de Vicenzo Bellini, arriba al Liceu, on s’ha representat un total de 148 vegades, la darrera el juliol de 2007, essent una de les òperes més estimades pel públic. Considerada una de les màximes expressions del bel canto, estarà interpretada, en el rol de Norma, per les sopranos Sondra Radvanovsky i Tamara Wilson, que acaba d’assolir un gran èxit al MET de Nova York.

La resta de personatges estaran representats per especialistes consagrats en el gènere: Gregory Kunde i Andre Carè, en el paper de Pollione, Raymond Aceto i Simón Orfila, com a Oroveso, Ekaterina Gubanova i Annalisa Stroppa, en el rol d’Adalgisa, a més d’Ana Puche (Clotilde) i Francisco Vas (Flavio).

La direcció musical, al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Liceu i el seu Cor, anirà a càrrec de Renato Palumbo i la d’escena correspondrà a Kevin Newbury. La Norma que es veurà a Barcelona, en set úniques funcions, es una nova co-producció del Liceu, la San Francisco Opera, la Chicago Lyric Opera i la Canadian Opera Company.

L’òpera va ser estrenada el 26 de desembre de 1831 al Teatre alla Scala de Milà, amb un rotund fracàs per l’exigència bucal que representava. Al Liceu va arribar el 1847, ja a la temporada inaugural del Teatre. Entre 1918 i 1947 hi va estar absent, però va tornar amb força amb les mes grans protagonistes del gènere, com Maria Caniglia, Anita Cerquetti, Leyla Gencer, Montserrat Caballé i Joan Sutherland.