Obre a Barcelona, a l’edifici del Museu Diocesà, The Gaudí Exhibition Center, un espai destinat a l’obra i figura d’Antoni Gaudí (inaguració 21 de setembre)

Obre a Barcelona, a l’edifici del Museu Diocesà, The Gaudí Exhibition Center, un espai destinat a l’obra i figura d’Antoni Gaudí

 

 

 

 

 

 

 

 

11836918_1643593805857524_6370364743561098924_n

 

 

 

 

El dilluns 21 de setembre s’inaugura l’exposició ‘Passejant amb Gaudí’

Aquest nou projecte ha estat impulsat per Gaudí Barcelona Projects i el Museu Diocesà de Barcelona i compta amb l’assessorament científic de The Gaudí Research Institute i l’imprescindible suport tecnològic de Samsung.

Després de 6 mesos de remodelacions del Museu Diocesà de Barcelona, reobre el proper 21 de setembre i ho farà amb una col·lecció única al món dedicada a la figura i obra del genial arquitecte Antoni Gaudí. Amb el nom de Passejant amb Gaudí, l’exposició fa servir un equipament tecnològic i digital de primer ordre del líder mundial Samsung i configura The Gaudí Exhibition Center.

La nova instal·lació d’aquest museu acull The Gaudí Exhibition Center i disposa d’una sèrie d’equipament tecnològic (realitat augmentada, tecnologia LFD per a gran format, solucions de vídeowall, aplicacions multimèdia amb dispositius mòbils, tauletes i realitat virtual amb Samsung Gear VR) que estimulen la ment amb sensacions emocionants.

La utilització de la tecnologia de Samsung permet que els visitants facin un viatge a la història del món i les cultures que varen influir Gaudí fins als nous móns de coneixement que va assolir. Tot sempre gaudint de les col·leccions que custodia el Museu Diocesà de Barcelona i que abasten més de dos mil·lennis de civilitzacions, així com un llegat únic d’obres de Gaudí.

A les tres plantes de l’edifici es mostrarà una col·lecció única de peces, objectes i documents de Gaudí que reuneix dècades d’investigacions sobre ell. S’inaugura el proper 21 de setembre, però està oberta al públic des de l’estiu.

En un espai expositiu de 1.000 m2, Passejant amb Gaudí és una visita imprescindible per a entendre d’una manera molt amena els enigmes i misteris de Gaudí, per trobar el seu tresor: el coneixement del geni. En endinsar-s’hi, el públic descobrirà peces originals, així com maquetes i creacions digitals úniques i de gran valor fruit de la recerca de científics internacionals. El visitant endevinarà també quines varen ser les seves influències a l’hora de crear, podrà compartir el seu pensament i la seva paraula, i mirar amb atenció els diferents móns d’emocions que conviuen en la seva obra i trobar els secrets que amaguen.

Un recorregut per l’univers Gaudí a través d’un espectacular vídeo-pròleg de 180º, un espai interactiu de realitat augmentada, audiovisuals, multimèdia, hologrames, escenografies, maquetes, documents i peces úniques, entre d’altres.

Un viatge per descobrir la seva enorme capacitat creativa, el gran imaginari i les idees revolucionàries que el varen convertir en el geni universal que va ser, l’únic arquitecte del món amb set edificis declarats Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO: Park Güell, Casa Milà, Palau Güell, Cripta de la Colònia Güell, Sagrada Família, Casa Vicens i Casa Batlló.

Passejant amb Gaudí ens permet redescobrir un edifici incomparable, el monument de la Pia Almoina amb la seva muralla romana, veritable porta del famós Barri Gòtic de Barcelona. Ens permet contemplar el seu contingut d’obres mestres d’art bimil·lenari del Museu Diocesà de Barcelona. El resultat és un centre museístic internacional dedicat a l’art sacre i a Antoni Gaudí en un espai original i únic al món.

L’exposició està dividida en 4 àmbits temàtics, distribuïts en les 7 sales que l’acullen:

Les influències

Els mons de Gaudí:
•Gaudí: llum i geometria
•Gaudí i la tradició
•Gaudí i la fe
•Gaudí i l’artesania
•Gaudí: art i ciència
•Gaudí i el seu temps

Les obres mestres:
•La Cripta de la Colònia Güell
•Park Güell
•Gaudí LAB
•El creador de formes
•La Sagrada Família

El llegat

Darrere del genial arquitecte català hi ha molt per descobrir. Un arquitecte i dissenyador de somnis fets realitat, un mestre de la llum i el color, un innovador de la tradició, un científic ocult, un urbanista social, un home fidel a les seves arrels i les seves creences, un artista d’avantguarda, un precursor del futur…

L’exposició mostra detalls de moltes de les obres més reconegudes universalment del genial mestre, com ara la Colònia Güell, el Park Güell o la Sagrada Família, així com del seu original mètode de treball i, fins i tot, les singulars maquetes a través de les quals concebia les seves obres. A les famoses maquetes polifuniculars, Gaudí plasmava la seva genial visió tridimensional de les idees i després ho traslladava als seus edificis, considerats avui obres mestres de l’arquitectura mundial. Aquest original invent ha comportat nous descobriments en els àmbits de les formes i les estructures arquitectòniques. Tot basat sempre en l’anàlisi de la natura i el seu genial domini de la geometria de l’espai.

Al final del recorregut trobem els singulars homenatges que van fer al geni català artistes de la talla de Salvador Dalí o Josep Maria Subirachs. També veurem com els grans arquitectes dels segles XX i XXI han admirat Gaudí i han considerat que els seus mètodes continuen sent revolucionaris: noms com Le Corbusier, Félix Candela, KenjiImai, Oscar Niemeyer, Frei Otto, Frank Ghery, ArataIsozaki, Enric Miralles, NormanFoster, ZahaHadid, Jean Nouvel, ToyoIto, Shigeru Ban…

La nova arquitectura de Gaudí va obrir camins inexplorats, traces dels quals s’albiren en les obres d’aquests notables arquitectes, imprimint cadascun dels quals, però, el seu segell original. I és que com el mateix Gaudí diu: “La creació continua i el Creador es val de les seves criatures. Els qui cerquen les lleis de la natura per conformar-hi noves obres collaboren amb el Creador. Els mers copistes no hi col·laboren. Per això, l’originalitat consisteix a tornar a l’origen.”

Tot l’itinerari expositiu va acompanyat d’una completa audioguia (traduïda a 4 idiomes) que ha estat elaborada amb molta cura i que permet al visitant aprofundir encara més en tot el món i particularitats que varen configurar la rica i polifacètica personalitat d’Antoni Gaudí. Així l’experiència encara es fa més única i especial.

En definitiva, Passejant amb Gaudí posa en valor un dels grans arquitectes i creadors del nostre patrimoni, garantint la promoció i difusió de la vida i l’obra de Gaudí. Això s’intenta aconseguir d’una manera amena i interactiva, sempre gràcies a la tecnologia de The Gaudí Exhibition Center.

El projecte té un finançament 100% privat i és fruit d’un acord entre Gaudí Barcelona Projects i el Museu Diocesà de Barcelona i compta amb el suport de Samsung com a soci tecnològic per a la implementació de l’exposició Passejant amb Gaudí.

Els Promotors

El Museu Diocesà de Barcelona es va inaugurar l’any 1916. Actualment custodia una extensa collecció d’obres d’art sacre i d’història de Barcelona i de Catalunya que van des de l’època romana fins als nostres dies.

Gaudí Barcelona Projects té com objectiu la promoció i difusió de la vida i obra d’Antoni Gaudí. Exerceix la seva activitat per tot el món a través de l’organització de congressos i exposicions, i actualment amb la creació i desenvolupament del nou The Gaudí Exhibition Center.

L’acord de Gaudí Barcelona Projects amb del Museu Diocesà de Barcelona permet crear l’únic espai dedicat a la difusió i coneixement científics d’Antoni Gaudí.

Assessor científic
The Gaudí Research Institute reuneix a reconeguts investigadors i estudiosos de la vida i obra de l’arquitecte Antoni Gaudí. La seva tasca va des de l’estudi i anàlisi de documents i obres originals, fins a la difusió dels seus mètodes revolucionaris de treball plenament en vigor en l’actualitat.

Disposa d’un extens i ric fons documental i bibliogràfic dedicat a Gaudí, així com objectes i obres moltes d’elles fins ara desconegudes. Tot això permet dotar al nou projecte de Gaudí Barcelona Projects en el Museu Diocesà de Barcelona d’obres originals de l’arquitecte i d’un acurat assessorament científic de caire internacional, posant a l’abast del públic les noves recerques que sobre Gaudí es fan al món.

Samsung, col·laborador tecnològic

Com col·laborador i assessor tecnològic del nou The Gaudí Exhibition Center, Samsung aporta a aquest nou espai l’última tecnologia LFD per a gran format i solucions de vídeowall, a més de col·laborar en el desenvolupament de continguts exclusius.

Els usuaris del museu podran així viure innovadores experiències en l’àmbit de la realitat virtual, gràcies a Samsung Gear VR, o gaudir de la realitat augmentada i dels continguts interactius per complementar la visita, gràcies a l’app amb guia multimèdia instal·lada a les tablets de Samsung. *Les ulleres de realitat virtual estaran disponibles per a la inauguració.

Aquesta col·laboració s’emmarca en l’aposta de Samsung pel sector cultural a Espanya, reforçant amb la tecnologia més innovadora el llegat de creativitat i sostenibilitat d’Antoni Gaudí.

Sobre Samsung Electronics
Samsung Electronics Co. Ltd., inspira al món i dona forma al futur amb idees i tecnologies transformadores, redefinint el món dels televisors, smartphones, dispositius portàtils, tablets, càmeres, aparells digitals, impressores, equips mèdics, sistemes de xarxes, semiconductors i les solucions LED. També som líders en el camp de la Internet de les coses o en iniciatives com Smart Home i Digital Health. Samsung compta amb 319.000 treballadors a 84 països amb unes vendes anuals de 196 mil milions de dólars. Per a més informació: www.samsung.com i visitar el nostre blog oficial a: global.samsungtomorrow.com.

 

 

PASSEJANT AMB GAUDÍ

Museu Diocesà de Barcelona

The Gaudí ExhibitionCenter

Pla de la Seu, 7. 08002 Barcelona

INAUGURACIÓ: 21 setembre 2015, 19 h

Horaris:

HIVERN (1 de novembre – 31 de març)

De dilluns a diumenges i festius, de 10 a 18 h

ESTIU (1 d’abril – 31 d’octubre)

De dilluns a diumenges i festius, de 10 a 20 h

Preus: de 7,5 € a 15 €

Consulteu descomptes al web del museu.

Metro: Jaume I (L4), Liceu(L3)
Bus: línies45, V15, V18

 

MÉS INFORMACIÓ A:

www.gaudiexhibitioncenter.com
info@gaudiexhibitioncenter.com