OCTUBRE al Mercat de les Flors

 

OCTUBRE 

 

al Mercat de les Flors

 

 MARIA-PAGES-790x4901

 

 

 

 

 

 

 

Del 7 al 9 d’octubre                             

 

TAO DANCER THEATER 

4 i 5

 

Des de la seva fundació el 2008, TAO Dance Theater ha revolucionat el panorama de la dansa a la Xina. Creada i dirigida per Tao Ye el 2008, la companyia ha actuat en els més importants teatres i festivals d’arreu del món.

 

Presentem dues obres numerades d’una llarga sèrie en la qual el coreògraf Tao Ye segueix els seus experiments minimalistes: l’exploració del cos humà com a element visual desproveït de narració o de representació.

 

A la peça 4, quatre persones naveguen tant espais interns com externs en constant moviment sincronitzat. A 4, els cossos semblen buscar-se els uns als altres mentre estan sent separats per una força invisible però consistent. A 5, contràriament, una força invisible manté els cossos junts en una massa indistingible, calidoscòpica. Ambdues peces estan acompanyades per la música del compositor indie – folk-rock xinès, Xiao He.

 

Després d’haver col·laborat amb artistes xinesos principals de teatre, música, cinema, arts visuals i instal·lació, TAO ha treballat arreu del món, des del Lincoln Center de Nova York fins l’Òpera de Sydney, i du a terme una funció continua en l’ensenyament de la dansa a la Xina. Des de 2012 és artista emergent associat del Sadler’s Wells, referent de la dansa a Londres.

Coreografía Tao Ye / Música Xiao He / Disseny llums Ma Yue, Tao Ye / Vestuari Tao Ye, Li Min /

Sponsor Gdansk Festival, Polònia / Estrena Gdansk Festival, Polònia 2012

 

5

Coreografia Tao Ye / Música Xiao He / Disseny llums Ma Yue, Tao Ye / Vestuari Tao Ye, Duan Ni,

Li Min / Estrena Julidans Festival, Àmsterdam 2013

 

Amb el suport Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia

 

Horari 20 h (dg 18 h) / Sala MAC / Preu 22 € 

 

ACTIVITATS PARAL·LELES

Mitja Hora Abans 8 d’octubre

 

 

             

 

Del 14 al 16 d’octubre

 

FERRAN CARVAJAL

Not a moment too soon

 

Al llarg d’una gira a Austràlia en l’hivern del 2001, davant del mirall del seu camerino, Merce Cunningham diu: «not a moment too soon», mentre es grava a si mateix amb la seva càmera de vídeo. Merce té 79 anys en aquell moment. 

 

Not a moment too soon (No és massa aviat) és una peça de teatre-dansa multidisciplinària sobre un viatge compartit: els 15 anys finals de la vida de Merce Cunningham,  acompanyat amb dedicació per Trevor Carlson, el seu Director Executiu i amic. Un acte d’introspecció en la memòria d’en Trevor que vol proposar-nos una mirada íntima i subjectiva envers els darrers dies d’un mestre.

 

Ferran Carvajal és un artista multidisciplinari que treballa com a director, coreògraf i intèrpret. Ha desenvolupat el seu treball tant en teatre, dansa, òpera, cinema i televisió produint més de 50 treballs tant escènics com audiovisuals. El seu interès resideix en la investigació de llenguatges per abordar els límits entre disciplines. És cofundador de la companyia Thorus Arts al costat de Trevor Carlson.

 

Trevor Carlson és agent cultural i productor. Durant més de vint anys ha guiat a nombrosos artistes amb el seva mirada visionaria. Va treballar quinze anys per a la Merce Cunningham Dance Company, creant nous contextos per al desenvolupament de la companyia i projectes pioners com el tancament de la mateixa amb el Legacy Plan. Ha comissariat i col·laborat amb artistes com Robert Rauschenberg, Radiohead, Mikhail Baryshnikov i Tacita Dean entre d’altres.

 

Direcció i coreografia Ferran Carvajal / Intèrpret Trevor Carlson / Dramatúrgia Albert Tola / Text

Trevor Carlson, Albert Tola / Creació vídeo Miquel Àngel Raió / Tècnic sistema vídeo Tomeu Fiol

/ Espai escènic Max Glaenzel / Compositor Jaume Manresa 

Coproducció Mercat de les Flors, Thorus / Comissaris Katherine Hayes, Mary Rice / Amb el suport

Nancy Dalva, Molly Davies, Judith Pisar, Pamela Schaeffer,  Holly Sidford / Amb la col·laboració

Graner fàbrica de creació, La Caldera / Agraïments especials Brummell Hotel, Kathleen Fluegal, Laura

Kuhn, Arnie Apostol

 

Els vídeos de Merce Cunningham pertanyen a una col·lecció privada a Nova York i han estat generosament cedits sense restricció Fotografies Mark Seliger i Thorus Arts

 

Horari 20 h (dg 18 h) / Sala MAC / Preu 16 €

 

ACTIVITATS PARAL·LELES

Mitja Hora Abans 15 d’octubre

Conversa després funció amb Trevor Carlson 14 octubre

                 

 

Del 21 al 23 d’octubre

 

JUAN CARLOS LÉRIDA

Al baile

 

Juan Carlos Lérida finalitza amb el ball la seva trilogia Los cuerpos del flamenco, després d’haver transitat, a Al toque i Al cante, per la corporeïtat flamenca del guitarrista i del cantaor.

 

A Al baile, Lérida fa del seu propi cos, empeltat en altres cossos aliens al flamenc, un camp d’investigació, afanyant-se en robar, com un cercador de metalls preciosos, el ball en cada un dels seus òrgans. Fernando LR Parra.

 

Ballarí, coreògraf i pedagog del flamenc. Premi extraordinari 2007 de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des l’any 2002 és professor de Flamenc, Dansa Contemporània i

Composició de l’Institut del Teatre. Ha dirigit juntament a creadors com Joaquín Cortés o Belén Maya –i també en solitari- diversos espectacles. Ha estat comissari del cicle Flamenc Empíric del Mercat de les Flors. La seva obra coreogràfica El Arte de la Guerra, estrenada en el Festival de Flamenc de Berlín 2006,    el fa ser reconegut com un dels representants actuals del flamenc d’avantguarda. 

 

Direcció i coreografia Juan Carlos Lérida / Intèrprets Juan Carlos Lérida, Gilles Viander, David Climent / Dramatúrgia Roberto Romei 

Coproducció Mercat de Les Flors, Ass. Flamenco Empírico,  TanzHaus NWR (Düsseldorf) / Amb la col·laboració Departament de Cultura Generalitat Catalunya, Graner  fàbrica de creació, Fundarte (Miami), L’Estruch de Sabadell, Nou Espiral de Girona 

 

Horari 20 h (dg 18 h) / Sala MAC / Preu 16 €

 

 

 

Del 24 al 26 d’octubre

 

SOL PICÓ CIA DE DANSA

La piel del huevo te lo da

 

Un espectáculo en el que tres artistas, Sol Picó, Candela Peña y La Shica, de tres disciplinas diferentes como son la danza, la interpretación y la música, hablan de la mujer en esta sociedad, desde una visión muy particular, irónica y humorística a veces, otras veces cruda. Y lo hacen a través del flamenco, lenguaje en el que ninguna de les tres son expertas. Un juego a tres bandas, acompañadas de dos músicos, entre el despropósito, la reflexión y el divertimento, nacido de una invitación del Ciutat Flamenco 2014.

 

Sol Picó, bailarina y coreógrafa, creó su compañía en 1993, realizando numerosos espectáculos que le han valido el reconocimiento nacional e internacional. Candela Peña es una de las actrices más personales de nuestro cine y se estrena en el teatro con esta aventura. La Shica hace suya la música española de manera única. Tres grandes mujeres en un mismo escenario.

 

Dirección Sol Picó / Intérpretes Candela Peña, La Shica, Sol Picó / Músicos Bernat Guardia, Dani Tejedor / Fotografía Maud Sophie Andrieux / Producción, Manager Pia Mazuela  

Producción Sol Picó Cia de Dansa / Con la colaboración Mercat de les Flors, Festival Ciutat Flamenco

2014

 

Horari 20 h / Sala PB / Preu 16 €

 

 

Del 29 d’octubre al 6 de novembre

MARÍA PAGÉS

Óyeme con los ojos

 

Aquest solo de María Pagés pren el títol d’un poema de Sor Juana Inés de la Cruz que conta la vida i inquietuds d’una dona que té com a vocació i professió el ball. Acompanyada de 6 músics, la peça és un compendi de paraula, ritme, cante i melodia, de zapateado i percussió, d’humor i d’ironia, amb una protagonista propera i humana.

 

La bailaora i creadora María Pagés ha desenvolupat un llenguatge molt propi que li ha reportat grans èxits i col·laboracions amb artistes de la talla de Mikhaïl Baríxnikov i Sidi Larbi Cherkaoui, aquest últim amb l’aclamat Dunas. Ha treballat també amb el

Nobel  José Saramago Pagés, que va començar la seva carrera amb el mestre Antonio Gades, va crear la seva pròpia companyia l’any 1990, amb la qual ha creat nombroses peces que l’han dut a rebre importants reconeixements. 

 

Direcció, coreografia i disseny vestuari María Pagés / Dramatúrgia El Arbi El Harti / Lletres Ibn

Arabi, Ben Sahl, Belén Reyes, Antonio Machado, El Arbi El Harti, Fray Luis de León, José

Agustín Goytisolo / Música Rubén Levaniegos, María Pagés, popular 

Producció María Pagés Compañía / Coproducció Temporada Alta 2014 / El Canal

 

MARÍA PAGÉS COMPAÑÍA

Directora María Pagés / Director adjunt El Arbi El Harti /  Coordinadora general i distribució Beatriz de Torres / Coordinadora tècnica Beatriz Anievas / Producció Vanesa Arévalo / Coordinador assajos José Barrios / Administració Marián García / Social media Marta Andreu

 

Horari 20 h (dg 18 h) / Preu 16 € / Sala MAC

 

ACTIVITATS PARAL·LELES

Conversa després de la funció 4 novembre Mitja Hora Abans 5 novembre