OJOS VERDES / Marc Vilavella (del 12 de desembre al 12 de gener) Sala Joan Brossa

ojos4_196

OJOS VERDES / Marc Vilavella

Miguel de Molina in memoriam

Sala

Joan Brossa

Dates

Del 12 de desembre al 12 de gener de 2013

Sinopsi

Ojos verdes és un viatge musical per la crònica d’Espanya a partir de la biografia de Miguel de Molina. Aquell que en el seu dia va donar a conèixer cançons tan memorables com “La bién pagá”, “Ojos verdes” o “El día que nací yo”…, i que va haver de pagar un preu molt alt per exigir-se a sí mateix viure amb autenticitat. “Miguel de Molina, aquell que va marxar!”. La Piquer es va quedar amb les seves cançons, i nosaltres el vam oblidar.

Ojos verdes vol recuperar la memòria d’aquella Espanya que Camus definia com el país “on els homes van aprendre que és possible tenir raó i, així i tot, patir la derrota; que la força pot vèncer a l’esperit, i que hi ha moments en que el coratge no té recompensa”.

Ojos verdes és un viatge per la copla, la fiesta gitana, el cafetín árabe, Lorca, el sentío, el coraje, el duende, el quejío, la guerra, la llibertat, la gana, els artistes, els exiliats, els rojos, els nacionals, la ràdio…

Ojos verdes reivindica la cançó popular espanyola com una part de la nostra essència: és un tipus de música que es relaciona injustament amb el franquisme i que, per tant, tothom intenta esborrar de la memòria col·lectiva. No obstant, la copla neix a la República i connecta directament amb les nostres arrels més pures, més populars i més autèntiques.

Ojos verdes és un crit contra la ignorància i el rebuig sistemàtic. Deia Diderot que “La ignorància està menys lluny de la veritat que el prejudici”. Precisament aquest és el gran tema d’OjosVerdes: el prejudici. Els prejudicis. Aquests van ser sempre la base de la biografia personal i artística de Miguel de Molina, la seva història. Una història vigent, en tant que el món encara està impregnat d’absurds prejudicis cap a les llibertats individuals i col·lectives.

Ojos Verdes s’acomiada

Després de 7 anys, Ojos Verdes s’acomiada dels escenaris en la seva última temporada de funcions havent aconseguit un gran èxit de crítica i públic.

Programat a Barcelona quatre temporades: 2007-2008 i 2008-2009 al Brossa Espai Escènic, 2012-2013 i 2013-2014 a La Seca Espai Brossa.

La temporada 2011-2012 l’espectacle es programa a Madrid al teatre públic Teatro Fernán Gómez amb les localitats exhaurides tres setmanes abans d’acabar les funcions.

Ha obtingut dos premis als Premios de Teatro Musical 2010 en les categories de Millor Actor de Musical i Millor Actor de Repartiment així com tres nominacions com a Millor Musical, Millor Director de Musical i Millor Director d’Escena. També aconsegueix dues nominacions als Premis Butaca 2008 com a Millor Actor de Musical i Millor Musical.

Fitxa artística

Actors Marc Vilavella, Gracia Fernández, Nacho Melús i Anaïs López

Piano Gerard Alonso

Direcció musical Marc Sambola

Dramatúrgia i Direcció Marc Vilavella

Veu en off Quim Dalmau

Coreografia Roberto Miguel

Escenografia i vestuari Mercè Salom

Il·luminació Sergi Cervera

Muntatge Llums Josep Sánchez-Rico

Fotografia cartell Clara Bes

Coreografia flamenc Marta Allué /Nacho Melús

Tècnica de titelles David Beltran

Construcció teatret titelles Eloi Linuesa

Estilisme Noemí Retuerto

Ajudant de direcció Gracia Fernández

Producció executiva Miquel Agell

Producció La Barni Teatre / Lazzigags Produccions

Horaris i preus

Setmana del 12 al 15 de desembre

De dilluns a dissabte a les 21 h

Diumenges a les 19 h

Setmanes del 18 al 22 de desembre

Del 25 al 29 de desembre

De l’1 al 5 de gener

Dimecres i dijous a les 21 h

Divendres i dissabte a les 22 h

Diumenges a les 20 h

(El dijous 19 de desembre la funció serà a les 22 h)

Setmana del 8 al 12 de gener

De dilluns a dissabte a les 21 h

Diumenges a les 19 h

Preu: 18 €. Dimecres dia de l’espectador: 14 €