MúsicaTeatro

BORIS EIFMAN PRESENTA PER PRIMER COP AL LICEU LA SEVA OBRA MESTRA ‘ANNA KARENINA’ del 20 al 23 de desembre

BORIS EIFMAN PRESENTA PER PRIMER COP AL LICEU LA SEVA OBRA MESTRA ‘ANNA KARENINA’

 

La companyia de ballet de Sant Petersburg farà 5 úniques funcions d’aquest emocionant drama de la dansa basat en el clàssic de Lev Tolstoi

Eifman Ballet of St Petersburg

 

 

 

 

 

 

La música de Txaikovski serà interpretada per l’Orquestra Simfònica del Liceu sota la batuta del mestre sud-africà Conrad van Alphen

 

 Anna Karenina - photo by Valentin Baranovsky

L’Eifman Ballet debuta al Gran Teatre del Liceu del 20 al 23 de desembre amb un dels drames més emocionants de la dansa i basat en el clàssic de Lev Tolstoi Anna Karenina. Considerada l’obra mestra de Boris Eifman, aquesta peça amb música de Piotr Ílitx Txaikovski serà interpretada en directe per l’Orquestra Simfònica del Liceu i dirigida per Conrad van Alphen.

 

 

La primera representació del ballet va ser l’any 2005 i va confirmar una vegada més la reputació de Boris Eifman com el coreògraf més destacat del seu país. Des d’aleshores ha omplert els teatres de tot Europa i Amèrica recollint bones crítiques i l’aplaudiment del públic, i esdevenint un dels més estimulants ballets contemporanis d’arrels eminentment clàssiques, gràcies a la sàvia interacció entre coreografia i música. Una selecció musical que inclou una gran varietat d’obres de Txaikovski com La Serenata per corda en Do Major, les Suites núm, 1 i 3, Souvenir d’un Lien Cher, la Simfonia núm. 6 i núm. 2, Hamlet i Romeu i Julieta entre moltes d’altres.

Anna Karenina - photo by Hana Kudryashova_4

 

 

 

 

 

36 ballarins duran a escena aquesta història que gira entorn el triangle amorós format per Anna-Karenin-Vronski i que ens acosta a les vicissituds d’una dona absorbida i destrossada per la passió, disposada a sacrificar-ho tot. En paraules del propi Eifman, el drama d’aquesta dona renascuda s’expressa mitjançant la plasticitat del cos en una peça que parla del present i no del passat, de les emocions actuals i dels clars paral·lelismes amb la realitat contemporània.

 

Ballet Eifman de Sant Petersburg

Actualment Boris Eifman és un dels coreògrafs vius de més sòlida trajectòria d’entre els creadors russos, amb més de 40 títols al llarg de la seva trajectòria. Va crear la seva companyia l’any 1977 a Sant Petersburg, concebuda i desenvolupada com un laboratori experimental. Les seves primeres actuacions van generar reaccions entusiastes per part del públic, i certes reserves per part dels defensors del ballet tradicional que no van mostrar-se oberts en acceptar l’autoritat de l’aleshores jove coreògraf. A la fi dels anys 70 i principis dels 80, Eifman crea el seu propi repertori. Així el coreògraf i la seva companyia exploren nous gèneres. En aquest sentit, Eifman crea actuacions amb una característica que la defineix: patrons coreogràfics sorprenentment nítids, destinats a expressar les passions ardents dels rols principals dels ballets. La companyia, formada per ballarins guanyadors de concursos i premis atorgats, entre d’altres, pel Govern de Rússia, es distingeix per la seva brillant tècnica, la seva dedicació única i la seva gran intel·ligència en l’escenari.