Otello En versió concert Gioachino Rossini (3 i 6 de febrer de 2016) Gran Teatre del Liceu

Otello_Rossini_presentacio
Otello En versió concert Gioachino Rossini

3 i 6 de febrer de 2016

Venècia. Otello torna triomfant de la batalla amb els turcs. L’enveja de Jago i Rodrigo, que vol a Desdèmona, promesa d’Otello, els fa ordir un pla usant una carta d’amor que ella dirigia a Otello sense anomenar-lo, i que han interceptat. Al veure la carta, Otello embogeix de gelosia i la mata, abans d’adonar-se que ha estat enganyat.
L’òpera de Rossini s’aparta de la trama original de Shakespeare, situant-se a Venècia i reduint de forma important la càrrega dramàtica de Jago.
És una obra molt diferent de l’Otello de Verdi i és un luxe poder tenir les dues a Barcelona la mateixa temporada.

 

Otello

Dramma per música en tres actes. Llibret de Francesco Maria Berio di Salsi, basat en el drama Othello de William Shakespeare. Estrena el 04/12/1816 al Teatro del Fondo de Nàpols. Estrena a España el 1827, al Teatre de la Santa Creu de Barcelona. Estrena al Liceu el 10/06/1848. Darrera representació 24/01/1877. Total representacions al Liceu: 29.

 

Direcció musical
Christopher Franklin

Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu

Directora del Cor
Conxita Garcia

REPARTIMENT
Otello Gregory Kunde  
Desdemona Jessica Pratt**  
Rodrigo Dmitry Korchak  
Jago Yijie Shi  
Emilia Lidia Vinyes-Curtis*  
Elmiro Mirco Palazzi  
Dogo Josep Fadó  
Gondoliero Beñat Egiarte  
Lucio José Luis Moreno  

* La mezzosoprano Lidia Vinyes-Curtis interpretarà el rol d’Emilia al repartiment d’Otello, de Rossini, al Gran Teatre del Liceu en substitució de Josè Maria Lo Monaco, que s’ha vist obligada a cancel·lar per motius personals.

** La soprano Jessica Pratt interpretarà el rol de Desdemona al repartiment d’Otello, de Rossini, al Gran Teatre del Liceu en substitució de Julia Lezhneva.