Per Sant Joan Barcelona s’omple de revetlles i fogueres

Per Sant Joan Barcelona s’omple de revetlles i fogueres

petard-i-foguera

 

 

 

 

 

 

La revetlla de Sant Joan és una de les festes populars més arrelades als Països Catalans. Foc, música, ball i coca… en són els elements protagonistes. A Barcelona, un munt d’entitats organitzen revetlles populars per carrers i places, amb orquestres, ball i, en alguns casos, amb fogueres.

Les fogueres a les places i a les cruïlles són l’element més vistent i destacat de la revetlla de Sant Joan a la ciutat. Després d’un cert període de recessió, el nombre de fogueres hi ha anat creixent cada any. Una altra particularitat de les fogueres barcelonines és que son construïdes per veïns i entitats que van a cercar trastos vells per cremar. Temps enrere les colles d’infants i joves competien per aquest combustible i, si calia, l’afanaven a la foguera veïna per poder bastir la més grossa.

Enguany a Barcelona s’encendran més d’una vintena de fogueres per tota la ciutat, gairebé totes amb el foc de la Flama del Canigó. La majoria també aniran acompanyades de revetlla, i n’hi haurà per a tots els gustos: amb espectacle pirotècnic de diables a la Barceloneta, a la Rambla del Poblenou o la de la Marina, que és una de les més antigues de la ciutat. També hi ha dos indrets que s’estrenen: el Poble Espanyol i la concorreguda plaça del Sol, de la vila de Gràcia.