Per segon any consecutiu, el Cor Vivaldi interpretarà els “Pastorets” d’Albert Guinovart dins la programació de Nadal del Gran Teatre del Liceu

Per segon any consecutiu, el Cor Vivaldi interpretarà els “Pastorets” d’Albert Guinovart dins la programació de Nadal del Gran Teatre del Liceu

 

 

pastorets_cat

 

 

 

 El proper diumenge 20 de desembre a les 11.00 hores i 27 de desembre a les 12.00 hores, el Cor Vivaldi – Petits Cantors de Catalunya i l’Orquestra Simfònica del Liceu interpretaran Els Pastorets, Cantata de Nadal composta per Albert Guinovart i amb text de Jordi Galceran que van unir el seu talent en un espectacle molt apropiat per al públic familiar. El Cor Vivaldi va estrenar aquesta obra l’any 2006 amb gran èxit de públic i ha esdevingut un clàssic nadalenc d’aquesta formació. Tanmateix, la Cantata que es podrà veure aquests dos dies al Liceu, serà la versió simfònica que es va fer expressament l’any passat.

 

Aquest any com a novetat de la producció de Els Pastorets, Cantata de Nadal, l’orquestra estarà al darrera de l’escenari amb el Cor davant, potenciant la visibilitat del cor i dotar de més espai a les intervencions solístiques. Albert Guinovart, que interpreta la lluïda però al mateix temps difícil part de solista, estarà ubicat al centre de l’orquestra. Així mateix, com a novetat especial, una de les cantaires del Cor Vivaldi, interpretarà 3 dels 7 pecats capitals i farà el canvi de vestuari que requereixen els tres papers en el mateix escenari, emulant « Leopoldo Fregoli ».

 

Com l’any passat, l’Orquestra del Liceu i el Cor Vivaldi estaran dirigits per Òscar Boada, director titular de la formació infantil i la narració de la Cantata anirà a càrrec de la narradora i artista multidiscilplinar, Elisabet Egea.

 

L’espectacle, cantat en català, estarà també sobretitulat al castellà. El preu de les entrades són populars, entre 10 i 18 €, i es poden adquirir a taquilles del Liceu i al seu web : www.liceubarcelona.cat.

  

Sobre el Cor Vivaldi–Petits Cantors de Catalunya –  Creu de Sant Jordi 2013 de la Generalitat de Catalunya

Parlar del Cor Vivaldi – Petits Cantors de Catalunya, cor fundat per Òscar Boada a l´Escola IPSI de Barcelona l’any 1989, és parlar, com en tantes altres ocasions, d’una visió artístico-pedagògica que neix en un determinat ambient que no sols permet la seva gestació i el seu creixement sinó que el potencia i l’ajuda a fer-se gran. És, potser, per això, que a tot el país no hi ha un altre cor de les seves característiques que pugui mostrar un full de serveis tan brillant com el Cor Vivaldi.

 

Al llarg dels seus vint-i-sis anys d’història, el Cor ha enregistrat nombrosos Cds i Dvds, ha cultivat tots els tipus de música existents, ha aconseguit els premis més importants del panorama coral internacional i ha actuat a les sales més emblemàtiques d´Europa.

 

Pioner en la interpretació d’òperes infantils (des del 1990) col·labora habitualment amb el Gran Teatre del Liceu i amb l’OBC. A més d’haver enregistrat les bandes sonores de pel·lícules d’Almodóvar, Balagueró, Llompart i Aibar, des del 2004, comissiona compositors del país i de fora per tal d’incrementar el repertori per a veus blanques.

 

Ha efectuat gires arreu d´Europa, Argentina i Estats Units i, des de l’any 2001 té un cicle propi de concerts (Les Quatre Estacions del Cor Vivaldi) que actualment té la seva seu a l´Auditori Axa de Barcelona, on presenta tota classe de repertoris dins el marc de concerts summament dinàmics oberts a tots els públics.

 

Òscar Boada

 

Licentiate of the Royal Schools of Music en direcció coral, és director de música de l´Escola IPSI i el fundador i director del Cor Vivaldi.

 

Malgrat que va assistir a cursos de direcció amb noms tan importants com Manel Cabero o Àngel Recasens, el seu aprenentatge com a director coral va sorgir de l’observació directa del treball dels mestres Simon Johnson i Jordi Casas, amb qui va tenir l’oportunitat de treballar com a pianista de l’Orfeó Català durant tretze anys.

 

Menció especial Premi Ciutat de Barcelona 1999, va obtenir el Premi Reus de Composició per a veus infantils, va ser premiat al Concorso Internazionale Marielle Ventre i és sovint sol·licitat a concursos internacionals (Tours, Cantonigròs, Calella, Torrevieja, Ejea de los Caballeros, etc…).

Amb el Cor Vivaldi ha fet gires per diversos països d´Europa així com per Argentina i Estats Units, sempre amb gran èxit de crítica i públic.

 

 

Albert Guinovart

 

Format musicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, va marxar a Londres per estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio, de qui va ser assistent. La seva activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència, interpretació pianística i enregistraments.

 

Com a pianista, ha tocat amb orquestres com l’OBC, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Philarmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de Toulouse, Israel Chamber Orchestra o Franz Liszt de Budapest. Ha estat dirigit per Christopher Hogwood, Lawrence Foster, Franz Paul Decker, Edmon Colomer, Josep Pons i Salvador Mas entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Ainhoa Arteta, Juan Diego Flórez o Nacho Duato.

 

En els seus recitals com a solista, combina les seves obres amb les del gran repertori romàntic i clàssic. Ha enregistrat diversos discos amb obres de Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Joaquín Rodrigo… Aquest 2014, ha sortit el seu últim enregistrament, per a Sony Internacional, que conté els seus dos primers concerts per a piano i orquestra amb The State Academy Symphonic Orchestra de Sant Petersburg dirigida per Vasily Petrenko, a més dels seus celebrats “Valsos poètics”.

 

Com a compositor, el seu catàleg inclou les òperes “Atzar” i “Alba eterna”, el ballet “Terra baixa”, música simfònica (entre d’altres, vuit concerts per a solista i orquestra) i una prolífica

producció cambrística. Les seves obres han estat dirigides per directors com Neville Marriner, Phillipe Entremont, Lawrence Foster, Gianandrea Noseda o Franz Paul Decker, i arranjaments seus, per directors com Plácido Domingo o Gustavo Dudamel. També és conegut pels musicals “Mar i cel” (premi Max a la millor composició 2006), “Flor de nit”, “Gaudí” i “La vampira del Raval” (premi Max a la millor composició 2012), entre d’altres i té dos Premis Butaca com a millor compositor.

 

Ha compost música per a pel·lícules, entre les que destaquen “El llarg hivern”, que va obtenir diversos premis i l’orquestració de l’oscaritzada banda sonora de “The Artist”. En el terreny audiovisual, ha compost la sintonia d’algunes sèries televisives de TV3, la música oficial dels Campionats Mundials de Natació 2003 i 2013 i la música per celebrar el Tricentenari.

Des de 2002, és professor d’orquestració i composició a l’ESMUC. És també membre acadèmic electe a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.

 

 

Elisabet Egea, narradora i artista multidiscilplinar

De la seva formació destaquen Jordi Sirena com a mestre de veu i Txiqui Berraondo com a mestre de teatre. Treballa com a locutora i cantant des de 1995. L’any 2002 obté la titulació superior de cant líric i debuta en el marc del Festival Lyrique a França. Es perfecciona amb Charles Miles, Viviana Salisi, Virginia Zeani, Stanislas Angelov i Bonaldo Giaiotti. La seva veu ha aparegut en contes infantils, dibuixos animats, documentals i publicitat per a la ràdio i la televisió. Paral·lelament  dirigeix l’Escola d’Arts Escèniques d’IPSI.

Des de l’any 2007 col·labora ocasionalment amb el Cor Vivaldi.