ActividadesExposiciones

Perico Pasto crearà el dibuix més gran de la història de Barcelona 28 d’octubre

Perico Pasto crearà el dibuix més gran de la història de Barcelona
 image005

El diumenge a la Sala Oval del Museu Nacional el públic podrà observar el procés de creació de l’obra i participar a través d’un taller.

L’artista Perico Pastor (Seu d’Urgell, 1953) crearà  el proper diumenge 28 d’octubre el dibuix més gran de la història de Barcelona amb motiu de la 9a. edició del Big Draw, la Festa del Dibuix de Barcelona, organitzada per l’ ICUB i en col·laboració amb l’equip del Museu Picasso de Barcelona.
En aquesta edició del festival, la primera en la qual participa el Museu Nacional d’ Art de Catalunya , 28 entitats de la ciutat organitzen 41 tallers  amb l’objectiu de fomentar la llibertat i la imaginació a través d’aquestes activitats dirigides per artistes.
Amb l’obra L’envelat, Pastor convertirà la Sala Oval del Museu Nacional en una enorme sala de ball amb figures dansant  pintades en tinta sobr700 m² de paper. El públic podrà veure de primera mà el seu procés de creació al llarg de la jornada i, a més, ajudar l’artista a posar música a aquest particular envelat dibuixant instruments en un taller a càrrec de l’artista Miquel Samaniego.
 
Els assistents tindran l’oportunitat de sumar-se a aquesta activitat en qualsevol moment del dia i durant tant de temps com ho desitgin.
 Es tracta d’un taller inclusiu, gratuït i obert a tot el públic. Aquesta activitat forma part de la Setmana Apropa Cultura, una xarxa que treballa per fer la cultura més accessible a les persones en situació de vulnerabilitat.
 
L’envelat estarà exposat a la Sala Oval fins al dia 5 de novembre.
Un mega GIF a partir del dibuix més senzill
Paral·lelament, els alumnes dels Tallers de Creació A2 de Belles Arts conduiran el taller Quick Draw, taller plantejat a partir de l’exposició Draw_Raw_Graphic Interchange Format 03_2018, que es podrà veure a l’Antigua Llibreria del Museu.
En aquesta activitat, el públic reinterpretarà obres exposades en unes taules de llum amb els seus dibuixos, amb la possibilitat de fer versions o realitzar un nou dibuix lliure i espontani. Aquestes creacions seran les peces que després composaran una animació  col·laborativa en format  GIF.
El taller continuarà actiu els dissabtes per la tarda fins al 24 de novembre, quan finalitza l’exposició.
Lloc: Sala Oval del Museu Nacional d’ Art de Catalunya
Data: 28 d’octubre
Horari: de 10 a 19 h.
Activitat gratuïta oberta a tot el públic