ActividadesActualidad

Poblenou Open Night pren els carrers per omplir-los d’art i creativitat 24 de novembre

Poblenou Open Night pren els carrers per omplir-los d’art i creativitat

 

46f8044b-083a-4426-9ab8-084423823139

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La nova edició compta amb una programació gratuïta i ininterrompuda de sis hores d’activitats al voltant de l’art i la
creativitat.

Més de 50 espais associats obriran un cop més les portes per compartir el seu treball amb el públic.

El ‘Makerspaces circuit’ i el ‘Windows Art Circuit’, dues de les claus per entendre les últimes tendències del districte.

El 24 de novembre de 19h a 01h arribarà la cinquena edició del Poblenou Open Night, l’esdeveniment organitzat per Poblenou Urban District. Una nit en què es connecten les últimes tendències de l’art i la creativitat en un barri que, amb el seu passat industrial i un present íntimament lligat a la cultura i la tecnologia, s’ha convertit en un referent de la ciutat.

L’esdeveniment comptarà amb sis hores ininterrompudes de programació, en què museus, teatres, galeries d’art, agències de publicitat, estudis d’artistes, creadors audiovisuals, centres de formació, espais gastronòmics, botigues i hotels obriran les portes amb activitats gratuïtes oferint l’oportunitat de conèixer de prop la comunitat creativa de Barcelona.

IMAGINE THE BARRIO, DANCE THE BARRIO, EAT THE BARRIO:
ELS SOCIS PRENEN CARRERS

La nova edició del Poblenou Open Night convidarà a tots els assistents a explorar el barri, mitjançant diferents rutes nocturnes on perdre’s i inspirar-se.
‘Imagine the barrio’ donant suport a l’art i les exposicions a museus i galeriesd’art; ‘Learn the barrio’ a les diferents escoles i espais d’investigació; ‘Design the barrio’ obrint les portes dels estudis de disseny i espais de creació; ‘Dance the barrio’ a les sales de concerts i espectacles; ‘Shop the barrio’ a la variada oferta comercial com un dels fets diferencials de la zona, ‘Dream the barrio’, els grans hostes del Poblenou, en hotels i hostals, i finalment ‘Eat the barrio’ recollint l’oferta culinària per a tots els foodies de la ciutat.

WINDOWS ART CIRCUIT:
ARTISTES EN ESPAIS NO CONVENCIONALS

El districte creatiu de Barcelona desplegarà un mapa artístic mutant a través dels seus espais. Una geografia creativa que s’apropiarà de l’espai públic i privat.
Vint artistes de totes les disciplines es trobaran en el Windows Art Circuit, un recorregut multidisciplinari que inclou pintura, multimèdia, fotografia, il·lustració, art urbà i instal·lacions. Un circuit en el qual els artistes exposaranles seves obres o faran intervencions en directe, en espais no convencionals.

 

MAKERSPACES CIRCUIT:
UN NOU MODEL DE CIUTAT

Poblenou és un barri que sempre ha mirat cap al futur: creadors; innovadors digitals; fabricants; petits artesans; dissenyadors i espais de recerca en matèria tecnològica, que treballen per transformar el sistema productiu, fomentant la producció local, col·laborativa i sostenible.
El circuit permetrà conèixer els diferents espais i persones que treballen per un nou model on ciutats i ciutadans produeixen i gestionen els seus recursos localment, es connecten i col·laboren amb xarxes globals.
La fabricació digital es barrejarà amb la tradicional, oferint demostracions de robòtica, impressió 3D, tall làser i fins a una experiència culinària en codi obert.

 

SOBRE POBLENOU URBAN DISTRICT

Poblenou Urban District és una associació fundada a principis de l’any 2012 que té com a objectiu promoure aquesta zona com en el Nou Districte de l’Art i la Creativitat de Barcelona. Des dels seus inicis, l’associació Poblenou Urban District ha treballat per establir el districte com a nou epicentre cultural i emprenedor dins de l’entramat urbà de Barcelona, seguint el model d’altres
ciutats com Wynwood Arts District a Miami, Meatpacking District a Nova York o l’Hackney Arts de Londres.

Poblenou Urban District organitza una sèrie d’esdeveniments i circuits anuals (sempre vinculats a la creació), amb l’objectiu principal de donar a conèixer el patrimoni creatiu, històric i cultural del Poblenou. A més, l’associació publica periòdicament un mapa-guia on es localitzen els espais que formen part d’aquest projecte.

 

Organitza: Poblenou Urban Disitrict

Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona

Patrocina:
San Miguel

Col·laboran:

IAAC FabLab
MTN Montana
La Plataforma
Codigo Sound
Life In The Woods
Nación Funk
Mano de Santo
Bakery Group
Nasty Garage
Servei Estació