ActividadesActualidadHoteles

Pol & Grace Hotel és ocupat per la residència de creació artística del grup Las Cosas per a deconstruir el concepte tradicional d’hotel Del 9 d’octubre al 19 de novembre, el grup Las Cosas celebrarà una nova residència de creació artística ocupant tot l’espai de Pol & Grace Hotel de Barcelona de la mà de The OverAquestes residències obertes al públic tenen l’objectiu de donar més valor a tot el procés creatiu, connectant a artistes de tot el teixit cultural de la ciutat i fent que els visitants se sentin part de la creació.

Un procés d’investigació que és un acte performatiu: formats on la informació es comparteix, sense un estat definit i adaptat als espais on es troba, incloent-hi tant el Pol & Grace Hotel com els seus voltants.


The Over és un centre cultural que anima als i les artistes a aventurar la seva defensa social creant experiències per convidar el públic a desafiar les convencions i crear noves narratives.Del 9 d’octubre al 19 de novembre el grup artístic Las Cosas, format per Glòria RosMauricio Sierra i Iver Zapata, envairà l’hotel Pol & Grace de Barcelona per a deconstruir el concepte tradicional d’hotel. La residència serà de llarga durada, oberta al públic i és organitzada per The Over, centre cultural liderat per la comissària independent Sara Catalán que busca que la presència de les i els artistes transformi radicalment qualsevol espai, donant més valor al procés creatiu i no només a l’obra acabada.

La residència a Pol & Grace sorgeix com una proposta després de diversos mesos de converses amb la comissària del projecte The Over, Sara Catalán, qui els hi va oferir un acompanyament i amb qui han coincidit en la voluntat d’apropar-se a les creacions com a processos vius. D’aquesta manera, aborden la residència com a un procés d’investigació que és en si un acte performatiu: un format on la informació es troba, es treballa, es comparteix i es registra alhora.

Durant els mesos d’octubre i novembre, Las Cosas desenvoluparan aquesta residència-investigació des d’un estat canviant, no definit i disposat a la pèrdua, exposant-se als efectes que sorgeixen amb el que transita als espais en els quals es troben, incloent-hi tots els espais de l’hotel Pol & Grace i els seus voltants, així com implicant a tothom que vulgui entrar a visitar-los i col·laborar de qualsevol manera en el procés de creació, inclús sense saber-ho.

El grup d’artistes estarà disposat durant tota la residència a què es puguin generar trobades específiques amb el públic com dinars compartits, passejades col·lectives o espais de conversa, així com manifestacions del propi hàbitat. El que succeeixi cada dia serà atzar, el que proposin els visitants, donant així resposta a tot el que qüestioni l’entorn. D’aquesta manera, es destruirà el concepte tradicional d’hotel per convertir l’espai en un lloc d’innovació i trobada espontània i sincera.

Las Cosas està format per Glòria Ros, ballarina i creadora que ha centrat la seva pràctica artística al voltant a la improvisació com a mètode de creació de peces de so i moviment; Mauricio Sierra, format en art dramàtic i estudis performatius, qui ha impulsat processos de creació on explora llenguatges contemporanis en espais no convencionals des del desig de profunditzar en el fet caminar com a pràctica estètica; i Iver Zapata, creador, ballarí i performer, amb interès a entremetre els cossos en teories queer i ecofeministes contemporànies per desvetllar els caràcters emocionals i afectius inscrits en elles i així, des de la creació, pensar mons més vivibles.

Las Cosas neix el mes d’octubre de 2022, moment en el qual es van trobar en una performance de llarga duració dintre de l’exposició de Maria José Arjona al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Una proposta que els va impulsar com a grup i els ha permès aprofundir en accions col·laboratives artístiques.


THE OVER

The Over és un centre cultural liderat per la comissària independent Sara Catalán que anima als i les artistes a aventurar la seva defensa social. A través d’un paraigua de plataformes i iniciatives, crea experiències per convidar el públic a reconsiderar les estructures formals, desafiar les convencions i crear conjuntament noves narratives que s’alineen amb els marcs socials i culturals vigents.

Amb seu a Barcelona a The Over Gallery (c/ Sant Pere Màrtir, 3), The Over també organitza tot el vessant artístic de Pol & Grace Hotel (c/ Guillermo Tell, 49): residències, xerrades, exposicions, concerts i presentacions. Ara es presenta la residència del grup Las Cosas.

Amb aquestes residències, The Over busca que la presència dels i les artistes transformi radicalment qualsevol espai i experiència de l’hotel, donant més valor a tot el procés creatiu i no només a l’obra final. D’aquesta manera, es connecta amb artistes del teixit cultural de la ciutat, adaptant-se a cada cas concret amb molta cura i amb un llarg procés de preparació que fa que es creï una experiència única per a cada projecte, fent que cada artista treballi i reflexioni de manera lliure i autèntica.

Durant les residències es dona l’oportunitat de poder col·laborar amb artistes locals, connectar amb el barri i generar diferents esdeveniments, exposicions, visites a altres estudis, xerrades, projeccions, participacions en festivals que tinguin lloc a l’agenda cultural de la ciutat i un llarg etcètera. Una manera de treballar completament flexible i oberta on les resolucions més importants sorgeixen mentre s’està vivint la residència, de manera imprevista i sorprenent, sense cap rigidesa o norma durant tota la investigació.
 

INFORMACIÓ PRÀCTICACalendari de residència:
Del 9 d’octubre al 19 de novembre de 10.30 a 14 h
Excepte els caps de setmana i els dies 12, 18, 19 i la setmana del 30 d’octubre.
Entrada lliure i gratuïta.

www.the-over.com
www.polgracehotel.es