“Pols de diamant” Sala Versus Glòries del 18 d’octubre al 12 de novembre

La estrena “Pols de diamant” una obra sobre les agressions homòfobes i la pressió mediàtica protagonitzada per Dafnis Balduz i Albert Salazar


L’obra de Pau Coya, basada en un cas real que va tenir lloc a Madrid l’any 2021, pretén treure a la superfície les contradiccions de l’ésser humà i posar sobre la taula temes incòmodes que conviden al debat


El proper DIMECRES 18 d’octubre la Sala Versus Glòries estrena la segona obra de la temporada 23/24, Pols de diamant, un text de Pau Coya amb el que es va proclamar guanyador del IX Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears d’enguany.

Els protagonistes de la història son Dafnis Balduz (Premi Butaca a Millor Actor per L’Oreneta) i Albert Salazar (Premi Max a Millor actor per A.K.A) que es posen per primer cop sota les ordres del director argentí Nelson Valente en aquesta nova producció d’APUNTA TEATRE.

Pau Coya es va basar en un cas real que va tenir lloc a Madrid l’any 2021, quan un jove de només vint anys denunciava una brutalíssima agressió homòfoba que va resultar ser mentida. Segons paraules del mateix autor a Pols de diamant “no es busca dignificar el protagonista, ni parlar clarament de víctimes i herois. Més bé, al contrari. Busca treure a la superfície les contradiccions de l’ésser humà. Com algú es veu abocat a mentir per tal d’intentar sobreviure a l’estigma. Algú que pren decisions reprotxables per tractar d’esquivar, sense èxit, la humiliació. Algú que, sense preveure-ho, es troba sotmès a la voràgine mediàtica i a la crueltat de l’opinió pública. Algú que, com els diamants, pot semblar indestructible però es pot esmicolar d’una sola martellada.”
L
a història, a camí entre la ficció i el que va succeir realment, pretén posar sobre la taula temes incòmodes i que conviden al debat, però sense caure en maniqueismes ni judicis de valor. 

Sinopsi
Quan en Dani denuncia haver estat víctima d’una brutal agressió LGTBIfòbica, la seva història torna viral a nivell nacional. Les xarxes bullen, ocupa portades de diari i tertúlies televisives, i fins i tot fa que els màxims dirigents polítics s’hi manifestin. No obstant, hi ha alguna cosa del seu testimoni que sembla no convèncer els investigadors del cas i, sobretot, l’opinió pública. S’ho ha inventat tot? I en cas de ser així, què li ha portat a fer-ho? Pot una presumpta denúncia falsa desacreditar el patiment de tot un col·lectiu? Estigma i linxament mediàtic van de la mà en aquesta peça basada en un cas real.

FITXA ARTÍSTICA
Autoria: Pau Coya
Direcció: Nelson Valente
Repartiment: Dafnis Balduz i Albert Salazar
Ajudantia de direcció: Elna Roca
Disseny d’escenografia i vestuari: Paula Font
Assessora de moviment: Bea Vergés

Disseny de llums: Dani Gener
Espai sonor: Roger Blasco
Fotografia: Sergi Panizo
Producció Apunta Teatre


L’obra es podrà veure del 18 d’octubre al 12 de novembre de dimecres a dissabte a les 20h i diumenge a les 18h.