PREESTRENA EXCLUSIVA AMB SCREENLY DIJOUS 12 DE NOVEMBRE ALS ARIBAU MULTICINES AMB LA PRESÈNCIA DE LA DIRECTORA

GAME OVER
LA PERSONIFICACIÓ KITSCH DE L’AMERICAN WAY OF LIFE

PREESTRENA EXCLUSIVA AMB SCREENLY DIJOUS 12 DE NOVEMBRE ALS ARIBAU MULTICINES AMB LA PRESÈNCIA DE LA DIRECTORA

GameOver_poster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A partir del dia 13 en cartellera als Balmes Multicines (Barcelona) i a sales de tota la xarxa
En Djalal és un jove amant de les armes i de tot el que té a veure amb els Estats Units i el món militar. Un dia decideix portar el seu somni fins a l’extrem: anar a combatre amb l’exèrcit espanyol a l’Afganistan. Però la guerra real no és tant emocionant com a les pel·lícules. Per acabar-ho d’adobar, quan finalment torna a casa, el que es troba no té res a veure amb el que va deixar: una família fortament colpejada per la crisi que es veu obligada a canviar el seu acomodat ritme de vida.

Ja des de petit, en Djalal ha tingut sempre el que ha volgut, encoixinat per una mare sobreprotectora i mimat amb tota classe de regals perun pare amb el qual no ha estat capaç de crear un vincle afectiu. Però quan ha arribat l’hora de madurar han començat els problemes. És bo educar un fill en una bombolla de benestar? Com han alimentat els regals constants de jocs de guerra la seva obsessió per les armes? Quin paper hi juga internet i les xarxes socials en la construcció d’una vida que poc té a veure amb la realitat?

“El que m’atreia ja des de petit eren les armes. Jugar a vaquers, les pistoles, disparar… És el que a mi m’agradava”. En Djalal estava obsessionat amb els jocs de guerra abans de començar a caminar. Criat com a fill únic d’una família catalana adinerada, els seus pares li van permetre tots els capricis. Tenia tot tipus d’armes de joguina per jugar a fer el soldat i, a mesura que creixia, els seus jocs s’anaven fent més i més sofisticats. Va començar a gravar-se a ell mateix recreant operacions militars, i pujant els vídeos a Youtube sota la identitat cibernètica de Lord_Sex, amb milers de seguidors.
Portant el límit la seva obsessió, en Djalal es va allistar a l’exèrcit espanyol per anar a lluitar a l’Afganistan el 2010. Amb la càmera acompanyant-lo a tot arreu, en Djalal ens permet ser espectadors privilegiats del despropòsit afganès; ell mateix es converteix en espectador de la seva persona. A la guerra real no hi ha tanta acció com a les pel·lícules i haver de disparar contra persones reals no és tan fàcil com fer-ho als videojocs.

En Djalal ha viscut sempre en un món fictici d’opulència: condueix un cotxe esportiu americà i té totes les rèpliques d’escopetes, pistoles i rifles de repetició imaginables. Fins i tot s’ha buscat una nòvia estilitzada a “l’americana” que li fa fotos mentre ell recrea les operacions de soldat. Però quan torna de l’Afganistan, desencantat amb l’experiència, es troba amb una realitat molt diferent a la que va deixar. El seu pare ha perdut la feina i ha de vendre la casa. La crisi econòmica ha colpejat la seva família i es veu obligat a vendre totes les seves relíquies militars que havia anat acumulant al llarg dels anys i que havien alimentat el seu alter ego virtual. Un procés difícil per un noi acostumat sempre a tenir a l’abast tots els seus desitjos.
La vida d’en Djalal és la còpia kitsch de l’american way of life. Però que passa quan la crisi econòmica apareix de la forma més crua? El joc s’ha acabat, és moment de despertar i madurar. La crisi ha canviat les coses, també les relacions familiars. El retorn a casa no sempre és fàcil, i encara menys quan has viscut aïllat del món real fins els 25 anys.
T

RAILER: https://www.youtube.com/watch?v=2fhC8sRyi00&feature=youtu.be

Game Over s’estrena comercialment el dia 13 als Balmes Mutlicines (Barcelona).

Dijous 12 de novembre, Alba Sotorra presentarà la prestrena als Aribau Multicines, amb la col·laboració de Screenly, la primera plataforma de projeccions a demanda de l’Estat espanyol:

https://screen.ly/evento/29/game-over-aribau-multicines/

:: FITXA TÈCNICA
Espanya, Alemanya (2015) 78 min. VO en català, castellà i persa
Direcció: Alba Sotorra
Guió: Isa Campo
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer
Muntatge: Cristóbal Fernández
So: Alejandro Fernández
Música: Michael Fakesch
Producció executiva: Carles Pastor, Marta Figueras, Dirk Manthey

:: PREMIS I FESTIVALS
Karlovy Vary International Film Festival – República Txeca, 2015.
DocsBarcelona. Premi Nou Talent – Espanya, 2015.
Documenta Madrid – Espanya, 2015.
Festival de Málaga – Espanya, 2015.

:: LA DIRECTORA
Alba Sotorra és una directora i videoartista establerta a Berlín. Els projectes més destacats de la seva filmografia són Unveiled Views (2008) i Qatar the Race (2011). Actualment està desenvolupant un projecte transmèdia sobre enginyeria climàtica i un documental sobre les maternitats subversives.

MÉS INFORMACIÓ A WWW.ELDOCUMENTALDELMES.COM