Presentació del llibre «Teatre i municipi a Catalunya» (11 de maig)

 

Presentació del llibre «Teatre i municipi a Catalunya»

teatre-municipi-redim-enc-w230-h160 

Dimecres 11 de maig, 12 hores

Sala d’Exposicions de l’Institut del Teatre

Taula rodona: La situació dels teatres municipals avui

 

Dins els actes del centenari de l’Institut del Teatre, el desembre de 2013 es van celebrar les Jornades de Teatre i Municipi que van reunir una representació diversa de noms de reconeguda trajectòria per repensar què són, com han de funcionar, quins serveis han d’oferir i quina funció tenen els teatres municipals. 

Les jornades van tractar tres temes principals: Programació i producció, Gestió i finançament i Funció social dels teatres, i cada part va comptar amb una conferència de presentació, seguida d’un debat amb diferents especialistes.  


Les conferències, ponències i reflexions expressades en aquelles jornades es recullen en el llibre Teatre i municipi a Catalunya, editat per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, que reuneix les intervencions de professionals com Xavier Albertí, Xavier Marcé, Xavier Antich, Jaume Antich, Jaume Colomer, Jaume Mascaró, José Luís Rivero, José María Alvarez de Lara, Xavier Castañer, Joan Oller, Salvador Sunyer, Tena Busquets, Manuel Delgado, José Sanchis Sinisterra o Ramon Simó, entre d’altres.

L’obra també inclou l’informe Els espais teatrals municipals a Catalunya. Una reflexió necessària d’Eduard Miralles, que ha estat l’encarregat de la recopilació i edició dels continguts del llibre.

Presentació amb taula rodona

Teatre i municipi a Catalunya serà presentat el dimecres, 11 de maig, a les 12h a la Sala d’Exposicions de l’Institut del Teatre, amb la presència de la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, el cap de l’Àrea de Difusió i Cooperació Artística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Toni Cabré, i la cap de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Mireia Sabaté.

La presentació comptarà amb una glossa de l’obra per part d’Eduard Miralles, i la part central de l’acte serà la conversa La situació dels teatres municipals avui, dos anys i mig després, amb el director d’Atrium de Viladecans, Jaume Antich, el gerent del Kursaal de Manresa, Jordi Basomba, i la directora del Teatre Principal d’Olot, Tena Busquets, moderats per la directora de la revista Entreacte, Carme Tierz. A més, s’ha convidat a la fila zero a representants de diferents equipaments escènics municipals per participar del debat.

Entrada lliure amb reserva prèvia a: comunicacio@institutdelteatre.cat