Primeres imatges de l’espot dels IX Premis Gaudí, dirigit per Lluís Danés

Primeres imatges de l’espot dels IX Premis Gaudí, dirigit per Lluís Danés

30847718373_615c3b3860_m

 

 

 

 

 

Amb Albert Serra, Aina Clotet, Miki Esparbé, Montserrat Carulla, Roger Casamajor, Itziar Castro, Oriol Pla, Francesc Colomer, Bruna Cusí, Marcel Borràs, Àlex Monner, Ferran Rañé, Tomás, Bruno Oro i Isona Passola

FOTOS DEL RODATGE  

 

L’antic escorxador d’Arenys de Mar va acollir ahir el rodatge del vídeo promocional de la gala dels IX Premis Gaudí, que tindrà lloc el pròxim 29 de gener a l’Auditori Fòrum-CCIB. El director artístic de la cerimònia i de l’espot, Lluís Danés, ha creat per a l’ocasió una escenografia que evoca un magatzem cremat, amb cartells de pel·lícules catalanes socarrimats a les parets, sobre un terra de fulles seques. El vídeo inclou cameos de les actrius Aina Clotet, Montserrat Carulla, Itziar Castro i Bruna Cusí i dels actors Oriol Pla, Miki Esparbé, Roger Casamajor, Francesc Colomer, Marcel Borràs, Àlex Monner, Ferran Rañé, Óscar Casas en el paper de Tomás de la pel·lícula El orfanato i Bruno Oro. També hi participen el director Albert Serra i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola.

En un any especialment difícil per al cinema del país i amb la xifra de produccions candidates en català més baixa de la història dels premis, l’Acadèmia fica el dit a la nafra amb un espot reivindicatiu i coral. Els seus carismàtics protagonistes reneixen de les cendres, fumejant i recordant temes que preocupen molt als professionals del sector, com la precarietat laboral, la pirateria, l’IVA cultural o les xifres de públic de la nostra cinematografia. El vídeo conclou amb un brot d’esperança: “de les cendres, se’n poden fer diamants”, diu Bruno Oro, mestre de cerimònies de la gran nit del cinema català.

L’espot promocional de la gala és una producció de l’Acadèmia del Cinema Català i Santa Mandra Produccions, que es podrà veure el pròxim mes de gener als cinemes de Catalunya, a TV3, al canal MouTV de TMB i també a les xarxes socials.

 

Crèdits Acadèmia del Cinema Català

L’Acadèmia del Cinema Català es va fundar el 2008 amb la finalitat d’atorgar els Premis Gaudí, que varen prendre el relleu dels Premis Barcelona, impulsats i organitzats pel Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya. Actualment l’Acadèmia compta amb 466 socis. La Junta directiva de l’Acadèmia està formada per Isona Passola, presidenta, Sergi López, vicepresident; Elisa Plaza, secretaria; Maria Rosa Fusté, tresorera i els vocals Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura.

L’Acadèmia del Cinema Català rep el suport de: GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA – ICEC / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / FUNDACIÓ AISGE / EGEDA – FILMOTECH / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació: TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA VANGUARDIA

Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM

Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Maquillador oficial: CAZCARRA IMAGE GROUP

Col·laboradors / amics: COL·LEGI DE DIRECTORS DE CINEMA DE CATALUNYA / GUIONISTES ASSOCIATS (GAC) / PRODUCTORS AUDIOVISUALS ASSOCIATS (PROA) / PRODUCTORS AUDIOVISUALS DE CATALUNYA (PAC) / ASSOCIACIÓ D’ACTORS I DIRECTORS PROFESSIONALS DE CATALUNYA (AADPC) / ASSOCIACIÓ CATALANA DE CRÍTICS I ESCRIPTORS CINEMATOGRÀFICS (ACCEC) / MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA / DDT EFECTOS ESPECIALES / DELUXE / ANTAVIANA FILMS / OVIDE / KINOLUX / FILMIN / ARTYPLAN / FILMOTECA DE CATALUNYA / FUNDACIÓ TRANSPORTS METROPOLITANS DE BARCELONA / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / DRAC MÀGIC / INSTITUT RAMON LLULL / FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS / CINEMES TEXAS / AVENIR-TINTORERIA ECOLÔGICA / COL·LEGI OFICIAL DE JOIERS, D’ORFEBRES, DE RELLOTGERS I DE GEMMÒLEGS DE CATALUNYA (JORGC) / CARDELLACH / NUOVI PIATTI EVENTS / KARE / JEAN LEON / GRAMONA / DOS DÉUS VERMOUTH / FRIT RAVICH / SERCOTEL-ÀMISTER ART HOTEL / CCIB Centre de Convencions Internacional de Barcelona / PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”.