PROGRAMA D’EXPOSICIONS PEL 2017 DEL MUSEU DEL DISSENY

 

PROGRAMA D’EXPOSICIONS PEL 2017 DEL MUSEU DEL DISSENY

D’Obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura
Fins al 29 de gener de 2017

1w0a7826

 

 

 

 

 

Últim mes per visitar l’exposició D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura comissariada per Pedro Azara
L’exposició recorre 12 mil anys d’història mostrant una selecció de tres-centes peces de ceràmica aplicada a l’arquitectura des de l’antiguitat fins avui procedents de més 60 prestadors nacionals i europeus.
D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura és la primera exposició dedicada als usos, funcions, simbolisme i estètica d’aquest tipus de ceràmica. Organitzada en quatre àmbits temàtics: La casa projectada, La casa construïda, La casa protegida i La casa viscuda, el recorregut de l’exposició ens permet descobrir els nombrosos avenços, invencions i innovacions que, al llarg dels segles i en un marc geogràfic molt ampli, ha experimentat la ceràmica aplicada a l’arquitectura. S’inclouen exemples característics de les principals cultures i moments històrics, així com obres de reconeguts artistes, com Picasso, Miró, Dalí, Chillida, Vilató, Barceló o Miquel Navarro, entre altres.
Museus del Disseny fins el 29 de gener de 2017
Comissari: Pedro Azara

Tapas. Spanish Design for Food
8 de març de 2017 fins el 21 de maig de 2017

tapas_imagen_12

 

 

 

 

 

L’exposició Tapas. Spanish Design for Food, organitzada per Acción Cultural Española (ACE) i el Museu del Disseny de Barcelona, arribarà al museu a partir del 8 de març de 2017 tancant a Barcelona tres anys d’itinerància per ciutats com Tòquio, Miami, Washington, Seül, Toronto o Madrid, entre altres.
Tapas. Spanish Design for Food explora la interacció entre el disseny i la gastronomia. Se centra principalment en les creacions dels últims 25 anys sense deixar de banda la important tradició popular del disseny català i espanyol. Des de la creativa col·laboració de Ferran Adrià amb el dissenyador industrial Luki Huber fins als clàssics com les setrilleres antidegoteig de Rafael Marquina, passant per objectes de disseny tan quotidians com el porró o la paella. Més de 250 peces -utensilis, aparells, recipients, mobiliari-, vídeos i fotografies que interrelacionen el món de la cultura material de l’alimentació, amb la història, l’arquitectura, l’interiorisme, el disseny industrial i gràfic.
Comissariada pel dissenyador i arquitecte Juli Capella, Tapas ofereix un aperitiu de les variades aportacions del disseny a la gastronomia a través de tres espais temàtics: la Cuina, la Taula i el Menjar.
L’exposició presentarà també un ampli programa de tallers, conferències i activitats paral·leles.
Organitza: Acción Cultural Española (ACE)-Museu del Disseny de Barcelona
Comissari: Juli Capella

David Bowie Is
A partir del 25 de maig de 2017

 

 001_cartel_david_bowie_is_bcn_crop

 

 

 

 

David Bowie Is obrirà les seves portes el pròxim 25 de maig de 2017. El Museu del Disseny de Barcelona serà l’únic espai a Espanya que acollirà en exclusiva David Bowie Is, l’exitosa i pionera retrospectiva comisariada pel Victoria and Albert Museum (Londres) que acaba d’arribar al milió i mig de visitants en la seva gira mundial.
David Bowie Is explora els processos de David Bowie com a músic innovador i icona cultural, i ho fa proposant un recorregut pel seu estil canviant i i la seva reinvenció constant durant cinc dècades. L’exposició també se centra en la seva obra col·laborativa amb artistes i dissenyadors, i demostra com el treball de Bowie va influir i va rebre la influència de moviments més amplis de l’art, el disseny, la música i el teatre.
El Victoria and Albert Museum de Londres va tenir un accés sense precedents al ‘David Bowie Archive’ per preparar la primera retrospectiva internacional sobre l’extraordinària trajectòria de David Bowie, un dels artistes més innovadors i influents del nostre temps.
L’exposició reuneix més de 300 objectes, que inclouen fotografia, caràtules de discos, lletres manuscrites, vestuari original, dissenys d’escenaris i material inèdit dels concerts de l’artista durant les passades cinc dècades, facilitat per el ‘David Bowie Archive’.
La retrospectiva de David Bowie suposa una experiència audiovisual completa gràcies a l’ús de la més avançada tecnologia multimèdia.

L’exposició David Bowie Is està organitzada pel Victoria and Albert Museum de Londres.
Comissaris: Victoria Broackes i Geoffrey Marsh, Theatre and Performance del V&A
Organitzadors de David Bowie Is a Barcelona: Entertaintment y Sold Out
Entrades a la venda a www.davidbowieis.es i www.ticketea.es a partir del 9 de gener. Els preus d’aquesta exposició s’han ajustat gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i els organitzadors de David Bowie Is a Barcelona, oferint una entrada general a l’exposició per sota de la mitjana de les nou seus on s’ha exposat anteriorment, així com un descompte al usuaris del Gaudir Més.

 

Adolf Loos Espais privats
Del 2 de desembre de 2017 al 18 de febrer de 2018

L’exposició Adolf Loos. Espais privats mostra per primera vegada a Espanya una extensa mostra del treball d’aquesta figura de l’arquitectura vienesa, pioner del debat entre espais de vida pública i de vida privada. La mostra posa en escena la revolució estètica de Loos (1870-1933) que en la Viena de 1900 es va revelar contra la Secessió vienesa, proposant una economia en la construcció arquitectònica i el disseny recuperant la columna clàssica, el revestiment i els valors tradicionals del classicisme.
L’exposició viatjarà al context literari, arquitectònic i filosòfic de la Viena de principis de segle XX i mostrarà projectes i un centenar dels objectes més significatius del mobiliari usat a les cases i apartaments de Loos, és en aquests espais interiors en els quals trobem a l’Adolf Loos més revolucionari. L’apartament constitueix l’esfera íntima, el refugi de l’individu enfront de la vida social. Valors com la intimitat, privadesa o confort troben en el disseny dels espais privats i l’ús del mobiliari domèstic de Loos un exemple de noves formes de la cultura de l’hàbitat.
L’exposició és una coproducció del Museu del Disseny de Barcelona i de l’Obra Social “la Caixa”. Les obres procedeixen de la Col·lecció Hummel de Viena, de l’Albertina Museum de Viena, del Architekturemuseum.Techbnische Universität de Munich, de l’Historisches Museum der Stadt de Viena, i d’una col·lecció particular del Regne Unit.
Comissària: Pilar Parcerisas

EXPOSICIONS PERMAMENTS

Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural

Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III–XX)

El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)

El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)